Δυο ξένοι ο βασιλιάς Φελίπε και ο Χουάν Κάρλος στην κηδεία του Κωνσταντίνου

Οι απιστίες και το σκάνδαλο που έφεραν τη ρήξη στη σχέση τους

Η άφιξη του Χουάν Κάρλος στη Μητρόπολη Αθηνών για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου / Βίντεο από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Τα βλέμματα όλων σήμερα είναι στραμμένα στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη. Και αυτό γιατί έχουν παρευρεθεί βασιλείς, βασίλισσες, πριγκίπισσες και δούκες από κάθε γωνιά της γηραιάς ηπείρου.

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι στην κηδεία του Κωνσταντίνου

Ανάμεσα σε αυτούς που ξεχώρισαν οι βασιλείς της Ισπανίας. Ο λόγος για τον επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, τη σύζυγό του και αδελφή του Κωνσταντίνου, βασίλισσα Σοφία, τον γιο του βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε και τη Λετίθια. Και αυτό γιατί τα μέλη της οικογένειας πήγαν ξεχωριστά και δεν αντάλλαξαν ούτε ένα βλέμμα!

Χουάν Κάρλος και Σοφία

Η αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφία, και ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος (REUTERS/STOYAN NENOV/POOL)

Μάλιστα, ο Φελίπε με τη Λετίθια διαμένουν σε διαφορετικό ξενοδοχείο στην Αθήνα και όχι στο ίδιο με τον πατέρα του.

βασιλιάς Φελίπε και Λετίθια

 O βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας και η βασίλισσα Λετίθια / Intime

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι απιστίες και το σκάνδαλο - Γιατί δε μιλιούνται ο βασιλιάς της Ισπανίας με τον πατέρα του

Ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και η σύζυγός του Σοφία έφτασαν σήμερα μαζί στη Μητρόπολη. Ωστόσο οι δυο τους δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα, καθώς αν και τυπικά είναι ακόμα ζευγάρι, δε ζουν πλέον μαζί. Και αυτό λόγω... των απιστιών και των σκανδάλων στα οποία εμπλέκεται ο Χουάν Κάρλος, αιτίες που τον έχουν φέρει σε ρήξη και με τον γιο του, βασιλιά της Ισπανίας.

Ο Χουάν Κάρλος μένει στο Άμπου Ντάμπι από το 2020, όπου έχει αυτοεξοριστεί. Νωρίτερα, το 2014, είχε ανακοινώσει μέσω του πρωθυπουργούότι παραιτείται από το θρόνο υπέρ του γιου του Φελίπε. Πέντε χρόνια αργότερα, το 2019, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη δημόσια ζωή. 

Έναν χρόνο αργότερα, το 2020, η ερωμένη του Χουάν Κάρλος τον κατηγόρησε ότι εμπλέκεται σε σκάνδαλο μεγατόνων, το οποίο αφορούσε τη σύμβαση ανάμεσα σε μια κοινοπραξία ισπανικών εταιριών στη Σαουδική Αραβία με την ισπανική βασιλική οικογένεια.

Το σκάνδαλο αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι και δημιούργησε τριγμούς στις σχέσεις των μελών της βασιλικής οικογένειας, με τον βασιλιά Φελίπε να στέκεται στο πλευρό της μητέρας του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top