Παπαγιαννόπουλος: Ο ανεκπλήρωτος έρωτας που τον έκανε να μελαγχολήσει

Το άδοξο τέλος του ηθοποιού που πέθανε ολομόναχος και ξεχασμένος

Διονύσης Παπαγιαννόπουλος

Σαν σήμερα, στις 12 Ιουλίου του 1912, γεννήθηκε στο Διακοπτό Αχαΐας ο σπουδαίος ηθοποιός Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, με ένα ταλέντο πιο φωτεινό ακόμα και από τον ίδιο.

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος υπηρέτησε όλα τα είδη του θεάτρου, αν και ξεχώρισε ιδιαίτερα μέσα από την κωμωδία. Αγαπήθηκε από όλες τις ηλικίες και όλα τα κοινωνικά στρώματα, γνώρισε θριάμβους και αποθεώθηκε για την αυθεντική του στόφα. Και να σκεφτεί κανείς ότι δεν διεκδίκησε ποτέ πρωτιές και λαμπερές μαρκίζες.

Την πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή την έκανε στον ρόλο του ιππότη στον Βασιλιά Ληρ. Στο Εθνικό Θέατρο παρέμεινε μέχρι το 1941. Συνολικά για 46 χρόνια, ερμήνευσε και έπαιξε στους μεγαλύτερους θιάσους της εποχής του.

Πρώτη του ταινία ήταν, το 1947, τα «Παιδιά της Αθήνας». Συνολικά έπαιξε σε 133 ταινίες, ανάμεσά τους «Ένας ιππότης για τη Βασούλα», «Η βίλα των οργίων», «Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται», «Φουσκοθαλασσιές», «Ο Κύριος Πτέραρχος» κ.τ.λ. Τελευταία ταινία του ήταν το «Ταξίδι στα Κύθηρα». Έπαιξε και στην τηλεόραση όπου ο ρόλος του κυρ-Γιώργη στο «Λούνα Παρκ» τον καθιέρωσε στη λαϊκή συνείδηση.

Όσο ταπεινός και χαμηλών τόνων ήταν στη ζωή του, τόσο «γιγάντιος» και πληθωρικός γινόταν σε κάθε ρόλο που έπαιζε.

Άγαμος λόγω ροχαλητού

Ο Παπαγιαννόπουλος αν και είχε πολλούς δεσμούς στη ζωή του, δεν παντρεύτηκε ποτέ.

Καθώς μεγάλωνε, κάποιοι τον χαρακτήρισαν «γεροντοπαλίκαρο», αλλά ο ίδιος συνήθιζε να αστειεύεται με το θέμα του γάμου.
Όταν οι φίλοι και οι γνωστοί του τον ρωτούσαν γιατί δεν παντρεύτηκε με καμία από τις συντρόφους του, εκείνος απαντούσε : «Εγώ ροχαλίζω πολύ, ποια γυναίκα θα με ανεχτεί;»

Όταν τον ρώτησε ο Αλέκος Σακελάριος απάντησε: «εγώ να παντρευτώ; Δεν πάω να πνιγώ καλύτερα;»

Ο ανεκπλήρωτας έρωτας του Παπαγιαννόπουλου για την Καλουτά

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος αν και δεν χαρακτηρίστηκε ποτέ «ζεν πρεμιέ» του ελληνικού κινηματογράφου, είχε πάντα μεγάλη επιτυχία στις γυναίκες. Ωστόσο υπήρξε μια γυναίκα, που δεν κατάφερε να την κατακτήσει αν και ήταν πολύ ερωτευμένος μαζί της. Ήταν η Άννα Καλουτά, η ξανθιά γαλανομάτα ηθοποιός της επιθεώρησης.

Ο λόγος που ο έρωτας του Παπαγιαννόπουλου έμεινε ανεκπλήρωτος ήταν ότι η όμορφη πρωταγωνίστρια διατηρούσε δεσμό με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα.

Οι άνθρωποι που τον έζησαν θυμούνται πως η απόρριψη της ηθοποιού του στοίχισε και για αρκετό καιρό κλείστηκε στον εαυτό του.

Το τροχαίο που τον σημάδεψε

Ήταν Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 1978, 9.30 το πρωί, όταν στο 6ο χιλιόμετρο Φαρσάλων – Μικροθηβώ το αυτοκίνητο με οδηγό το νεαρό ηθοποιό Ιωάννη Μιχαλάκο λόγω ολισθηρότητας, εξετράπη και προσέκρουσε σε ένα στύλο του ΟΤΕ.

Στο όχημα επέβαιναν εκτός από τον οδηγό, ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, η Χάρις Λουκέα, η Πόπη Λάζου και η Μίνα Πολίτου.

Οι πέντε τους κατευθύνονταν από τα Φάρσαλα στη Χαλκίδα όπου το προηγούμενο βράδυ, ο θίασος του Παπαγιαννόπουλου ανέβασε με μεγάλη επιτυχία το έργο «ο Μαγκούφης».

Το τροχαίο αυτό του στοίχησε πολύ.

Το άδοξο τέλος του Διονύση Παπαγιαννοπούλου - Πέθανε ολομόναχος...

Πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του μόνος, καθότι άγαμος και πέθανε στις 13 Απριλίου 1984 σε ηλικία μόλις 72 ετών. Βρέθηκε στο σπίτι του, λίγες μέρες αργότερα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top