Άννα Κουρή: Η ηλικία, ο λόγος που δεν έκανε παιδιά και η ζωή στο Κονγκό

Ποιος ρόλος τη «στοίχειωσε» επαγγελματικά

Η Άννα Κουρή μίλησε για τα παιδικά της χρόνια, την ενασχόλησή της με την υποκριτική, αλλά και για το «στίγμα» που της έχει αφήσει ένας ρόλος της σε σειρά / βίντεο «Πάμε Δανάη!»

Σαν σήμερα στις 29 Ιουνίου του 1966, γεννήθηκε η αγαπημένη ηθοποιός Άννα Κουρή, την οποία συναντήσαμε σε αρκετές γνωστές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, με πιο αγαπημένο και χαρακτηριστικό ρόλο αυτόν της... Βάνας Δάγκα που ενσάρκωσε στους «Μεν και Δεν».

«Μεν και Δεν»: Πόσα χρήματα έπαιρνε το Τερεζουλίνι ο σκύλος ανά επεισόδιο

Ας γνωρίσουμε την Άννα Κουρή

  • H Άννα Κουρή γεννήθηκε στο Κονγκό του Βελγίου από Έλληνες μετανάστες
  • Εκεί πέρασε τα παιδικά της χρόνια και φοίτησε σε γαλλικό σχολείο, ενώ ήρθε μόνιμα στην Αθήνα με την οικογένειά της όταν ήταν 10 ετών. Για τη ζωή στο Κονγκό, η ηθοποιός είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της: «Μέχρι τα 10 μου μεγάλωσα στο βελγικό Κονγκό, ήταν το ιδανικό μέρος για παιδική ηλικία, γιατί ήταν όλα τα σπίτια μονοκατοικίες, με κήπους. Οι γονείς μου πήγαν στο Κονγκό να δοκιμάσουν την τύχη τους, ο πατέρας μου ασχολιόταν με υφάσματα»
  • Φοίτησε στη Γαλλική Ακαδημία Αθηνών και όταν πήρε το πτυχία της πήγε για έναν χρόνο στη Γερμανία για την εκμάθηση της γλώσσας
  • Επιστρέφοντας, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη και αποφοίτησε το 1982
  • Η καριέρα της ως ηθοποιός ξεκίνησε το 1980, με τη συμμετοχή της στην κινηματογραφική ταινία «Ο Παρθενοκυνηγός»
  • Εκτός από κωμικούς ρόλους, έχει ενσαρκώσει και δραματικούς, όπως εκείνον στο επεισόδιο «Ο Δράκος» της σειράς Ανατομία ενός εγκλήματος, ενώ διαίτερα δημοφιλής τηλεοπτικός ρόλος για εκείνη, που συνδύαζε κωμικά και δραματικά στοιχεία, υπήρξε και αυτός της Mademoiselle Claire στη σειρά των Χάρη Ρώμα και Άννας Χατζησοφιά με τίτλο «Δεληγιάννειον Παρθεναγωγείον»
  • Για το σκυλάκι της, Τερέζ, που τη συντρόφευε στη σειρά «Μεν και Δεν», είχε πει σε συνέντευξή της: «Η Τερέζ (κατά κόσμο πατσαβούρα) έπαιρνε τον πρώτο χρόνο στη σειρά "Οι Μεν και οι Δε" 10.000 δραχμές και ήταν η μόνη που πήρε 100% αύξηση και έπαιρνε 20.000 δραχμές ανά επεισόδιο».

Άννα Κουρή: «Αυτός ο ρολος με στοίχειωσε»

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η γνωστή ηθοποιός αποκάλυψε πόσο δυσκολεύτηκε επαγγελματικά έπειτα από την πολύ πετυχημένη σειρά του Χάρη Ρώμα «Οι Μεν και οι Δεν», όπου πρωταγωνιστούσε και ενσάρκωνε τον ρόλο της συζύγου του «Διονύση Δάγκα»: «Έχω περάσει περιόδους ανεργίας, γιατί μου ζητούσαν τα ίδια πράγματα. Με στοίχειωσε αυτό [ο ρόλος της Βάνας], ο κόσμος με είχε δει και σε διαφορετικά πράγματα όμως στο μυαλό των παραγωγών ήμουν η Βάνα Δάνγκα για κάποιο λόγο».

Η αγαπημένη ηθοποιός, παρόλο που συμμετείχε σε αρκετές σειρές με πρωταγωνιστικό ρόλο, το κοινό δεν μπόρεσε να αποβάλει την εικόνα της Βάνας από το μυαλό του, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να την αποδεχτεί σε κάτι διαφρορετικό. Μάλιστα, η σειρά λόγω της επιτυχίας της προβλήθηκε σε επανάληψη αρκετές φορές, κάτι που έκανε την επιλογή για κάποιον μελλοντικό ρόλο, κάτι εκτός από αυτόν της «Βανας», ακατόρθωτο.

Τέλος, όπως η ίδια έχει αναφέρει, η τηλεοπτική αποχή της για αρκετά έτη μετά το «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο» δεν ήταν δική της επιλογή. Η οικονομική κρίση και περαιτέρω η δραματική μείωση των ελληνικών σίριαλ, δεν άφηνε περιθώρια για εύρεση εργασίας, ένα φαινόμενο που έπληξε και γενικότερα όλο τον κλάδο των Ελλήνων ηθοποιών.

Ο γάμος και ο λόγος που δεν απέκτησε ποτέ παιδιά

Η Άννα Κουρή μετρά πάνω από 20 χρόνια σχέσης με τον άντρα της ζωή της, Βίκτωρα Πολυγερινό, με τον οποίο παντρεύτηκαν αρκετά χρόνια αφότου γνωρίστηκαν, με σκοπό να γιορτάσουν την αγάπη τους. Το ζευγάρι αποφάσισε να μην αποκτήσει παιδιά και γι'αυτή την απόφαση μίλησε πρόσφατα η ηθοποιός στο Happy Day, αποκαλύπτοντας ότι: «Το ζήτημα παιδιά δεν με έχει απασχολήσει καθόλου. Νομίζω ότι επειδή αγχώνομαι πολύ, θα ήμουν πολύ πάνω από το παιδί. Τον άντρα μου δεν τον ένοιαζε, δεν με πίεσε ποτέ, μου έλεγε “αν θέλεις εσύ, να κάνουμε παιδί, αλλιώς δεν με νοιάζει”. Τώρα λέμε τι καλά, με αυτή την κατάσταση που υπάρχει τώρα», είπε χαρακτηριστικά η ίδια.

Ενώ σε παλαιότερη συνέντευξή που παραχώρησε σε εβδομαδιαίο περιοδικό, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Αν ήθελα παιδί, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να υιοθετήσω».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top