Πρωταπριλιά πέθανε ο βασιλιάς Γεώργιος B’ και δεν το πίστεψε κανείς!

Σαν σήμερα 1η Απριλίου του 1947 έφυγε από τη ζωή

Βασιλιάς Γεώργιος Β

Ήταν 1η Απριλίου του 1947 όταν διαδόθηκε σαν αστραπή η είδηση του θανάτου του βασιλιά Γεωργίου Β’. Όμως μιας και ήταν Πρωταπριλιά, οι περισσότεροι το θεώρησαν σαν μια καλοστημένη φάρσα.

Πρωταπριλιά: Γιατί λέμε ψέματα και από πού ξεκίνησε το περιέργο έθιμο

 

Βασιλιάς Γεώργιος Β

Ο Βασιλιάς Γεώργιος Β

 

Η είδηση άρχισε να γίνεται κάπως πιστευτή από τους Έλληνες, μόνο όταν το ραδιόφωνο άρχισε να μεταδίδει πένθιμα εμβατήρια.

Ενώ η χώρα βρισκόταν εν μέσω εμφυλίου σπαραγμού, το κρατικό ραδιόφωνο μετέδιδε ότι ο Γεώργιος ο Β, είχε εγκαταλείψει τα εγκόσμια από ανακοπή καρδιάς σε ηλικίας μόλις 57 ετών.

Πηγή βίντεο: You Tube Channel Hellenic Royal Heritage

Τα «κακά σημάδια» πριν την Πρωταπριλιά και τον θάνατο του βασιλιά Γεωργίου Β’

Μια ανατριχιαστική προφητεία είχε γίνει έξι μήνες πριν τον θάνατό του από μέντιουμ της εποχής. Η γερόντισσα Δέσποινα, είχε προβλέψει ή καλύτερα προειδοποιήσει για τον θάνατο του βασιλιά!

Σύμφωνα με όσα έχει γράψει σε βιβλίο του ο ιστορικός και πολιτικός Σπύρος Μαρκεζίνης η «προφητεία» έλεγε πως αν κατά την επιστροφή του από την εξορία, ο βασιλιάς Γεώργιος, δεν περνούσε πρώτα από την Τήνο για να προσκυνήσει τη Μεγαλόχαρη θα πέθαινε μέσα σε έξι μήνες. Και έτσι έγινε! Την Πρωταπριλιά, λοιπόν, ο βασιλιάς πέθανε, αλλά κανείς δεν το πίστεψε.

Την επόμενη μέρα χρειάστηκε να εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση από το Πολιτικό Γραφείο του Βασιλέως, δίνοντας λεπτομέρειες για τον βασιλικό θάνατο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top