Μελίνα Μερκούρη: Μεγάλο αφιέρωμα στη Βιέννη για την κορυφαία Ελληνίδα

Γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 100 χρόνια

Στις 18 Οκτωβρίου 1920 γεννήθηκε μια από τις λαμπρότερες Ελληνίδες της Μεταπολιτευσης, η αθάνατη Μελίνα Μερκούρη.

Μελίνα Μερκούρη: Πέντε θρυλικές φράσεις και οι ιστορίες που κρύβουν

Η Μερκούρη «γεννήθηκε και πέθανε Ελληνίδα». Ήταν από τις πιο λαμπρές παρουσίες στο ελληνικό θέατρο και τον κινηματογράφο. Η ζωή της ήταν πολυτάραχη, ενώ η Χούντα της αφαίρεσε την ελληνική ιθαγένεια για τον αντιδικτατορικό της αγώνα. 

Η Μελίνα Μερκούρη με τον μεγάλο έρωτα της ζωής της, Ζυλ Ντασέν. AP Images

Ο άντρας που έκανε τη Μελίνα Μερκούρη να κλάψει - Ένας παράφορος έρωτας

Ήταν ο άνθρωπος εκείνος που οραματίστηκε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, καθιέρωσε τον θεσμό της  Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης και ίδρυσε τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή της, τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου διοργάνωνεται στη Βιέννη εκδήλωση, με τίτλο «Ich bin Griechin! Je suis Grecque! Είμαι Ελληνίδα!» στη Μεγάλη Αίθουσα Εκπομπών της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοτηλεόρασης (ORF), στην οποία προσκαλεί  η πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αυστρία και μόνιμη εκπρόσωπος στους διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, Αικατερίνη Κόικα, τελεί υπό την αιγίδα του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού,  με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη και του Επίτιμου Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σάλτσμπουργκ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top