Ούρσουλα Άντρες: Ποιο ήταν το πρώτο κορίτσι του James Bond

Η Ούρσουλα Άντρες γεννήθηκε σαν σήμερα το 1936

Τα κορίτσια του James Bond - Από την θρυλική Ούρσουλα Άντρες μέχρι την Λεά Σεϊντού / Βίντεο Mega

Σαν σήμερα, στις 19 Μαρτίου 1936, γεννήθηκε στην Ελβετία το πρώτο κορίτσι του «James Bond» που άφησε εποχή για την απαράμιλλη ομορφιά της, η Ούρσουλα Άντρες.

Αριστοτέλης Ωνάσης: Η αρχή του τέλους για τον μετανάστη που έγινε βασιλιάς

Ποιος δε θυμάται την εξωτική Ούρσουλα να αναδύεται ως άλλη Αφροδίτη μέσα από τη θάλασσα, με ένα λευκό, άκρως αποκαλυπτικό για την εποχή μπικίνι, κρατώντας κοχύλια και έχοντας κρεμασμένο από τη μέση της ένα μαχαίρι. Η Ούρσουλα Άντρες έμεινε γνωστή για αυτή την εντυπωσιακή σκηνή στην ταινία του Τζέιμς Μποντ, με τίτλο «Dr. No» και πρωταγωνιστή το ζεν πρεμιέ Σον Κόνερι.

Ποιο ήταν, όμως, το εντυπωσιακό κορίτσι του Bond; 

Η Ούρσουλα Άντρες με αποκαλυπτικό για την εποχή μπικίνι. Φωτογραφία Associated Press

Η παιδική ηλικία

Η Ούρσουλα Άντρες γεννήθηκε σε μια πολύ αυστηρή οικογένεια, η αυστηρότητα της οποίας έφτανε στο να μην μιλάνε τα παιδιά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των γονιών τους.

Η μητέρα της ασχολούνταν με την κηπουρική και ο πατέρας της, Ρολφ, ήταν Γερμανός διπλωμάτης, που εξαφανίστηκε για άγνωστους λόγους στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Η εντυπωσιακή ομορφιά της σύντομα τράβηξε το ενδιαφέρον ενός από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς του κόσμου, του Μάρλον Μπράντο.

Ανεπιβεβαίωτες φήμες, μάλιστα, έλεγαν ότι ο Μπράντο υπήρξε και εραστής της Άντρες.

Ερρίκος Πετιλόν: «Όταν είπα στην Ούρσουλα Άντρες να χωρίσουμε... δάκρυσε»

H Ούρσουλα Άντρες με τον ηθοποίο Μπελμοντό το 1971. Φωτογραφία Associated Press

Ο θυελλώδης έρωτας με τον Τζέιμς Ντιν

Το 1955, η 19χρονη τότε Άντρες έφτασε στο Χόλυγουντ και υπέγραψε συμβόλαιο με το στούντιο Paramount. Της απαγόρευσαν να συμμετέχει σε ταινίες μέχρι να τελειοποιήσει τα αγγλικά της, αλλά της επέτρεπαν να κυκλοφορεί στους χουλιγουντιανούς κύκλους για γνωριμίες. Μία από αυτές ήταν και ο νεαρός ηθοποιός Τζέιμς Ντιν, ο οποίος τότε γινόταν ολοένα και περισσότερο γνωστός.

Η αρχή της γνωριμίας τους δεν ήταν η αναμενόμενη, καθώς στην πρώτη τους επαφή άρχισαν να καβγαδίζουν για τη μουσική. Πήγαν για φαγητό με φίλους και όλο το βράδυ, ο Ντιν έπαιζε ντραμς με τους μουσικούς του εστιατορίου και την αγνοούσε. Η Άντρες έφυγε μόνη της, αλλά μετά από λίγες ώρες, ο Ντιν πήγε στο σπίτι της και της ζήτησε συγγνώμη. Έως τις 5 το πρωί, έπιναν ζεστή σοκολάτα και συζητούσαν....

Η σχέση τους ήταν θυελλώδης και παθιασμένη, αλλά δεν είχε μέλλον. Διαφωνούσαν για τα πάντα και ο Ντιν γκρίνιαζε για τις σπατάλες της Άντρες, κυρίως ως προς το φαγητό. Όποτε πήγαιναν σε εστιατόρια και πλήρωνε ο Ντιν, η κοπέλα παράγγελνε μπριζόλα, που ήταν ένα από τα ακριβότερα πιάτα.

Χώρισαν ένα μήνα πριν από τον πρόωρο θάνατο του Τζέιμς Ντιν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, την 30η Σεπτεμβρίου του 1955. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες φήμες, η Άντρες άφησε τον Ντιν για τον σκηνοθέτη Τζον Ντέρεκ, τον οποίο παντρεύτηκε δύο χρόνια αργότερα.

Βασίλης Αυλωνίτης: Ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα και εγκατέλειψε τη σύζυγό του

Η Ούρσουλα Άντρες το 2010. Φωτογραφία Associated Press

Ο σύζυγος και μάνατζερ Τζον Ντέρεκ

Ο σκηνοθέτης, εκτός από σύζυγός της, υπήρξε και ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός μάνατζερ. Εξαιτίας του η Άντρες κέρδισε τον ρόλο που την έκανε διάσημη στην πρώτη ταινία του Τζέιμς Μποντ. Η Άντρες έγινε γνωστή από τη μια μέρα στην άλλη, απλώς επειδή φόρεσε ένα άσπρο μπικίνι!

Ο γάμος της με τον Ντέρεκ δεν άντεξε την πίεση της δημοσιότητας. Η Άντρες, ατίθαση όπως πάντα, ένιωθε εγκλωβισμένη και άρχισε να συνάπτει εξωσυζυγικές σχέσεις.

Τελικά χώρισαν το 1966, αλλά παρέμειναν πολύ καλοί φίλοι.

Η γνωριμία με τον 28χρονο και το πρώτο παιδί 

Το 1980, η 44χρονη Άντρες γνώρισε τον 28χρονο ηθοποιό Χάρι Χάμλιν, στα γυρίσματα της ταινίας «Η Σύγκρουση των Τιτάνων». Απέκτησαν ένα γιο, τον Ντιμίτρι, ο οποίος είναι και το μοναδικό παιδί της ηθοποιού.

Το ζευγάρι χώρισε το 1983 και η Άντρες αποσύρθηκε σταδιακά απ’ τον κινηματογράφο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top