Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο δαιμόνιος Σμυρνιός Αριστοτέλης Ωνάσης έφυγε σαν σήμερα από τη ζωή στις 15 Μαρτίου του 1975.
Αλέξανδρος Ωνάσης: Ο τραγικός θάνατος και οι θεωρίες συνομωσίας
Ο Αριστοτέλης Ωνάσης μεγάλωσε ανεξάρτητος και με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Από μικρή ηλικία είχε εμμονή με το να κάνει μεγάλη περιουσία, κάτι που κατάφερε, αφού ήταν επιχειρηματικό δαιμόνιο.
Το 1922 ήρθε ως πρόσφυγας στην Ελλάδα, ενώ έναν χρόνο αργότερα ξεκίνησε από το λιμάνι του Πειραιά για το Μπουένος Άιρες μόνο με 250 δολάρια στην τσέπη -δανεικά από φίλους του-, για να κυνηγήσει την τύχη του στις ΗΠΑ. Κάτι που αποδείχτηκε πολύ καλή απόφαση, παρόλο που ο πατέρας του δε συμφωνούσε να μεταναστεύσει, αφού κατάφερε σε πολύ νεαρή ηλικία να αποκτήσει πολλά χρήματα, κάνοντας έτσι την αρχή για την αμύθητη περιουσία που θα επακολουθούσε.
Το να είσαι φτωχός σήμερα δεν είναι πρόβλημα. Λύνεται. Το να είσαι φτωχός στο μυαλό… Ναι αυτό είναι πρόβλημα. Και δεν λύνεται! Αριστοτέλης Ωνάσης
Ο Αριστοτέλης Ωνάσης έζησε μία παραμυθένια ζωή, ενώ ήταν πάντα περικυκλωμένος από τις ωραιότερες γυναίκες, συχνά από πλούσιους κοσμικούς κύκλους. Δυστυχώς, όμως, το χτύπημα της μοίρας με τον θάνατο του μοναχογιού του Αλέξανδρου ήταν τόσο βαρύ για εκείνον, που δεν μπόρεσε να το αντέξει.
Η απώλεια που δεν ξεπέρασε ποτέ: Ο Θάνατος του μοναχογιού του, Αλέξανδρου Ωνάση
O θρυλικός μεγιστάνας έζησε την απόλυτη απώλεια, όταν ο μοναχογιός του, Αλέξανδρος, έφυγε από τη ζωή σε ένα τραγικό αεροπορικό δυστύχημα. Ήταν 23 Ιανουαρίου του 1973 όταν το αεροπλάνο που πιλοτάριζε ο ίδιος ο Αλέξανδρος, ένα αμφίβιο «Πιάτζιο 136», κατέπεσε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, λίγο μετά την απογείωσή του. Ο Αλέξανδρος Ωνάσης τραυματίστηκε βαριά και οι δύο συνεπιβάτες του ελαφρότερα.
Παρόλο που διακομίστηκε άμεσα στο ΚΑΤ, οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον σώσουν και άφησε την τελευταία του πνοή την επόμενη μέρα, λόγω βαρειών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων. Όπως προσπαθούσε να δηλώσει και ο ίδιος ο Αριστοτέλης, τότε: «Ήταν καλό παιδί, υποσχόμενο παιδί…», αλλά δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη, το μόνο που έκανε είναι να κλειστεί στη θαλαμηγό του και κλαίει ασταμάτητα. Ο πόνος, τα «γιατί» και ο θρήνος κατέκλυσαν τον παντοδύναμο εφοπλιστή.
Αυτή ήταν και η αρχή του τέλους για τον Αριστοτέλη Ωνάση, του μετανάστη που έγινε βασιλιάς.
Ωνάσης-Κάλλας: Η εγκυμοσύνη της ντίβας της όπερας και το ερωτικό τρίγωνο
Πώς βίωσαν τον θρήνο του Αριστοτέλη Ωνάση οι κάτοικοι της Λευκάδας
Όπως δήλωσαν στη δημοσιογράφο του STAR, Άννα Σταματιάδου, η οποία ταξίδεψε στο Νυδρί Λευκάδας και συνάντησε ανθρώπους που έζησαν τις δόξες, τους έρωτες αλλά και τον μεγάλο θρήνο του κροίσου, όταν έχασε τον γιο του, Αλέξανδρο: «Φύγαμε από τον Σκορπιό μετά την κηδεία του Αλέξανδρου για έξι μήνες και σε κάποια στιγμή μέσα στο σκοτάδι ακούω λυγμούς, το λέω και μου σηκώνεται η τρίχα, γυρνάω και ήταν ξαπλωμένος ο Αριστοτέλης Ωνάσης σε μια σεζλονγκ και έκλαιγε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο μηχανικός στη θαλαμηγό «Χριστίνα» του Αριστοτέλη Ωνάση, Γεράσιμος Κτενάς.
Σαράντα οκτώ χρόνια μετά τον θάνατο του Αριστοτέλη Ωνάση στο Νυδρί δεν υπάρχουν ούτε παπαράτσι, ούτε η θαλαμηγός «Χριστίνα», το μόνο που απέμεινε είναι το άγαλμά του στην πλατεία και πολλές αναμνήσεις.
«Αρνούνταν να θάψει το πτώμα του γιου του, ώστε να μπορεί να του... μιλάει»!
Πριν από δύο χρόνια η οικονόμος του Αριστοτέλη Ωνάση, Γεωργία Βέττα, μίλησε στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά» και αποκάλυψε διάφορες άγνωστες πτυχές της ζωής του Έλληνα μεγιστάνα. Η πιο σημαντική όλων, ήταν ότι επί 20 ολόκληρες ημέρες μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου, ο Αριστοτέλης Ωνάσης αρνούνταν να θάψει το σώμα του γιου του, ώστε να μπορεί να του μιλάει!
Κάποιες δηλώσεις της ήταν οι παρακάτω:
«Είχαμε άθαφτο 20 μέρες στον Σκορπιό το παιδί, δεν το έθαβε! Δεν έδινε εντολή να θαφτεί το παιδί! Αγρίευσε ο Αρχιεπίσκοπος της Λευκάδας, και είπε ότι ή θα το θάψει ή να το πάρει να φύγει»!
«Το ταρριχεύσανε το παιδί, για να το βάλει σε μαυσωλείο».
«Ανοίγουν το φέρετρο και τι να δω, είχαν ανοίξει τα ρούχα του από τις ενέσεις που του κάνανε, μου ήρθε να πέσω κάτω».
«Είχαν όλα τα καλά και δεν είχαν τίποτα...»
Η κα Βέττα, αποκάλυψε μεταξύ άλλων, ότι στην κηδεία του Αλέξανδρου έδωσε το «παρών» σοκαρισμένη η Φιόνα φον Τίσεν (μοντέλο και σύντροφος του Αλέξανδρου) με μία ολόχρυση φωτογραφία του και έκλαψε πάρα πολύ.
Όπως συνέχισε να λέει η οικονόμος του Αριστοτέλη Ωνάση: «Ο Ωνάσης αγαπούσε τα παιδιά, αλλά ήταν τόσο απασχολημένος, οπότε δεν μπορούσε να ασχοληθεί πολύ μαζί τους.... Ο Αλέξανδρος δεν ήθελε να ακούει κουβέντα ότι είναι γιος του Ωνάση».
Η αρχή του τέλους για τον θρυλικό μεγιστάνα
Έπειτα από τον θάνατο του Αλέξανδρου ο Αριστοτέλης Ωνάσης έχασε κάθε ενδιαφέρον για τη ζωή. Προσβλήθηκε από μυασθένεια, μία νόσο που σιγά – σιγά εξασθενεί το μυϊκό σύστημα, κι αποσύρθηκε στο ιδιωτικό του νησί, τον Σκορπιό.
Οι καλύτεροι γιατροί του κόσμου δυστυχώς δεn μπόρεσαν να κάνουν τίποτε για τον άλλοτε παντοδύναμο Σμυρνιό, που τελικά έσβησε σαν σήμερα το 1975, στο Αμερικανικό Νοσοκομείο του Παρισιού.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.