Η άγνωστη αλλά τραγική ιστορία αγάπης πασίγνωστου ζευγαριού του Χόλιγουντ

Πολέμησε στον Β΄ Παγκόσμιο για να ξεχάσει τον θάνατο της γυναίκας του

H Carole Lombard, μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς του Χόλιγουντ τη δεκαετία του '30 και ο πρωταγωνιστής της θρυλικής ταινίας «Όσα παίρνει ο άνεμος», Clark Gable,  είχαν μια παθιασμένη σχέση που κατέληξε σε γάμο. Όμως, η μοίρα, τελικά, υπήρξε πολύ σκληρή μαζί τους.

 

Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «No Man of Her Own». Η χημεία που είχαν ήταν καθαρά επαγγελματική. Δεν ήταν, λοιπόν, έρωτας με την πρώτη ματιά. Ο Gable τη θεωρούσε πολύ σνομπ, ενώ κι εκείνη με τη σειρά της δεν ήθελε να είναι άλλη μια από τις εκατοντάδες κατακτήσεις του.

H Carole Lombard και ο Clark Gable

Σαν σήμερα στις 13 Νοεμβρίου του 1936 τραβήχτηκε η εν λόγω φωτογραφία. Η Carole Lombard και ο Clark Gable πήγαν να παρακολουθήσουν αγώνα τένις στο Λος Άντζελες.Οι φήμες για μεταξύ τους ειδύλλιο είχαν φουντώσει καθώς δημοσιογράφοι τους πετύχαιναν πολύ συχνά μαζί.

Η 24χρονη τότε Lombad ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό William Powell με τον οποίο χώρισαν μετά από 26 μήνες. Ο Gamle πάλι το 1932 ήταν ήδη παντρεμένος με τη δεύτερη γυναίκα του, Maria Langham, με την οποία είχε δεθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου λίγες ημέρες μετά το διαζύγιό του με την κατά 17 χρόνια μεγαλύτερή του καθηγήτρια υποκριτικής, Josephine Dilon.

H μοιραία συνάντηση Lombard-Gable και ο μεγάλος έρωτας 

Όλα άλλαξαν όταν συναντήθηκαν ξανά τέσσερα χρόνια αργότερα στο ετήσιο Maryfair Ball του Holywood. Εκείνη είχε ήδη πάρει διαζύγιο και εκείνος είχε χωρίσει. Φλέρταραν, χόρεψαν και έκαναν μαζί μια βόλτα. Όταν εκείνος την ρώτησε ποιο είναι το νούμερο του δωματίου της, εκείνη απάντησε: «Ποιος νομίζεις ότι είσαι, Clark Gable;»

Οι δυο τους έγιναν αχώριστοι ενώ έγιναν το αγαπημένο θέμα των ξένων περιοδικών. Εκείνος απολάμβανε τη νεανική της ενέργεια καθώς ήταν έξυπνη, φοβερά αστεία, αθλητική, άνετη και γοητευτική. Εκείνη, βρήκε στο πρόσωπό του τη σταθερότητα ενώ το χιούμορ του ήταν ακαταμάχητο.

Η Carole Lombard και ο Clark Gable

Η Carole Lombard και ο Clark Gable ήταν πολύ ερωτευμένοι

Συζούσαν για τρία χρόνια πριν παντρευτούν, γιατί ο Gable ήταν ακόμα παντρεμένος με την Langham. Αν έπαιρνε διαζύγιο, θα έχανε μεγάλος μέρος των χρημάτων του. Τελικά, η ταινία «Όσα παίρνει ο άνεμος» του εξασφάλισε όσα χρειαζόταν ώστε να χωρίσει.

Gable και Lombard παντρεύτηκαν το 1939. Για τρία χρόνια, το ερωτευμένο ζευγάρι ζούσε στο ράντσο του στη νότια Καλιφόρνια.

Το τραγικό τέλος της Carole Lombard σε αεροπορικό δυστύχημα κι ο απαρηγόρητπς Gable

Τον Ιανουάριο του 1942, η Lombard βρισκόταν στην Ιντιάνα, όπου πουλούσε ομόλογα πολέμου για να ενισχύσει τον αμερικάνικο στρατό. Ο Gable είχε μείνει στην Καλιφόρνια για τα γυρίσματα μιας ταινίας. Το πρωί της 16ης Ιανουαρίου, η Lombard ετοιμαζόταν να επιστρέψει στον σύζυγό της. Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα, θα έπαιρνε το τρένο, αλλά ανυπομονούσε τόσο πολύ να δει τον Gable, που επέμενε να γυρίσει με αεροπλάνο. 

Φωτογραφία από την κηδεία της Carole Lombard

Φωτογραφία από την κηδεία της Carole Lombard 

Το αεροπλάνο έπεσε λίγο μετά την απογείωσή του στο Potosi Mountain και όλοι οι επιβαίνοντες σκοτώθηκαν ακαριαία. Ο ηθοποιός ήταν απαρηγόρητος. Για εφτά μήνες, αποσύρθηκε στο ράντσο του, με μόνη συντροφιά το αλκοόλ. Η επόμενη κίνησή του ήταν να καταταγεί στον στρατό.

Υπηρέτησε στην αεροπορία και όταν πήγε στην Ευρώπη, έφερε μαζί του ολόκληρο συνεργείο για να κινηματογραφήσει τον αγώνα των στρατιωτών. Συμμετείχε σε πέντε αποστολές εναντίον των Γερμανών, θέτοντας τη ζωή του σε κίνδυνο. Όταν όμως τα στελέχη της MGM έμαθαν ότι σε μία από τις αποστολές κόντεψε να πεθάνει, απαίτησαν να τον μεταθέσουν σε ένα πιο ασφαλές πόστο. Όταν επέστρεψε στο Χόλιγουντ και στις ταινίες, ο παρασημοφορημένος πια Gable, δεν μπόρεσε να ξαναβρεί το ελαφρό, περιπαιχτικό στιλ που είχε αγαπήσει ο κόσμος και οι ταινίες του ήταν εισπρακτικές αποτυχίες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top