Μαρίκα Μητσοτάκη: «Έφυγε» σαν σήμερα από τη ζωή το 2012

Η συγκινητική ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη για τη μητέρα της

Η δυναμική προσωπικότητα της αείμνηστης Μαρίκας Μητσοτάκη και τα ανεπανάληπτα τραπεζώματα στο σπίτι της, ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου «Συνταγές με ιστορία» / Βίντεο mega

Σαν σήμερα πριν από 11 χρόνια, στις 6/5/2012, «έφυγε»από τη ζωή η Μαρίκα Μητσοτάκη, το γένος Γιαννούκου, σύζυγος εν ζωή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και μητέρα του νυν πρωθυπουργού Κυριάκου, όπως και της πολιτικού επίσης, βουλευτή της ΝΔ και πρώην Υπουργού, Ντόρας Μπακογιάννη.          

Γιώργος Γεννηματάς: Τι έλεγε η κόρη του λίγους μήνες πριν «σβήσει» κι αυτή

Για τον θάνατό της, η Ντόρα Μπακογιάννη έγραψε σε μία συγκινητική ανάρτησή της:   

«Ένα άλλο Πάσχα λίγο πριν την Πρωτομαγιά του ‘69 όταν ήσουν, σε κατ’ οίκον περιορισμό, μόνη με τέσσερα παιδιά. Μας έντυσες μας στόλισες για να στείλεις τη φωτογραφία στον πατέρα μας στην εξορία. Με το χαμόγελο για να μην στεναχωρηθεί και γιατί δεν το έβαζες ποτέ κάτω! Πόσο μας λείπεις»!


Η Μαρίκα Μητσοτάκη, το γένος Γιαννούκου, ήταν σύζυγος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και απεβίωσε σαν σήμερα, στις 6 Μαΐου, το 2012, έχοντας αναθρέψει τέσσερα παιδιά, δεκατρία εγγόνια και πέντε δισέγγονα.

Ντόρα Μπακογιάννη: Έκανε ΤikTok και κερνάει.... σσσοκολατάκια!

Ως ζευγάρι με τον πρώην πρωθυπουργό συμπλήρωσαν 59 χρόνια γάμου, με τον οποίο είχε γνωριστεί το 1950, όταν εκείνη ήταν 20 ετών και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης 32 ετών.

Όπως είχε πει η ίδια, τον είχε συναντήσει τυχαία όταν ακόμη ήταν 18 ετών, σε ένα ασανσέρ στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Από τότε, και μέχρι να γνωριστούν από κοντά, είχε επισκετπεί αρκετές τη Βουλή για να δει τον Κωνστνατίνο Μητσοτάκη, που «μου τράβηξε αμέσως την προσοχή, όταν τον είχα δει».

Κωνσταντίνος και Μαρίκα Μητσοτάκη

Το ζεύγος Μητσοτάκη γνωρίστηκε το 1950 και παντρεύτηκε το 1953

Η οικογένεια της Μαρίκας, ωστόσο, φαίνεται πως δεν ήθελε να προχωρήσει το φλερτ και η μητέρα της την έστειλε στην Αμερική, για να περάσει λίγο καιρό με τους θείους της. Ο νεαρός βουλευτής, όμως, την ακολούθησε στις ΗΠΑ και αρραβωνιάστηκαν τις μέρες των Χριστουγέννων.

Ο γάμος τους έγινε το 1953 και ως παρουσία η Μαρίκα Μητσοτάκη στάθηκε στο πλευρό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για σχεδόν έξι δεκαετίες, συνδέοντας το όνομά της με σημαντικές ιστορικές στιγμές της χώρας.

Έναν χρόνο μετά θα κάνουν τον πρώτο τους παιδί, το «Ντοράκι μου», όπως έλεγε η ίδια. Μετά από πολλές δεκαετίες γάμου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον ίδιο μήνα, τέσσερα χρόνια μετά, το 2017, δήλωνε με χαμόγελο πως «είμαστε ακόμη ερωτευμένοι με τη σύζυγό μου, Μαρίκα».

Λεονάρντο Ντα Βίντσι: Το νόθο παιδί που «εφηύρε το μέλλον»

Κωνσταντίνος και Μαρίκα Μητσοτάκη νέοι

«Μου τράβηξε αμέσως την προσοχή», είχε πει η Μαρίκα Μητσοτάκη, η οποία είχε πρωτοδεί τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, όταν είχε επισκεφτεί σε ηλικία 18 ετών τη Βουλή

Μία εξ αυτών, φυσικά, είναι τα περίφημα… ντολμαδάκια του 1989, στο τραπέζι όπου ο Χαρίλαος Φλωράκης, ο Λεωνίδας Κύρκος και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συμφώνησαν στην οικουμενική κυβέρνηση, αν και η ίδια πολλά χρόνια μετά είχε διαψεύσει ότι είχε σερβίρει το φημισμένο πιάτο της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top