Πέντε ιστορίες κακοποίησης παιδιών που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Σε δράσεις κατά της παιδικής κακοποίησης αφιερωμένο το διάστημα 1-19/11

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο σχολείο – Γιατί είναι απαραίτητη / βίντεο ΕΡΤ

Σε δράσεις κατά της παιδικής κακοποίησης είναι αφιερωμένο το χρονικό διάστημα από 1ης έως 19ης Νοεμβρίου. Οι «19 Ημέρες Ακτιβισμού κατά της Παιδικής Κακοποίησης» καθιερώθηκαν προκειμένου να δοθεί έμφαση στο γεγονός ότι όλο και περισσότερα παιδιά σήμερα είναι θύματα βίας από τους ενήλικες. 

Κολωνός: Δώρα και γράμματα στέλνει ο 53χρονος μέσα από τη φυλακή

Η επιλογή του χρόνου δεν είναι τυχαία, αλλά έγινε για να συνδυαστεί με την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20 Νοεμβρίου). 

Περιστατικά βίας, υποθέσεις στυγερών δολοφονιών παιδιών έχουν κατά καιρούς συγκλονίσει και την Ελλάδα.

Μωρό βρέθηκε νεκρό σε κάδο στην Πετρούπολη. Ήταν φιμωμένο με χαρτοπετσέτες (Φεβρουάριος 2018)

Πρωί Δευτέρας (26.02.2018) στη συμβολή των οδών Πίνδου και Ανατολικής Ρωμυλίας στην Πετρούπολη. Ένας άνδρας, ρακοσυλλέκτης, γνωστός στη γειτονιά, ψάχνει σε έναν κάδο και βρίσκει ένα νεογέννητο μωρό φιμωμένο με χαρτοπετσέτες ενώ στον λαιμό του ήταν τυλιγμένος ο ομφάλιος λώρος.

Κάδος Πετρουπολη νεκρος βρεφος

Λίγους μήνες μετά ομολόγησε η 19χρονη μητέρα του ότι τύλιξε ένα κορδόνι γύρω από το λαιμό του μωρού, του έβαλε χαρτί στο στόμα και αφού ξεψύχησε, η μητέρα της το πέταξε μέσα σε μια σακούλα σούπερ μάρκετ σε κάδο σκουπιδιών.

«Κατάλαβα ότι ήμουν έγκυος όταν έφτασα στους 7 μήνες. Δεν το είπα ποτέ στην μάνα μου. Εκείνη όμως ήταν στο μπάνιο και με βοήθησε να γεννήσω. Όταν βγήκε η μητέρα μου από το μπάνιο, τότε το έπνιξα το μωρό. Δεν ήθελα να το σκοτώσω. Του έσφιξα το λαιμό με ένα κορδόνι για να σταματήσει να κλαίει. Το παιδί όμως έβγαλε αίμα από το στόμα και τις ζήτησα χαρτοπετσέτες για να σταματήσω το αίμα. Η μάνα δεν έβλεπε όμως τι έκανα, ήταν έξω από την μισάνοιχτη πόρτα του μπάνιου και μου έδινε τις χαρτοπετσέτες. Κάποια στιγμή σταμάτησε να αναπνέει» φέρεται να είχε καταθέσει η ίδια.

Αμετανόητοι γονείς-βασανιστές στη Λέρο (Μάιος 2018)

Την απόλυτη φρίκη βίωναν τα τρία από τα τέσσερα παιδιά μιας οικογένειας στη Λέρο. Όλα αποκαλύφθηκαν όταν η 14χρονη κόρη μεταφέρθηκε με ακατάσχετη αιμορραγία στο νοσοκομείο του νησιού. 

Εκεί σιγά σιγά το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται καθώς, η μικρή μίλησε και αποκάλυψε το δράμα που ζούσε η ίδια και τα αδέλφια της, εδώ και εννέα χρόνια.

Οι λεπτομέρειες ανατριχιαστικές. Μάνα και πατέρας ερωτοτροπούσαν μπροστά στα μάτια της 13χρονης κόρης τους και μετά ο 52χρονος προχωρούσε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του παιδιού μπροστά στη γυναίκα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο το 9χρονο παιδί της οικογένειας, όσο και ο 20χρονος αδελφός του που έχει νοητική υστέρηση φέρονται να είχαν πέσει και αυτοί θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τους γονείς τους. Ο 25χρονος γιος είχε φύγει από το σπίτι- κολαστήριο.  

Πατήρ Αντώνιος: Αναβλήθηκε η δίκη για κακοποιήσεις ανηλίκων

22χρονη γεννάει στην μπανιέρα και πετάει το μωρό στον ακάλυπτο, (Απρίλιος 2018)

Επτασφράγιστο μυστικό κατάφερε να κρατήσει μέχρι το τέλος την εγκυμοσύνη της μία 22χρονη φοιτήτρια. Η κοπέλα κατέληξε να γεννήσει μόνη της ένα υγιέστατο αγοράκι στην μπανιέρα του σπιτιού της στη Νέα Σμύρνη, ολομόναχη. Απελπισμένη, έκοψε με ένα ψαλίδι τον ομφάλιο λώρο, τύλιξε το βρέφος με ένα σεντόνι, το έβαλε σε μια σακούλα και το πέταξε στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας, όπου λίγες ώρες μετά πέθανε.

 «Από τη μητέρα μου κατάφερα να το κρύψω γιατί δεν είχα φουσκώσει πολύ και άρχισα να φοράω πιο φαρδιά ρούχα. Άλλωστε ποτέ μου δεν ήμουν αδύνατη οπότε και τα κιλά που πήρα δεν μου φαίνονταν τόσο […] Πανικοβλήθηκα όταν γύρισε η μητέρα μου στο σπίτι. Ντρεπόμουν και φοβόμουν όπως κάνω και τώρα. Δεν ξέρω τι να πω για αυτό που συνέβη, εκείνη τη στιγμή τα έχασα» φέρεται να είχε πει.

Η 4χρονη Άννυ Μπορίσοβα κομματιάστηκε από τον ίδιο τον πατέρα της, (Απρίλιος 2015)

αννυ

Στις 21 Απριλίου 2015 η 4χρονη Άννυ «εξαφανίζεται »από το σπίτι της στη Μιχαήλ Βόδα στο κέντρο της Αθήνας. Το παιδί δεν μπορεί να εντοπιστεί πουθενά και τα όσα λένε οι τοξικομανείς γονείς της, που πέφτουν σε αντιφάσεις, προκαλούν προβληματισμό στις Αρχές.

Τελικά ο 27χρονος πατέρας της Άννυ, Στάνισλαβ Μπακαρτζίεφ, ομολογεί το αποτρόπαιο έγκλημα, περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια πώς τεμάχισε την κόρη του, καθώς και τον τρόπο που εξαφάνισε τα ίχνη της. 

Ο Σάββας σκότωσε τη μικρή και για μέρες την τεμάχιζε. Τα κομμάτια της τα πέταγε κάθε μέρα και σε διαφορετικό κάδο, για να μην εντοπιστεί ποτέ το παιδί. 

Την Ασπασία Μπόγρη πυροβόλησε ο πατέρας της για να εκδικηθεί τη μητέρα της (Αύγουστος 2013)

Ασπασία

Η 17χρονη Ασπασία συναντά τον πατέρα της για φαγητό και λίγο προτού χωρίσουν πάει στο περίπτερο να πάρει τσιγάρα στη μητέρα της. Ο πατέρας της την πλησιάζει και σε απόσταση αναπνοής, αφού πρώτα της λέει «σ’ αγαπώ πολύ» την πυροβολεί στο κεφάλι. Μετά στρέφει το όπλο στον εαυτό του και αφού περνάει λίγες μέρες στην Εντατική του Τζάνειου νοσοκομείου εκπνέει.

Στο σπίτι του 47χρονου επιχειρηματία οι Αρχές βρίσκουν μια χειρόγραφη επιστολή με αποδέκτη τη γυναίκα του Σπυριδούλα Φατούρου, την οποία κατηγορούσε για τη διάλυση του γάμου τους. «Σκοτώνω την κόρη μας για να μη γίνει σαν και εσένα. Κανονικά θα έπρεπε να σκοτώσω εσένα, αλλά επειδή θα ζήσεις, όσο ζήσεις, με το βάρος του θανάτου της, θα είναι καλύτερα».

Η Ασπασία μπορεί να κερδίζει τη μάχη για τη ζωή, αλλά πλέον είναι καταδικασμένη να ζει καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι, καθώς έχει 99% αναπηρία. 

«Έχω βιάσει και εξαφανίσει παιδιά» - Φρίκη με βίντεο παιδεραστή

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Κατηγορούμενη και η μητέρα της ανήλικης (2022)

Σοκ προκάλεσε η υπόθεση παιδεραστίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Θύμα ένα 12χρονο κοριτσάκι, παιδί πολυμελούς οικογένειας, που ένας 53χρονος βίαζε και εξέδιδε, αναρτώντας πορνογραφικό υλικό με φωτογραφίες και βίντεο του παιδιού, στο διαδίκτυο.

Κατηγορίες έχουν απαγγελθεί και στη μητέρα της 12χρονης, η οποία αρνείται τις κατηγορίες περί διακίνησης πορνογραφικού υλικού της κόρης της. Μέσω της δικηγόρου της, η μητέρα της 12χρονης που βρίσκεται προφυλακισμένη, απαντά στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τη νέα κατηγορία που «βαραίνει» τη μητέρα, η οποία πλέον κατηγορείται ότι έστελνε γυμνές φωτογραφίες του παιδιού της σε άνδρες.

Σε δίκη 26 άτομα για τον βιασμό της 12χρονης - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Θέμα ημερών είναι να προσδιοριστεί η δίκη για την υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, υπόθεση για την οποία εκδόθηκε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που παραπέμπει σε δίκη συνολικά 26 κατηγορούμενους που είναι όλοι προσωρινά κρατούμενοι.

Με το βούλευμα παραπέμπονται τόσο ο βασικός κατηγορούμενος όσο και η μητέρα του κοριτσιού. Οι δύο τους θα δικαστούν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με τους 24 θεωρούμενους «πελάτες» στα ραντεβού της φρίκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top