Η επική κούρσα του Κώστα Κεντέρη - Τι δουλειά κάνει σήμερα ο Ολυμπιονίκης

Σαν σήμερα 28 Σεπτεμβρίου ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος στο Σίδνεϊ

Κώστας Κεντέρης: Δε μου λείπει ο πρωταθλητισμός και οι Ολυμπιακοί Αγώνες / βίντεο alpha

Σαν σήμερα, στις 28 Σεπτεμβρίου του 2018, ο Κώστας Κεντέρης γράφει ιστορία, καθώς κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 200 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.

Το μήνυμα του Κώστα Κεντέρη για τη Σοφία Μπεκατώρου

Όλος ο κόσμος, κυριολεκτικά, μένει μ’ ανοιχτό το στόμα, καθώς ο Έλληνας αθλητής νικά εντελώς αναπάντεχα, με 20.09, πέντε σπουδαίους μαύρους δρομείς: Κάμπελ, Μπόλτον, Τόμσον, Μάλκομ, ΝταΣίλβα και Μίλερ.

Κεντέρης χρυσό

«Ο Μπόλτον και ο Κάμπελ πριν από την κούρσα θεωρούνταν ως τα μεγάλα φαβορί, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους του και να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη έκπληξη», επεσήμανε μετά την κούρσα το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Κώστας Κεντέρης: Πώς είναι και τι κάνει σήμερα ο Ολυμπιονίκης

Kεντέρης Θάνου

Ο Κεντέρης, που έτρεξε στον 5ο διάδρομο, ξεκίνησε σχεδόν ιδανικά και στα 100 πρώτα μέτρα είχε πολύ κοντά τους Μπόλντον και Κάμπελ που είχαν πάρει ένα μικρό προβάδισμα. Από την είσοδο της ευθείας ο Κεντέρης τα «έδωσε» όλα και προσπερνούσε έναν- τους αντιπάλους του. Μόλις κατάλαβε ότι θα πέρναγε πρώτος τον τερματισμό σήκωσε τα χέρια του ψηλά και πανηγύρισε τη νίκη.

Ο ελληνικός εθνικός ύμνος ακούστηκε στο κατάμεστο από θεατές στάδιο του Σίδνεϊ, ενώ εκατομμύρια Έλληνες ανά τον κόσμο δάκρυζαν και ο Κώστας Κεντέρης ευχαριστούσε τον Θεό! «Ευχαριστώ Θεέ μου. Ευχαριστώ», ήταν τα λόγια του, μόλις τελείωσε η ανάκρουση του Εθνικού Υμνου.

Η Ελλάδα είχε να κερδίζει χρυσό μετάλλιο σε ανδρικό αγώνισμα στο στίβο από το 1912, όταν ο Κωστής Τσικλητήρας είχε πρωτεύσει στο μήκος άνευ φοράς.

Κεντέρης

Τι κάνει σήμερα ο Κώστας Κεντέρης

Tα τελευταία χρόνια ζει μαζί με την οικογένειά του στο Μικρό Πάπιγκο, στα Ζαγοροχώρια, όπου διατηρούν ένα ξενοδοχείο. Επίσης, πριν από κάποιο διάστημα αποφάσισε να επιστρέψει κατά κάποιον τρόπο στον αθλητισμό, αφού ως αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ασχολείται με τα διοικητικά θέματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου. 

Γι' αυτή του την απόφαση είχε μιλήσει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, αναφέροντας ότι: «Αγάπη και ανιδιοτέλεια, αυτοί είναι οι λόγοι που επέστρεψα. Ειλικρινά θεωρώ ότι χρωστάω στο χώρο μου. Με όλες μου τις δυνάμεις, ελπίζω να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι, έτσι ώστε να κτίσουμε ξανά το άθλημα και να το οδηγήσουμε εκεί που ονειρευόμαστε. Τόσο στον υψηλό πρωταθλητισμό, όσο και στη βάση του αθλήματος».

Ενώ η συμβουλή του προς τους νέους αθλητές ήταν: «Να βάζουν στόχους. Μικρούς, καθημερινούς και να προσπαθούν να τους ξεπερνούν. Όταν υλοποιούν αυτούς τους στόχους και σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά, τότε θα έλθει και το μεγάλο αποτέλεσμα».

Επιπρόσθετα, ο Ολυμπιονίκης Κώστας Κεντέρης επεκτάθηκε και περαιτέρω στον τομέα της ακίνητης περιουσίας (real estate). Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Σάσας Σταμάτη στα Παραπολιτικά, ο πρώην αθλητής του στίβου ασχολείται με μια σειρά από πολυτελείς βίλες στην Ελλάδα, εμπνευσμένες και επιλεγμένες από τον ίδιο, που συνδυάζουν την ιδιωτικότητα και την πολυτέλεια, ενώ το πελατολόγιό του αφορά κυρίως τις σκανδιναβικές χώρες.

Ο Κώστας Κεντέρης και το σκάνδαλο με τον έλεγχο ντόπινγκ

Ο Κώστας Κεντέρης ήταν μία από τις μεγάλες ελπίδες της Ελλάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, καθώς και πιθανότατα ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος που θα έπαιρνε μέρος στην τελετή έναρξης. Ωστόσο, μία μέρα πριν την τελετή, ο Κεντέρης και η συναθλήτριά του Κατερίνα Θάνου δεν παρέστησαν σε έκτακτο έλεγχο ντόπινγκ. Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι ενεπλάκησαν σε τροχαίο ατύχημα με μηχανή κατά την προσπάθειά τους να σπεύσουν στο Ολυμπιακό Χωριό ώστε να υποβληθούν στο τεστ.

Σύμφωνα με τον Κώστα Κεντέρη, ενημερώθηκε για την κλήση της ΔΟΕ για τον έλεγχο 60 λεπτά πριν τη λήξη της προθεσμίας. Αργότερα, η έρευνα έδειξε ότι το ατύχημα ήταν προσχεδιασμένο και εικονικό, ενώ η εισαγωγή και παραμονή τους στο νοσοκομείο ΚΑΤ έγινε μετά από «τηλεφωνική εντολή».

Κεντέρης Θάνου σκάνδαλο

Στον απόηχο των γεγονότων, ο Κεντέρης και η Θάνου ανακοίνωσαν την απόσυρσή τους από τους Αγώνες στις 18 Αυγούστου, μετά από την απολογία τους στην πειθαρχική επιτροπή της ΔΟΕ.

Ο έλεγχος της Αθήνας ήταν ο τρίτος έλεγχος ντόπινγκ στον οποίο δεν έλαβαν μέρος οι δύο αθλητές και έτσι τους επεβλήθη ποινή προσωρινού αποκλεισμού από την IAAF στις 22 Δεκεμβρίου 2004. Τον Ιούνιο του 2005 όμως, οι αθλητές αθωώθηκαν από την πειθαρχική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ λόγω αμφιβολιών. Αντίθετα, στον προπονητή τους Χρήστο Τζέκο επεβλήθη ποινή αποκλεισμού τεσσάρων χρόνων από κάθε αθλητική δραστηριότητα, γιατί δεν ενημέρωσε έγκαιρα τους αθλητές του για την κλήση σε έλεγχο ντόπινγκ, αλλά απαλλάχθηκε των κατηγοριών για την υπόθεση εμπορίου αναβολικών ουσιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top