«Πρόβα» οι ευρωεκλογές για επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές   

Απαιτούνται 200 ψήφοι στη Βουλή για να ισχύσει και στο εσωτερικό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό ανέφερε ότι η επιστολική ψήφος θα χρησιμοποιηθεί και στο εσωτερικό για τις εθνικές εκλογές. Στις πληροφορίες για το τι σκέφτεται ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε ο  πολιτικός σχολιαστής του Star Γιώργος Ευγενίδης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα.     

Μητσοτάκης: Επιστολική ψήφος στις Ευρωεκλογές - Όλη η Ελλάδα μία περιφέρεια

«Όπως μου το έλεγε ανώτερη κυβερνητική πηγή, οι ευρωεκλογές θα είναι "πρόβα" για τις εθνικές εκλογές. Αν όλα πάνε καλά και κυλήσουν ομαλά, τότε η κυβέρνηση θα επιδιώξει να επεκτείνει την εφαρμογή της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές» μετέδωσε ο Γ. Ευγενίδης.     

Απαιτούνται 200 ψήφοι για επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές

Ο πολιτικός σχολιαστής του Star επισήμανε πάντως ότι υπάρχει μία διαφορά, μεταξύ εθνικών εκλογών και ευρωεκλογών: Θα χρειαστεί δεύτερη νομοθετική παρέμβαση για τις εθνικές εκλογές, η οποία χρειάζεται 200 ψήφους για να περάσει βάσει του Συντάγματος. 

Έτσι θα είναι η επιστολική ψήφος - Ποιοι θα ψηφίζουν από το σπίτι

«Είναι διαφορετικό το πλαίσιο από τις ευρωεκλογές. Για τις εθνικές εκλογές, η επιστολική ψήφος προβλέπεται από το Σύνταγμα για τους απόδημους, αλλά θα χρειαστεί και μια συνταγματική ερμηνεία για τους εν Ελλάδι ψηφοφόρους. Ήδη, πάντως, το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε επί της αρχής θετικό» πρόσθεσε ο Γ. Ευγενίδης.   

Ξεκινά διαβούλευση με τα κόμματα για την επιστολική ψήφο

Σε περίπου 10 μέρες από τώρα πάντως, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως θα καλέσει τα κόμματα για διαβούλευση με στόχο να ψηφιστεί η διάταξη μετά τις γιορτές με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. 

Επιστολική ψήφος: Μέσω gov.gr οι αιτήσεις - Βήμα βήμα η διαδικασία

Υπενθυμίζεται ότι οι ευρωεκλογές θα γίνουν με τη χώρα ενιαία επικράτεια και με σταυρό, όπως είχα μεταδώσει το Star πριν από δύο εβδομάδες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top