Δημοσκόπηση GPO: Τρίτος και σε αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ – Πρωτιά με 36% για τη ΝΔ

Δημοφιλέστερος Υπουργός ο Δένδιας – Τι απαντούν για την ακρίβεια       

 
Σε ακόμη μία δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να είναι τρίτο κόμμα και το ΠΑΣΟΚ δεύτερο. Πρόκειται για τη δημοσκόπηση της εταιρείας GPO, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά»,  το διάστημα 13 – 15 Νοεμβρίου 2023, σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 ατόμων. 

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πρώτη φορά δεύτερο το ΠΑΣΟΚ μετά από 11 χρόνια!

Η Νέα Δημοκρατία είναι στην πρόθεση ψήφου πρώτη με μεγάλη διαφορά συγκεντρώνοντας 36%. Ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ με 12,1%, ΣΥΡΙΖΑ με 11%,  ΚΚΕ 8,9%, Ελληνική Λύση 5,4%, Νίκη 2,8%, Πλεύση Ελευθερίας 3,1%, ΜέΡΑ25 1,2%, Σπαρτιάτες 3,6%. Στο 10,3% είναι οι αναποφάσιστοι. 

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι στις απαντήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 47,7%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 13,5% και ο Στέφανος Κασσελάκης 11,6%. Το 22,6% απαντά ότι κανείς από τους τρεις δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός. 

Πολυτεχνείο: Τα μηνύματα Μητσοτάκη - Κασσελάκη για την 50η Επέτειο

Σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, το 38,6% πιστεύει ότι είναι προς τη σωστή/ μάλλον σωστή κατεύθυνση, ενώ το 58,8% προς τη λάθος/ μάλλον λάθος. 

Το 80,4% απαντά ότι το τελευταίο διάστημα έχει περιορίσει τις αγορές βασικών αγαθών, εξαιτίας της ακρίβειας, με το 19,3% να απαντά όχι/ μάλλον όχι.

Δημοφιλέστερος Υπουργός ο Δένδιας με 73,8%

Στον πίνακα δημοφιλίας των υπουργών, όπως συνέβαινε και στην πρώτη κυβερνητική περίοδο της ΝΔ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας παραμένει ο δημοφιλέστερος με ποσοστό θετικών απόψεων που φτάνει στο 73,8% έναντι μόλις 24,9% αρνητικών, 

Ο σημερινός υπουργός Εθνικής Άμυνας συνεχίζει να απολαμβάνει μια διακομματική δημοφιλία, αφού είναι ξεκάθαρο από το ποσοστό του ότι οι θετικές απόψεις δεν περιορίζονται μόνο μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Στη δεύτερη θέση παραμένει ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 59,8% θετικές απόψεις έναντι 32,2% αρνητικών.   

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης

Το 71,2% των ερωτηθέντων απαντά ότι η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρνητική/ μάλλον αρνητική για την πορεία του κόμματος, ενώ το 22,3% βλέπει θετικά/μάλλον θετικά αυτή την επιλογή.

Το 63,7% θεωρεί ότι οι αποχωρήσεις στελεχών είναι μία αρνητική εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που το 74,7% πιστεύει ότι αυτές οι αποχωρήσεις θα αποδυναμώσουν το κόμμα και σε άλλο ερώτημα, το 68,8% “βλέπει” διάλυση μετά τις τελευταίες εξελίξεις.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top