Μητσοτάκης: Καταργούμε όλα τα εμπόδια για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων

Οι στόχοι της τετραετίας που έθεσε ο πρωθυπουργός

Την άρση όλων των εμποδίων για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο νόμος θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Στις αρχές της εβδομάδας αναρτούμε σε δημόσια διαβούλευση έναν νόμο με ένα άρθρο, που θα καταργεί όλα τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης- Φοροελαφρύνσεις και αύξηση συντάξεων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του ευχόμενος περαστικά στον Δημήτρη Κουτσούμπα και χαριτολογώντας στη συνέχεια: «Πρώτη φορά χειροκροτήθηκε απ' όλους. Επειδή αδιαθέτησε. Αλλά... αυτοί είστε».

Διεκόπη η συνεδρίαση σε Βουλή: Τον έπιασε η μέση τον Κουτσούμπα ενώ μιλούσε

«Ο λόγος της αντιπολίτευσης δεν είχε πειστικά επιχειρήματα. Από την πλευρά μας κατατέθηκε ολοκληρωμένο σχέδιο, δυναμικού, πολυδύναμου εκσυγχρονισμού της χώρας. Οι πολιτικοί αρχηγοί περιορίστηκαν σε επανάληψη συνθημάτων που έχουν κριθεί ήδη από τις εκλογές. Η Ελλάδα έχει περάσει στην εποχή των μεγάλων αλλαγών, μακάρι να συνοδεύεται και από συναινέσεις. Η εντολή που πήραμε είναι να υλοποιήσουμε αυτές τις αλλαγές. Υπάρχει απόλυτη συνέχεια όσων είπαμε προεκλογικά και όσων είπαμε εδώ κατά τη συζήτηση», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Φρένο στη βιομηχανία μηνύσεων με ποινές και πρόστιμα σε μηνυτές

«Οι εκλογές έδειξαν πως η Ελλάδα έχει περάσει στην εποχή των μεγάλων αλλαγών, η εντολή που έχει πάρει η πλειοψηφία είναι να προχωρήσει γρήγορα σε αυτές» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Οι εκλογές έδειξαν πως η Ελλάδα έχει περάσει στην εποχή των μεγάλων αλλαγών», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Οι εκλογές έδειξαν πως η Ελλάδα έχει περάσει στην εποχή των μεγάλων αλλαγών», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Άκουσα τον κ. Ανδρουλάκη να συμφωνεί με τον ορισμό που έδωσα στον πολυδύναμο εκσυγχρονισμό. Ας συμφωνήσουμε και στους δείκτες προκειμένου να γίνει η σύγκλιση με την Ευρώπη, ότι δηλαδή πετυχαίνουμε τους μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης» είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως «Σε ό,τι αφορά στην πράσινη μετάβαση, η Ελλάδα είναι σήμερα πρωταγωνίστρια. Όλα αυτά είναι ενδείξεις προόδου και σύγκλισης με την Ευρώπη».

«Εδώ δεν είναι Ευρωβουλή, θα υποστείτε τη βάσανο της αντιπαράθεσης»

«Δεν έκρυψα ποτέ τα προβλήματα στο Κράτος Δικαίου, τελικός κριτής είναι η έκθεση της ΕΕ που επιβεβαιώνει τη βελτίωση» είπε συνεχίζοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυξήσεις, επιδόματα, μειώσεις φόρων: Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη και το ζήτημα της «κοινωνικής κατοικίας» που έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε: «Μας είπατε για 150.000 κοινωνικές κατοικίες, πόσο να βάλουμε το μέτρο, μιλάμε για δεκάδες δισ. ευρώ. Εδώ δεν είναι Ευρωβουλή, θα υποστείτε τη βάσανο της αντιπαράθεσης. Θα πρέπει να έχετε κοστολογημένες προτάσεις» του είπε.

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι υπεύθυνη και αξιόπιστη αντιπολίτευση

Παράλληξλα, αναφέρθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ: «Για την αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχω να πω πολλά. Μας είπατε όσα μας λέγατε προεκλογικά. Το έλεγα και στον κ. Τσίπρα, ότι αντιπολιτευόσασταν ένα σκιάχτρο, που δεν υπήρχε και ο ελληνικός λαός μας επιβράβευσε δίνοντας μας μεγαλύτερο ποσοστό. Πρώτος εγώ είπα για τις δύσκολες μάχες που πρέπει να κερδίσουμε».

«Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στο δρόμο που μας έδειξαν με την ψήφο τους οι πολίτες, με γνώμονα τους άξονες και με ορίζοντα το 2027» είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ η μόνη εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση

«Αναφέρω την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, είμαι σίγουρος πως θα γίνει εντός του 2023» τόνισε και απευθυνόμενος εκ νέου στον Νίκο Ανδρουλάκη είπε: «Εάν πιστεύετε κύριοι του ΠΑΣΟΚ ότι βρισκόμαστε στο χείλος της δημοσιονομικής καταστροφής να μας πείτε, χρειαζόμαστε πιο σφιχτή πολιτική ή έχουμε τράτο να δώσουμε περισσότερα; Και τα δύο πάντως δεν μπορεί να ισχύουν», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Οι στόχοι της τετραετίας που έθεσε ο πρωθυπουργός

Ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε, μιλώντας για τους εθνικούς στόχους της 4ετίας:

- Ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας . Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει εντός του 2023. Αποπληρωμή πρώτου μνημονίου

- Παραγωγή πρωτογενών πλεονασμάτων

- Υποχώρηση ανεργίας στο 8% και αύξηση εξαγωγών στο 60%

- 950 ευρώ κατώτατος μισθός και 1.500 μέσος μισθός και μείωση ανισοτήτων

- Παρεμβάσεις στην Υγεία. Δίνω έμφαση στην ανάγκη ταχύτατης παρέμβασης στο ΕΚΑΒ

- Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ολο τον Μάιο παρήγαμε πάνω από το 50% της ενέργειας που καταναλώσαμε από ΑΠΕ

- Συνέχιση ψηφιακού κράτους

- Παιδεία. Στέκομαι στις προτεραιότητες που αφορούν σχολεία και προσχολική αγωγή, τεχνολογικό εξοπλισμό, τεχνολογική εκπαίδευση

- Ζητήματα Δικαιοσύνης για ταχύτατα απονομής της

- Συνέχιση υλοποίησης στιβαρής και υπεύθυνης εξωτερικής πολιτικής με συνέχιση εξοπλιστικών προγραμμάτων. Να δούμε πως θα τοποθετηθούν όσοι φορούν την ρομφαία του υπερπατριώτη απέναντι στους πατριώτες των πράξεων

«Αυτές τις επιλογές ακολουθούν και τα πρώτα νομοσχέδια. Το πρώτο που θα κατατεθεί του υπουργείου Οικονομικών. Εχουμε αποτελέσματα που δείχνουν ότι στις χώρες που μειώθηκε το ΦΠΑ δεν υπήρξε καμία μείωση τιμών το μόνο αποτέλεσμα που υπήρξε ήταν η μείωση εσόδων. Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε τις επόμενες εβδομάδες στην βουλή με γρήγορη παραγωγή νομοθετικού έργου. Η 3ήμερη συζήτηση κατέστησε σαφές ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο που έχει κεντρικό στόχο την ευρωπαϊκή Ελλάδα του 2027 αυτό που περιέγραψα ως πολυδύναμο εκσυγχρονισμό με επίκεντρο τον πολίτη και κριτήριο το χειροπιαστό αποτέλεσμα. Μπορούμε να ενσωματώνουμε τις παραδοσιακές μας αξίες σε μια διαρκή εξέλιξη. Ξέρουμε τι πρέπει να κρατήσουμε και τι να αφήσουμε πίσω και αυτή είναι η ικανότητα της κεντροδεξιάς παράταξης και της νέας Νέας Δημοκρατίας» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top