Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι υπεύθυνη και αξιόπιστη αντιπολίτευση

Η απάντηση στο «άνοιγμα Μητσοτάκη»

Τη δέσμευσή του ότι το ΠΑΣΟΚ θα ασκήσει στιβαρή, υπεύθυνη, αξιόπιστη αντιπολίτευση με αρχές και αξίες εξέφρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή ως αρχηγός του κόμματος.

«Θα είναι ο γνήσιος αντίπαλος του ανορθολογισμού και της συντήρησης, η φωνή της λογικής και της προόδου. Χωρίς τοξικότητα, χωρίς εύκολες λύσεις, χωρίς την πολιτική της ατάκας και του ανέξοδου εντυπωσιασμού, που τον πλήρωσε όμως ακριβά ο ελληνικός λαός. Πυξίδα των συναινέσεων και των αντιπαραθέσεων μας είναι το συμφέρον του λαού και της πατρίδας. Οι προτάσεις μας θα είναι δίκαιες κι εφαρμόσιμες για να υπερασπιστούμε την κοινωνική συνοχή, την ανάπτυξη, τους δημοκρατικούς θεσμούς, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Λοβέρδος: Το παρασκήνιο της ρήξης του με το ΠΑΣΟΚ 

Ο κ. Ανδρουλάκης περιέγραψε τις δυσμενείς συγκυρίες που επικρατούν σε ευρωπαϊκό, διεθνές επίπεδο όπου διαμορφώνεται ένας νέος πολυπολικός κόσμος, λιγότερο προβλέψιμος απ' ότι στο παρελθόν, μέσα στον οποίο «απαιτείται να σχεδιαστούν οι εθνικές πολιτικές της χώρας με μια παραγωγική, ανθεκτική οικονομία, ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς και αξιόπιστη αποτρεπτική δύναμη για να είναι πρωταγωνιστής στις αποφάσεις, και όχι απλός θεατής των εξελίξεων».

Μητσοτάκης: Συνεχίζεται το Market Pass, αυξήσεις σε Δημόσιο και συντάξεις

«Όλα τα παραπάνω υπογραμμίζουν την ανάγκη για μια ισχυρή, σύγχρονη, δημοκρατική παράταξη. Την οικοδόμηση ενός πλειοψηφικού προοδευτικού κοινωνικού ρεύματος, μαζί με τη νεολαία, τις δημιουργικές δυνάμεις, τα κινήματα και όσους βρίσκονται εκτός των τειχών. Υπάρχει η ευκαιρία τώρα, και έχουμε χρέος να τραβήξουμε μπροστά, απαρέγκλιτα, με σχέδιο δημιουργικό, αισιοδοξία και πίστη στις αρχές και τις αξίες μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠAΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Αυξήσεις, επιδόματα, μειώσεις φόρων: Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Πρόσθεσε ότι «η Νέα Δημοκρατία όσo και αν αυτοπροβάλλεται ως φορέας εκσυγχρονισμού, είναι μια δύναμη βαθιά υπερσυγκεντρωτική και πελατειακή», ενώ επέκρινε τον πρωθυπουργό πώς παρουσίασε μία εξωραϊσμένη εικόνα της οικονομίας και έδωσε υποσχέσεις που δεν θα υλοποιηθούν ενώ απέκρυψε όσα έρχονται.

«Προφανώς στηρίζουμε τον στόχο της όσο γίνεται ταχύτερης απόκτησης της επενδυτικής βαθμίδας . Την αξίζουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, που σήκωσαν το τεράστιο βάρος της οικονομικής κρίσης . Όμως η επίτευξη του στόχου αυτού πρέπει να αφορά το σύνολο της κοινωνίας. Δεν είναι συνεκτική και συμπεριληπτική μια κοινωνία και μια οικονομία δυο ταχυτήτων. Μιας πρώτης για ένα μικρό κύκλο και μιας δεύτερης για τη μεγάλη πλειονότητα», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η απάντηση στο «άνοιγμα» Μητσοτάκη για τα πανεπιστήμια

«Κάνατε σύμβολο αυτής της κορυφαίας διαδικασίας μόνο το άρθρο 16. Όπως έχω δηλώσει επανειλημμένα προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου για να έχουν τα εφόδια που χρειάζονται όλα τα ελληνόπουλα», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας στην «πρόσκληση» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Σε κάθε περίπτωση μην περιμένετε να δεχθούμε ως ισότιμα πανεπιστήμια, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που θα βάλουν απλά μια ταμπέλα και θα κάνουν εμπόριο πτυχίων», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top