Λοβέρδος: Το παρασκήνιο της ρήξης του με το ΠΑΣΟΚ 

Η επιστολή του στον Νίκο Ανδρουλάκη και οι διαφωνίες του      

Το πλούσιο παρασκήνιο για το «αντίο» του Ανδρέα Λοβέρδου προς το ΠΑΣΟΚ μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star από τα γραφεία του Κινήματος ο πολιτικός συντάκτης Αντώνης Αντωνόπουλος.    

Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος - Η ανακοίνωση της παραίτησής του

Όπως ανέφερε, ήταν κοινό μυστικό στη Χαριλάου Τρικούπη, ότι  οι σχέσεις του Ανδρέα Λοβέρδου με τον Νίκο Ανδρουλάκη ήταν επιεικώς ανύπαρκτες. Ήταν όπως λένε «δυο ξένοι στο ίδιο κόμμα».  

Ο  Ανδρέας Λοβερδος όταν διέκρινε ότι δεν συμπεριλαμβανόταν η αξιοποίηση του  στα πλάνα της ηγεσίας για την επόμενη μέρα, αποφάσισε «να πατήσει το κουμπί» και να  προχωρήσει στο διαζύγιο με το ΠΑΣΟΚ. Το παζλ της ρήξης ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί. 

ΠΑΣΟΚ: Κρατά την Α' Θεσσαλονίκης ο Ανδρουλάκης- Εκτός Βουλής ο Καστανίδης

Λίγο μετά τις 10.30 ένας αστυνομικός  από την προσωπική του ασφάλεια ήρθε στη Χαριλάου Τρικούπη  και παρέδωσε τον φάκελο με την «άκρως εμπιστευτική» επιστολή προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, χωρίς προηγούμενη επικοινωνία μεταξύ τους. Δέκα λεπτά νωρίτερα όμως ο κ. Λοβέρδος είχε δημοσιοποιήσει την απόφαση του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες,  στην επιστολή ο πρώην υπουργός φέρεται  να εκφράζει μεταξύ άλλων, τη διαφωνία του με τη στρατηγική στόχευση του ΠΑΣΟΚ η οποία έχει ως συνέπεια την απομάκρυνση του κόμματος από τον χώρο του Κέντρου, ενώ δεν υπάρχει καμία αιχμή προς την ηγεσία  για τη μη εκλογή του στις πρόσφατες εκλογές. 

Στη Χαριλάου Τρικούπη πάντως μπορεί να αιφνιδιάστηκαν, αλλά δεν τα έβαψαν και μαύρα. Ορισμένοι μάλιστα θεωρούσαν ότι ήταν καθαρά θέμα χρόνου να συμβεί αυτό το γεγονός. Όπως έλεγε μάλιστα με δεικτικό ύφος, βουλευτής  που είναι κοντά στον Νίκο Ανδρουλάκη, «αφού έφυγαν όλοι οι ψηφοφόροι του και πήγαν στη ΝΔ, ήρθε και η σειρά του να φύγει και αυτός». 

Πάντως, για το περιβάλλον της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ η αποχώρηση Λοβέρδου μπορεί να θεωρηθεί και ως «βολική εξέλιξη» καθώς απομακρύνεται η τελευταία φανερή φωνή εσωκομματικής αμφισβήτησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top