Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος - Η ανακοίνωση της παραίτησής του

Η άκρως εμπιστευτική επιστολή στον Νίκο Ανδρουλάκη

Το παρασκήνιο πίσω από την παραίτηση του Ανδρέα Λοβέρδου/ Βίντεο: Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star (05/07) 

Τέλος εποχής για τον Ανδρέα Λοβέρδο από το ΠΑΣΟΚ. Το ιστορικό στέλεχος του κόμματος ανακοίνωσε την παραίτησή του «από όλα ανεξαιρέτως τα όργανα του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ», επικαλούμενος «αμιγώς πολιτικούς» λόγους.

Έντονη αντιπαράθεση Γεωργιάδη – Λοβέρδου: «Θέλετε να το κάνουμε ροντέο;»

«Από σήμερα παραιτούμαι απο όλα ανεξαιρέτως τα όργανα του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, στα οποία συμμετέχω. Παραιτούμαι επίσης από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος. Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι αμιγώς πολιτικοί και τους εξέθεσα με μία άκρως εμπιστευτική επιστολή σήμερα προς τον Πρόεδρο του Κινήματος.

O Aνδρέας Λοβέρδος/ ΙΝΤΙΜΕ Νικόλας Γεωργίου

O Aνδρέας Λοβέρδος/ ΙΝΤΙΜΕ Νικόλας Γεωργίου

Εκλογές 2023: Οι επώνυμοι υποψήφιοι και τα ιστορικά στελέχη που δεν κατάφεραν να εκλεγούν

Εύχομαι στον Πρόεδρο, τα στελέχη και τα χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλή επιτυχία στον αγώνα και τις προσπάθειές τους.

ΥΓ: Για τα μέλη, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που με αγάπησαν και αγάπησα: η απόφασή μου αυτή είναι για καλό και πάνω απ΄όλα είναι πεντακάθαρη».

Η πορεία του Ανδρέα Λοβέρδου στην πολιτική

Ο Ανδρέας Λοβέρδος (γεννημένος στην Πάτρα στις 15 Μαΐου 1956) είναι Έλληνας πανεπιστημιακός και πολιτικός, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα - Κίνημα Αλλαγής την περίοδο 2000-2023.

Το 2012, διαφώνησε με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και δημιούργησε νέα πολιτική κίνηση, τη Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας από την οποίο προήλθε η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα. Το φθινόπωρο του 2014 επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ. Τον Ιούνιο του 2015, διεκδίκησε ανεπιτυχώς την αρχηγία του κόμματος, ενώ ήταν ξανά υποψήφιος στις εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη αρχηγού τον Δεκέμβριο του 2021, χωρίς ούτε τότε να εκλεγεί.

O Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή, τον Απρίλιο του 2023/ ΙΝΤΙΜΕ Ζάχος Γιώργος

Στην κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, διετέλεσε υφυπουργός Εξωτερικών (2002-2004), με αρμοδιότητα τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις και την αναπτυξιακή συνεργασία. Στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (2009-2010). Το 2010 ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (2010-2012), στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, εν μέσω έντονων αντιδράσεων για την εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων λιτότητας στο χώρο της υγείας.

Στις 9 Ιουνίου 2014, διορίστηκε υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην Κυβέρνηση Σαμαρά. Δύο ημέρες πριν από τη λήξη της θητείας του ως υπουργός Παιδείας και τις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 εξέδωσε εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία οι χριστιανοί ορθόδοξοι μαθητές δεν δικαιούνται απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών για λόγους συνείδησης, εγκύκλιος που προκάλεσε αντιδράσεις. Η εγκύκλιος καταργήθηκε από την επόμενη κυβέρνηση και τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top