«Ωχ, η μέση μου»: Πήγε να πέσει ο Κουτσούμπας - Διακόπηκε η συνεδρίαση

Επανήλθε μετά από λίγο εν μέσω χειροκροτημάτων

Ένα απρόοπτο σημειώθηκε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση για λίγα λεπτά.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ αισθάνθηκε αδιαθεσία, ενώ βρισκόταν στο βήμα της Βουλής.

O Δημήτρης Κουτσούμπας φαινόταν να δυσανασχετεί, όταν ξαφνικά αναφώνησε «ωχ…» και σταμάτησε την ομιλία του, δείχνοντας να μην μπορεί να συνεχίσει λόγω έντονου πόνου στη μέση.

O Δημήτρης Κουτσούμπας φαινόταν να δυσανασχετεί, όταν ξαφνικά αναφώνησε «ωχ…» και σταμάτησε την ομιλία του

O Δημήτρης Κουτσούμπας φαινόταν να δυσανασχετεί, όταν ξαφνικά αναφώνησε «ωχ…» και σταμάτησε την ομιλία του

Αμέσως στο βήμα ανέβηκαν και άλλοι βουλευτές, για να τον κρατήσουν όρθιο, ενώ ο βουλευτής Α' Πειραιά της ΝΔ, Νίκος Βλαχάκος, που είναι και γιατρός, του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες, όπως και ο Πέτρος Παππάς του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν ξέρω.. η μέση μου», είπε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ανακοίνωσε από το βήμα μια ολιγόλεπτη διακοπή, κι έπειτα από λίγο ο κ. Κουτσούμπας επανήλθε στο βήμα. Έβαλαν μάλιστα μια καρέκλα πίσω του, σε περίπτωση ανάγκης, και έτσι ο κ. Κουτσούμπας συνέχισε την ομιλία του, καταχειροκροτούμενος. Ο ίδιος έσπευσε να καθησυχάσει, λέγοντας: «Σπασμοί στη μέση ήταν. Ευτυχώς που έχουμε πολλούς γιατρούς εδώ μέσα».

Αμέσως στο βήμα ανέβηκαν και άλλοι βουλευτές, για να κρατήσουν όρθιο τον κ. Κουτσούμπα

Αμέσως στο βήμα ανέβηκαν και άλλοι βουλευτές, για να κρατήσουν όρθιο τον κ. Κουτσούμπα

Απευθυνόμενος, δε, στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Κώστα Τασούλα, είπε: «Τη συμβουλή σας να αδυνατίσω δεν προλαβαίνω να την ακολουθήσω».

«Μας κοψοχολιάσατε» του είπε στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Τασούλας. «Το χειροκρότημα ήταν για το πέσιμο» ανταπάντησε ο κ. Κουτσούμπας, ενώ χρειάστηκε τη βοήθεια συντρόφων του, για να κατέβει από το βήμα.

«Μας κοψοχολιάσατε» του είπε στο τέλος της ομιλίας του ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας

«Μας κοψοχολιάσατε» του είπε στο τέλος της ομιλίας του ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας

«Αντιλαϊκό το πρόγραμμα της κυβέρνησης, θα μας βρει απέναντι»

Προειδοποίηση στην κυβέρνηση πως θα βρει απέναντί της τη νεολαία και τους εργαζομένους ακόμη πιο μαζικά και μαχητικά, με το ΚΚΕ ακόμη πιο δυνατό να μπαίνει μπροστά, απηύθυνε, εξάλλου, ο γ.γ. της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε αντιλαϊκό το πρόγραμμα της κυβέρνησης. Όπως τόνισε, το ΚΚΕ διεκδικεί αυξήσεις μισθών και συντάξεων, κατάργηση των άδικων φόρων και των πλειστηριασμών και αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας.

«Ήδη από την πρώτη μέρα συζητήσεων καταργήσατε τις διαχωριστικές γραμμές μέσα στην κοινωνία και παρουσιαστήκατε ως νέος εθνάρχης. Είπατε ότι ο λαός θα δείξει συναίνεση στις μεταρρυθμίσεις, ακόμη και ότι τις επιζητά. Σε λίγο θα μας πείτε ότι οι άνθρωποι του μόχθου απολαμβάνουν την ακρίβεια, την εργασιακή ζούγκλα, την έλλειψη ασθενοφόρων» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Ανέφερε ότι, σε αντίθεση με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, δεν κατηγορεί την κυβέρνηση για ολιγωρία, αλλά αντίθετα ότι βιάζεται για να εφαρμόσει νόμους κατά των συμφερόντων του λαού. Σημείωσε εξάλλου ότι στόχος του κόμματός του είναι να δυσκολέψει το αντιλαϊκό κυβερνητικό πρόγραμμα και τους στόχους του κεφαλαίου, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι μεταθέτει την ευθύνη στον ελληνικό λαό και ότι η ομιλία του θύμιζε Κένεντι και Μπάιντεν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top