Κυριάκος Μητσοτάκης στο Star: Μεγάλες αλλαγές στην Υγεία  

Οι τομές που ανακοίνωσε για τη νέα 4ετία  σε ΕΣΥ, ΕΚΑΒ, μεταφορά ασθενών  

Μεγάλες αλλαγές στον τομέα της Υγείας ανακοίνωσε για τη νέα τετραετία, εφόσον εκλεγεί το κόμμα του κυβέρνηση, ο  πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα.

 Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Μέτρα στήριξης για την εργαζόμενη μητέρα 

«Πρέπει να προσλάβουμε 10.000 γιατρούς και νοσηλευτές για να καλύψουμε πάγιες ανάγκες»  τόνισε  ο κ. Μητσοτάκης,  οι οποίος αναφέρθηκε και σε δραστικές παρεμβάσεις στα τμήματα επειγόντων περιστατικών.  

Αναφέρθηκε επίσης στη διασφάλιση τη ποιότητας στην Υγείας με αξιολόγηση, σε πάνω από 10 εκατ. ευρώ  για επενδύσεις στον χώρο της Υγείας, έμφαση στην πρόληψη, όπως με το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού και σε αλλαγές στο ΕΚΑΒ.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

«Το ΕΚΑΒ χρειάζεται μια σημαντική ανανέωση» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Χρειαζόμαστε και παραπάνω προσωπικό, χρειαζόμαστε και μεγαλύτερες δυνατότητες, με  6 βάσεις μικρών ελικοπτέρων για διασώσεις από νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, 24 ώρες το 24ωρο θα μπορούν να πετάνε και το βράδυ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο τέως πρωθυπουργός.

 Ενισχύεται το ΕΣΥ: 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών εντός του έτους

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε επίσης ερώτηση της Μ. Ζαχαρέα σχετικά με το αν θα έχουν μεγαλύτερο μισθό γιατροί και νοσηλευτές ότι «έχουμε δώσει 1.200 ευρώ πρόσθετο μισθό στους νοσηλευτές στα νησιά» και ότι «πρέπει να ξαναδούμε το πλαίσιο τω κινήτρων για τους γιατρούς μας και να δούμε και το ζήτημα της τηλεϊατρικής».  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top