Το backstage του debate, το challenge Μητσοτάκη και τα γέλια του Τσίπρα

Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες: Τα χαμόγελα, οι χειραψίες και οι διάλογοι

Debate: Το ρεπορτάζ της Κατερίνας Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το παρασκήνιο  

Οι αυστηροί όροι του χθεσινού debate, του πρώτου από το 2015, είχαν προετοιμάσει τους τηλεθεατές για αυστηρούς μονολόγους, αφού τα περιθώρια για να γίνει κάτι θεαματικό, ήταν περιορισμένα.

Η γενική εκτίμηση για τη χθεσινή τηλεμαχία είναι πως δεν υπήρξε ούτε νικητής, ούτε χαμένος, παρά τις εκτιμήσεις των κομματικών επιτελείων.

Δε βγήκε κάποια μεγάλη είδηση, αλλά και ούτε κάποιος αρχηγός έκανε κάποιο μεγάλο λάθος. Ωστόσο, οι πολιτικοί αρχηγοί βρήκαν τον τρόπο τους να… πετάξουν τα καρφιά τους.

Η γενική εκτίμηση για τη χθεσινή τηλεμαχία είναι πως δεν υπήρξε ούτε νικητής, ούτε χαμένος

Η γενική εκτίμηση για τη χθεσινή τηλεμαχία είναι πως δεν υπήρξε ούτε νικητής, ούτε χαμένος

Debate: Η αποκάλυψη της Μάρας Ζαχαρέα για Μητσοτάκη και Τσίπρα

Το... challenge του Κυριάκου Μητσοτάκη στους πολιτικούς αρχηγούς

Ο Κυριάκος Μητσοπτάκης, παρά τις επιθέσεις που δέχθηκε, επέλεξε να μην απαντήσει στους πολιτικούς του αντιπάλους και να μιλήσει για την επόμενη μέρα και το πρόγραμμά του.

Στο τέλος, πάντως, της τηλεμαχίας, στην ελεύθερη τοποθέτηση των αρχηγών, απηύθυνε ένα.. challenge στους λοιπούς αρχηγούς, σχετικά με την κοστολόγηση των προγραμμάτων τους, θέλοντας, κυρίως, να πετάξει το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα.

Debate: Η αποτίμηση του Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ για την χθεσινή τηλεμαχία

«Πριν τη δεύτερη κάλπη προτείνω σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να καταθέσουμε τα προγράμματά μας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για κοστολόγηση. Θέλει τρεις μέρες, το πολύ. Πιστεύω πως κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν θα έχει αντίρρηση», είπε ο πρωθυπουργός, προεξοφλώντας παράλληλα ότι θα υπάρξει και δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Εκλογές 2023: Έτσι θα μεταδοθούν τα αποτελέσματα 

Η σπόντα Ανδρουλάκη και η… ζυγοστάθμιση Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του, εξέφρασε - απαντώντας σε ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα στην ενότητα «Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια» - την αμηχανία του: «Αισθάνομαι αμήχανα γιατί κάθομαι ανάμεσα στους δυο πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου σκανδάλου της μεταπολίτευσης, τον κ. Μητσοτάκη που παρακολουθούσε τον κ. Ανδρουλάκη».

Επική ατάκα Γιώργου Παπαδάκη στο debate – «Υποκλοπή θεωρείται αυτό»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αρκετά ανοίγματα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και το ΚΚΕ. Σε ένα από αυτά, τόνισε πως συμφωνεί με τον κ. Ανδρουλάκη στο να μη διορίζονται κομματικά παιδιά στις διοικήσεις των νοσοκομείων. «Και αυτό γίνεται επίκαιρο μετά το δυστύχημα στα Τέμπη», είπε.

Debate - Ανδρουλάκης για συνεργασίες: Ναι στη σταθερότητα, όχι στην παρακμή

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδειξε… αντανακλαστικά και απάντησε με μια «σπόντα» στον κ. Τσίπρα.

Debate: Τι απάντησε ο Μητσοτάκης για τις υποκλοπές

Χαμογελώντας είπε, επικαλούμενος μήνυμα που του απέστειλε φίλος του από τη Σαντορίνη, χαίρεται που συμφωνεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την αξιοκρατία στη χώρα, «γιατί έτσι δεν θα έχει ξανά διοικητή του νοσοκομείου στη Σαντορίνη, ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ» (αναφερόμενος στον διορισμό διοικητή στο νοσοκομείο επί πρωθυπουργίας Τσίπρα).

Τσίπρας: Ας δώσει σήμερα ο Μητσοτάκης απαντήσεις για τις παρακολουθήσεις

«Τουλάχιστον ήξερε από ζυγοστάθμιση» είπε χαμηλόφωνα, γελώντας μέσα στο στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης, ο κ.Τσίπρας.

ΓΣΕΕ: Πόσες μέρες άδεια δικαιούστε για να ψηφίσετε στις εκλογές

Εξερχόμενος του Ραδιομεγάρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστός ποδοσφαιρόφιλος, είπε με χιούμορ: «Το ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ έληξε 2-0. Αυτό εδώ, δεν ξέρω. Οι πολίτες θα κρίνουν».

Ο Βελόπουλος και η «Παναγία γκέισα»

«Είμαι χριστιανός Ορθόδοξος θα μου επιτρέψετε να έχω την άποψή μου» ανέφερε ο Κυριάκος Βελόπουλος απαντώντας σε ερώτηση του debate, που αφορούσε την Παιδεία. 

«Δεν είναι χριστιανοφοβία, αλλά και πρόστυχο το βιβλίο του δημοτικού που απεικονίζει τη γκέισα Παναγία;», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος

«Δεν είναι χριστιανοφοβία, αλλά και πρόστυχο το βιβλίο του δημοτικού που απεικονίζει τη γκέισα Παναγία;», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος

Debate - Βελόπουλος: Αντίθετος σε αμβλώσεις, γάμους ομοφυλόφιλων, εμβόλια

«Ο ψευτοπροοδευτισμός με βρίσκει απέναντι. Έχετε μπερδέψει την πρόοδο με τα "παρα φύσιν ζειν". Δεν είναι χριστιανοφοβία, αλλά και πρόστυχο το βιβλίο του δημοτικού που απεικονίζει τη γκέισα Παναγία;», σημείωσε, δείχνοντας φωτογραφίες με τη «γκέισα Παναγία» και την «Ινδιάνα Παναγία» από βιβλία δημοτικού, χαρακτηρίζοντάς τις «προσβλητικές».

Η «μούφα» του Κουτσούμπα 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, απαντώντας σε ερώτηση στη θεματική ενότητα «Περιβάλλον-Ενέργεια», έκανε λόγο για εγκληματική πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.

Debate - Κουτσούμπας: Εμείς δεν είπαμε ότι είναι ίδιοι Μητσοτάκης - Τσίπρας

Και εκεί έριξε την ατάκα προς τον Αλέξη Τσίπρα: «Θα του έλεγα να σκεφτεί καλύτερα να μην ξύνεται, γιατί ξύνεται πολύ στην γκλίτσα του τσοπάνη όλη αυτή την προεκλογική περίοδο, απευθυνόμενος στο ΚΚΕ για τη μούφα προοδευτική κυβέρνησή του, που την προβάλει προς τον ελληνικό λαό, παρότι του έχουν απαντηθεί επανειλημμένα».

Φυσικά, εξερχόμενος από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, μετά το τέλος της τηλεμαχίας, δεν έλειψε να πετάξει και την κλασική ατάκα του: «Έχουν κοινό πρόγραμμα, αυτή είναι η ουσία. Και σε αυτήν την κατεύθυνση εμείς είμαστε ενάντια σε όλους αυτούς. Γιατί… αυτοί είναι, και εμείς αυτοί είμαστε».

Βαρουφάκης: «Θες τη μηχανή μου; Θα πεθάνω πάνω σε αυτή»

Στην ενότητα για το Περιβάλλον και την Ενέργεια, επισημάνθηκε στον γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη από τον Αντώνη Σρόιτερ ότι οικογενειακώς είναι ο πολιτικός αρχηγός με το μεγαλύτερο ενεργειακό αποτύπωμα, με 2 αυτοκίνητα, 5 μοτοσικλέτες και 1 σκάφος.

Debate - Βαρουφάκης: «Απαραίτητη η κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας»

Και κάπου εκεί προσφέρθηκε να… ανακυκλώσει τα δύο του αυτοκίνητα: «Έχουμε δύο μοτοσικλέτες, μια εγώ και μια η γυναίκα μου. Και δύο αυτοκίνητα που έχουμε, κάθονται. Κινούμαι σχεδόν αποκλειστικά με τη μηχανή. Είναι σωστό το να δίνουμε το παράδειγμα. Αν πρέπει να τα δώσουμε για ανακύκλωση, να τα δώσουμε, δεν έχω αντίρρηση. Να μη φοβόμαστε το πολιτικό κόστος».

Στις δηλώσεις του έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο κ. Βαρουφάκης ρωτήθηκε για το εάν θα δώσει τις μηχανές και τα αυτοκίνητα, με τον επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 να απαντά: «Σε ποιον να τα δώσω; Θες τη μηχανή μου; Δε υπάρχει πιθανότητα να σου δώσω τη μηχανή μου. Θα πεθάνω πάνω σε αυτή τη μηχανή».

Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες: Τα χαμόγελα και οι χειραψίες

Οι πολιτικοί αρχηγοί ήταν όλοι ευδιάθετοι, προσερχόμενοι στη χθεσινή τηλεμαχία.

Τα χαμόγελα ελάφρυναν την ατμόσφαιρα ενώ οι «μονομάχοι» αντάλλαξαν και χειραψίες προτού αντιπαρατεθούν στις κάμερες.

Πάντως, όπως αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του debate, στους μικρούς διαλόγους που είχαν ανάμεσα στα διαλείμματα, δε συζητούσαν για τα πολιτικά.

Δείτε αναλυτικό φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών:

Αναλυτικό φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγώνΑναλυτικό φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγώνΑναλυτικό φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγώνΑναλυτικό φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγώνΑναλυτικό φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγώνΑναλυτικό φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγώνΑναλυτικό φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγώνΑναλυτικό φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγώνΑναλυτικό φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγώνΑναλυτικό φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγώνΑναλυτικό φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγώνΑναλυτικό φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγώνΑναλυτικό φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγώνΑναλυτικό φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγώνΑναλυτικό φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγώνΑναλυτικό φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγώνΑναλυτικό φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγώνΑναλυτικό φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγώνΑναλυτικό φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγώνΑναλυτικό φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγώνΑναλυτικό φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγώνΑναλυτικό φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγώνΑναλυτικό φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγώνΑναλυτικό φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top