Παραιτήθηκε ο Χρήστος Τζανερρίκος μετά τον σάλο για το κόμμα του Κασιδιάρη

Ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου επικαλέστηκε λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας

Παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 Τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου Χρήστος Τζανερρίκος, μετά τις επικρίσεις για τη δημόσια δήλωση του με την οποία άσκησε σκληρή κριτική σε διάταξη της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση του Χρ. Τζανερρίκου υποβλήθηκε για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και επαγγελματικής συνείδησης.

«Βολές» του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου για την τροπολογία για Κασιδιάρη

Η παραίτησή του έρχεται μία μέρα μετά από τη δήλωσή του για την υπό ψήφιση τροπολογία που αλλάζει τον τρόπο ανακήρυξης των υποψηφίων κομμάτων και συνδυασμών στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο Χρήστος Τζαννερίκος, ήταν πρόεδρος του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου που θα κρίνει αν το κόμμα του Η. Κασιδιάρη θα μπορεί να είναι υποψήφιο στις επερχόμενες εκλογές. 

Το νέο μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη και οι δηλώσεις Κανελλόπουλου

Με τη νέα ρύθμιση θα πρέπει το σύνολο του συγκεκριμένου τμήματος να καταλήξει σε κρίση, με τον πρόεδρό του, να κάνει λόγο για πρωτοφανή παρέμβαση στο έργο του ανώτατου δικαστηρίου. Σημείωσε επίσης πως η εν λόγω ρύθμιση ήταν δηλωτική δυσπιστίας και έλλειψης εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του. 

Η απάντηση στη δήλωση του ήρθε από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη που τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η Βουλή νομοθετεί και όχι οι δικαστές, ενώ σκληρή υπήρξε η τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου που κάλεσε τον ανώτατο δικαστικό σε αποχή από το καθήκοντα του και μάλιστα σε χρόνο άμεσο.

Οριστικό μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη με νέα τροπολογία στη Βουλή!  

Επικεφαλής του Α1 Τμήματος θα αναλάβει η αρχαιότερη αρεοπαγίτης Ευδοξία Κιουπτσίδου, η οποία και θα προεδρεύσει της σύνθεσης των δικαστών που θα κρίνουν τη νομιμότητα συμμετοχής των κομμάτων στις προσεχείς εκλογές.

Και επισήμως πρόεδρος στο κόμμα Κασιδιάρη ο αντεισαγγελέας Α. Κανελλόπουλος

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου, που παρέλαβε την παραίτηση του αντιπροέδρου θα την κρατήσει καθώς υπάρχει από τον νόμο περιθώριο ενός μήνα κατά τον οποίο ο παραιτηθείς ανώτατος δικαστικός μπορεί να ανακαλέσει.

Στο τέλος Ιουνίου ο Χρήστος Τζαννερίκος συνταξιοδοτείται.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top