Το νέο μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη και οι δηλώσεις Κανελλόπουλου

«Αντισυνταγματική η νέα ρύθμιση»

Νέο μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Tη Δευτέρα αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή η πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος ώστε η απόφαση για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη να ληφθεί από την Oλομέλεια του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου. Ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Aναστάσιος Κανελλόπουλος που ανέλαβε τα ηνία του κόμματος, μιλώντας στο Star, χαρακτηρίζει τη ρύθμιση αντισυνταγματική. 

Και επισήμως πρόεδρος στο κόμμα Κασιδιάρη ο αντεισαγγελέας Α. Κανελλόπουλος

O νέος πρόεδρος του κόμματος Έλληνες, χαρακτηρίζει αντισυνταγματική τη ρύθμιση που αναμένεται να ψηφιστεί τη Δευτέρα, ώστε  να κλείσουν τα παραθυράκια και να μην κατέλθει το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθετική παρέμβαση που προώθησε η κυβέρνηση, την απόφαση που θα πάρει ο Άρειος Πάγος, στις 5 Μαΐου, θα κρίνουν όχι μόνο 5 εισαγγελείς, αλλά η Ολομέλεια του Α1 τμήματος του ανώτατου δικαστηρίου.

Νέα ρύθμιση για μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

Ουδέποτε θα δεχόμουν να γίνω αχυράνθρωπος, εγώ είμαι ο νέος πρόεδρος του κόμματος, δηλώνει ο κ. Κανελλόπουλος.

Ο φιλόδοξος Ηλίας Κασιδιάρης άφησε τα ηνία του κόμματος του, όταν κατάλαβε ότι ο κίνδυνος να απαγορευτεί η κάθοδος του στις εκλογές ήταν μπροστά του. 

Τα άπαντα, πάντως, του καταδικασμένου πρωτόδικα για εγκληματική οργάνωση, δεν παραγράφονται, όπως οι ύβρεις και οι ανάρμοστες συμπεριφορές.

Δεν είναι ίδιος τώρα, «έχει ωριμάσει ο κ. Κασιδιάρης, πιστεύω ότι θα είναι υπόδειγμα πολιτικού ανδρός» λέει ο κ. Κανελλόπουλος.

Τι περιλαμβάνει η νέα διάταξη για μπλόκο Κασιδιάρη στις εκλογές

Μια ακόμα διάταξη στη νέα ρύθμιση προβλέπει ότι ο Άρειος Πάγος για να πάρει απόφαση θα μπορεί να δεχθεί στοιχεία από κάθε δικαστική αρχή και κρατική υπηρεσία.

Ένα από τα ονόματα που συναπαρτίζουν την επιτροπή του Αρείου Πάγου έχει μια ιδιαίτερη σημασία: Η Ιωάννα Κλάπα, είχε διεξάγει τις ανακρίσεις για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.  

«Όταν προσπαθείς να θωρακίσεις τη Δημοκρατία δεν έχει σημασία αν θα κάνεις και μια και δυο φορές τροπολογίες για να τη βοηθήσεις. Εδώ θωρακίζουμε τη Δημοκρατία» ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρος Ρουσόπουλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top