Εκλογές 2023: Το παρασκήνιο της απόφασης Μητσοτάκη

Εκλογές στις 21 Μαΐου - Στις 2 Ιουλίου οι δεύτερες κάλπες

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την 21η Μαΐου ως την ημερομηνία των εκλογών στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. 

Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη του πολιτικού ρεπορτάζ του Star, Πέτρο Μποτσαράκο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν από το υπουργικό συμβούλιο επικοινωνώντας μαζί της τηλεφωνικά στη Σερβία όπου βρίσκεται.

Πώς ο Μητσοτάκης «ανακοίνωσε» εκλογές τη Δευτέρα και δεν το κατάλαβε κανείς

Οι εκλογές θα γίνουν έναν μήνα από την τυπική λήξη της θητείας της κυβέρνησης την οποία ο κ. Μητσοτάκης στοιχειοθέτησε και με τη διεξαγωγή των Πανελλήνιων εξετάσεων στις αρχές Ιουνίου και με την πίεση που δημιουργεί το τουριστικό ρεύμα του καλοκαιριού και η ανάγκη να υπάρξει κυβέρνηση.

Ρουσόπουλος: Δε θα υπάρξει κυβέρνηση από τις εκλογές της 21ης Μαΐου

Επιπλέον, 11 με 12 Ιουλίου 2023 είναι η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ όπου θα πρέπει η χώρα να εκπροσωπηθεί από τον εκλεγμένο πλέον πρωθυπουργό.

Γ. Οικονόμου: Οι πολίτες στις εκλογές θα αποφασίσουν ποια Ελλάδα θέλουν

Σύμφωνα με τον Πέτρο Μποτσαράκο υπήρχε ένα ζήτημα σχετικά με τον τελικό του Κυπέλλου ο οποίος ήταν σχεδιασμένος να πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου όμως πλέον φαίνεται ότι θα μετακινηθεί. 

Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Η Βουλή θα κλείσει την Μεγάλη Τρίτη ή την Μεγάλη Τετάρτη για το Πάσχα όμως δεν θα ξανανοίξει ενώ μια εβδομάδα μετά το Πάσχα έως τις 24 Απριλίου θα θυροκολληθεί το διάταγμα διάλυσης της Βουλής και από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει επίσημα η προεκλογική περίοδος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top