Ρουσόπουλος: Δε θα υπάρξει κυβέρνηση από τις εκλογές της 21ης Μαΐου

Φάμελλος: Μπορούμε να έχουμε μια συμμαχική προοδευτική κυβέρνηση

Η ανακοίνωση των εκλογών από τον πρωθυπουργό «εγκαινιάζει» και τις προεκλογικές μάχες των υποψηφίων βουλευτών στον δρόμο για τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Τα «καυτά» ζητήματα της προεκλογικής περιόδου δείχνουν να είναι οι πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, αλλά και το πρόσωπο που θα αναλάβει την πρωθυπουργία, σε μια τέτοια περίπτωση.

Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

«Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε τις εκλογές με τον τρόπο με τον οποίο κυβέρνησε: με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Είχε πει πως θα εξαντληθεί η τετραετία και αυτό ακριβώς γίνεται, το τήρησε. Πάμε σε εκλογές έχοντας κάνει σχεδόν το 100% όσων υποσχεθήκαμε το 2019», είπε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών εκτίμησε ότι «δε θα υπάρξει αυτοδυναμία και δε θα υπάρξει κυβέρνηση από τις εκλογές της 21ης Μαΐου». 

Πώς ο Μητσοτάκης «ανακοίνωσε» εκλογές τη Δευτέρα και δεν το κατάλαβε κανείς

«Η προοπτική για αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ στις δεύτερες εκλογές είναι εμφανής και στο τραπέζι», πρόσθεσε.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν βλέπει εφικτή μια συνεργασία κομμάτων μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, των οποίων το ποσοστό θα αθροίζει τουλάχιστον το 46%, είπε: «Η Ελλάδα χρειάζεται να έχει σταθερές κυβερνήσεις και να μην μπλεχτεί σε έναν κυκεώνα εκλογών, που φαίνεται ότι επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθηνών Θεόδωρος Ρουσόπουλος και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθηνών Θεόδωρος Ρουσόπουλος και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος

«Η χώρα μας σαν κοινωνία και οικονομία πρέπει να έχει γρήγορα μια κυβέρνηση και μάλιστα προοδευτική. Αυτό έχει πει και ο Αλέξης Τσίπρας», σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Εκλογές 2023: Μάθε πού ψηφίζεις

Σχολιάζοντας την τετραετία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, είπε: «Η συνέπεια του κ. Μητσοτάκη έχει να κάνει με το ότι το 2019 υποσχέθηκε μια καλύτερη Ελλάδα και παραδίδει μια Ελλάδα φτωχότερη, μια Ελλάδα με προβλήματα πολιτικής αστάθειας και μια Ελλάδα με προβλήματα στα ζητήματα δημοκρατίας Πρέπει να φύγει το συντομότερο η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη».

«Οι κοινωνικές συνθήκες συνεπικουρούν να έχουμε μια προοδευτική συμμαχική κυβέρνηση μετά τις εκλογές. Η απλή αναλογική είναι ο βασικός κανόνας της πολιτικής», τόνισε ο κ. Φάμελλος.

Ανάρπαστες οι λαμπάδες… Κουτσούμπας μετά και τα γαλλικά στο Παρίσι

Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Ρουσόπουλος «απάντησε» στην κριτική του κ. Φάμελλου για το έργο της κυβέρνησης: «Μια Ελλάδα είχε ανεργία 17% και τώρα πλησιάζει σε μονοψήφιο, μια Ελλάδα π[ου έχει σήμερα τα υψηλότερα ποσοστά ανάπτυξης, μια Ελλάδα που είχε δαπάνες στην υγεία 3,8 δισ. ευρώ και τώρα έχει 5,2 δισ. ευρώ, μια Ελλάδα που μετά από 12 χρόνια αυξάνει τις συντάξεις, που δίνει την ευκαιρία στους νέους να ξεκινήσουν τη ζωή τους με οικονομικά κίνητρα, είναι μια Ελλάδα καλύτερη από αυτή που παραλάβαμε το 2019».

«Οι αυτοδύμαμες κυβερνήσεις είναι που μπορούν να κυβερνήσουν τον τόπο. Και αυτό επιδιώκουμε», πρόσθεσε.

Δώρο Πάσχα 2023: Πότε θα πληρωθεί – Πόσα θα πάρετε

Αναφορικά με την προϋπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη, να μην είναι πρωθυπουργός ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε ο κ. Τσίπρας, για να υπάρχει προοπτική συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ είτε με τη Νέα Δημοκρατία είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ρουσόπουλος είπε: «Αυτά μας γυρίζουν σε προπολιτικές, προϊδεολογικές περιόδους όπου αναζητούσαμε τον “Μεσία”. Το Σύνταγμα είναι σαφές: ο αρχηγός ενός κόμματος είναι που γίνεται πρωθυπουργός».

Σχολιάζοντας το ίδιο, ο κ. Φάμελλος είπε: «Κανείς, ούτε ο κ. Ανδρουλάκης, θα μπορέσει να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών. Οι πολίτες θα αποφασίσουν ποιος θα είναι πρωθυπουργός, οι πολίτες θα επιλέξουν το πρώτο κόμμα και συμμαχική και προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top