Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Στις 2 Ιουλίου η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση - Τι είπε ο πρωθυπουργός

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η αναφορά του στο ότι «το μπλε είναι ευρύχωρο χρώμα» προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ (video Star) 

Την ημερομηνία των εκλογών ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο, το τελευταίο υπουργικό αυτής της κυβέρνησης.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, οι εκλογές θα γίνουν στις 21 Μαΐου. 

Άναψε φωτιές στο ΠΑΣΟΚ ο Μητσοτάκης: «Το μπλε είναι ευρύχωρο χρώμα»

«Η χώρα και οι πολίτες χρειάζoνται καθαρούς ορίζοντες. Οι εκλογές θα γίνουν στη λήξη της τετραετίας, όπως είχα από την αρχή δεσμευτεί, την Κυριακή 21 Μαΐου. Και, εάν χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση, ώστε να ακυρωθεί η περιπέτεια της απλής αναλογικής, αυτή θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου», είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Εκλογές στις 21 Μαΐου και - εάν χρειαστεί και δεύτερη αναμέτρηση - στις 2 Ιουλίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης / Eurokinissi - Γιώργος Κονταρίνης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δεύτερες εκλογές θα γίνουν στις 2 Ιουλίου, ώστε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 11 και 12 Ιουλίου ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας να είναι σε θέση να εκπροσωπήσει τη χώρα.

Κικίλιας στο Star: Οι εκλογές το καλοκαίρι δε θα επηρεάσουν τον τουρισμό

«Πρόκειται για έναν προγραμματισμό απόλυτα συνεπή με τις συνταγματικές προθεσμίες. Ταυτόχρονα, όμως, συνυπολογίζει σοβαρά γεγονότα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, όπως οι Πανελλαδικές Εξετάσεις και η έναρξη της τουριστικής περιόδου», συμπλήρωσε.

Ανδρουλάκης: «Όχι» σε Μητσοτάκη-Τσίπρα - Ποιο πρόσωπο θέλει για πρωθυπουργό

«Η σημερινή μας συνεδρίαση συμπληρώνει έναν κύκλο 50 συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου από το καλοκαίρι του 2019 και αποτυπώνεται σε πάνω από 400 νόμους», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, ενώ επεσήμανε πως κλήθηκε να διαχειριστεί αλλεπάλληλές κρίσεις, όπως η ενεργειακή κρίση, η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

«Η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πώς θα κυβερνήσει»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για άλλη μια φορά χαρακτήρισε «παγίδα ακυβερνησίας» την απλή αναλογική.

Εκλογές: Πότε θα κλείσει η Βουλή τον Απρίλιο

Όπως τόνισε, εκτιμώντας ότι είναι πολύ πιθανό να οδηγηθούμε σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση τον Ιούλιο, «η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πώς θα κυβερνήσει».

«Γι' αυτό και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό» τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Πότε θα κλείσει η Βουλή

Οι κάλπες στις 21 Μαΐου σημαίνουν πως η Βουλή θα κλείσει τη Μεγάλη Τετάρτη και δε θα ανοίξει πάλι, καθώς μετά το Πάσχα θα κλείσει λόγω της προκήρυξης εκλογών.

Εκτιμάται ότι η Βουλή θα διαλυθεί στις 21-22 Απριλίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top