Πώς ο Μητσοτάκης «ανακοίνωσε» εκλογές τη Δευτέρα και δεν το κατάλαβε κανείς

Εκλογές στις 21 Μαΐου - Στις 2 Ιουλίου θα στηθούν οι δεύτερες κάλπες

«Οι εκλογές θα γίνουν στη λήξη της τετραετίας, όπως είχα από την αρχή δεσμευτεί, την Κυριακή 21 Μαΐου», είπε ο πρωθυπουργός 

Η επιβεβαίωση των ρεπορτάζ για εκλογές στις 21 Μαΐου και στις αρχές Ιουλίου ήρθε τελικά, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την προσφυγή στις κάλπες στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, το τελευταίο αυτής της κυβέρνησης.

«Οι εκλογές θα γίνουν στη λήξη της τετραετίας, όπως είχα από την αρχή δεσμευτεί, την Κυριακή 21 Μαΐου. Και, εάν χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση, ώστε να ακυρωθεί η περιπέτεια της απλής αναλογικής, αυτή θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου», είπε ο πρωθυπουργός, στην εισήγησή του.

Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Ήδη, από χθες είχε δείξει πως θα έρχονταν οι σημερινές ανακοινώσεις για την προσφυγή στις κάλπες, με δύο αναφορές στην ομιλία του.

«Οι εκλογές θα γίνουν στη λήξη της τετραετίας, όπως είχα από την αρχή δεσμευτεί, την Κυριακή 21 Μαΐου», είπε ο πρωθυπουργός 
 

Εκλογές στις 21 Μαΐου και επαναληπτικές εκλογές, εάν χρειαστεί, στις αρχές Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης 28 Μαΐου 2023

Άναψε φωτιές στο ΠΑΣΟΚ ο Μητσοτάκης: «Το μπλε είναι ευρύχωρο χρώμα»  

«Ο Μάιος είναι κοντά, φέρνοντας και μια νέα άνοιξη με το διπλό δικό σας μήνυμα νίκης», είπε με νόημα ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Δευτέρα στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Εκλογές: Πότε θα κλείσει η Βουλή τον Απρίλιο 

Στη συνέχεια, κλείνοντας την ομιλία του, έδωσε την… είδηση που λίγοι κατάλαβαν: «Aπό αύριο κιόλας ξεκινά ο αγώνας για τη μεγάλη νίκη της χώρας και της κοινωνίας μας για μια δεύτερη ισχυρή εντολή στην προκοπή. Και σε αυτή τη  νέα συναρπαστική διαδρομή σας θέλω όλους δίπλα μου».

«Χρυσάφι» τα αυγά: Στα 1,25 ευρώ την Παρασκευή, στα 2,73 ευρώ τη Δευτέρα!

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top