Γ. Οικονόμου: Οι πολίτες στις εκλογές θα αποφασίσουν ποια Ελλάδα θέλουν

Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στην ημερομηνία των εκλογών τονίζοντας πως «το νομοθετικό έργο θα υπάρχει μέχρι τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και στη συνέχεια η βουλή θα διαλυθεί εντός των προβλεπόμενων από το σύνταγμα χρονικών ορίων».

Κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών ο κ. Οικονόμου είπε πως «Ο πρωθυπουργός πιστεύει ειλικρινά στη θεσμικότητα της οποίας βασικό στοιχείο είναι η ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας ώστε η πολιτική κοινωνική και οικονομική ζωή μα μην υποτάσσεται σε μικροπολιτικά παιχνίδια».

Πώς ο Μητσοτάκης «ανακοίνωσε» εκλογές τη Δευτέρα και δεν το κατάλαβε κανείς

«Η σταθερότητα η συνέπεια ο σεβασμός στους θεσμούς είναι βασικά αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας και ταυτόχρονα είναι οι οδοί για να πετύχουμε την ανανέωση, τον εκσυγχρονισμό και την πρόοδο της χώρα μας» συμπλήρωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι μετά από μια υπερδεκαετή περίοδο αναταραχής και μεγάλων προβλημάτων η Ελλάδα χρειάζεται μια αναβαθμισμένη κανονικότητα. «Οι πολίτες στις επικείμενες εκλογές καλούνται να αποφασίσουν ποια Ελλάδα θέλουν για την επόμενη ημέρα και ποια κυβέρνηση είναι κατάλληλη για να πραγματώσει τις προσδοκίες τους» είπε σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση στα 4 σχεδόν χρόνια που πέρασαν κατάφερε πολλά με την κοινωνία των πολιτών στο πλευρό της. «Δεν θα είχαμε αντέξει τόσες μεγάλες κρίσεις, δεν θα είχαμε καταφέρει όσες μεταρρυθμίσεις ολοκληρώσατε χωρίς την στήριξη, την κατανόηση και την συμπαράσταση του πλέον δυναμικού και υπεύθυνου μέρους της ελληνικής κοινωνίας» είπε.

«Οι ειλικρινείς και απροκατάληπτοι πολίτες αναγνωρίζουν όσα κάναμε για να βελτιώσουμε τη ζωή τους και για να ισχυροποιήσουμε την πατρίδα» σημείωσε.

«Όσα κάναμε δεν μπορούν να μηδενιστούν, να σβήσουν μονοκονδυλιά από όσα δεν προλάβαμε να κάνουμε και από όσα δεν κάναμε όσο καλά και οι ίδιοι θα θέλαμε» σημείωσε.

«Οι ψύχραιμοι και συνετοί πολίτες ξέρουν ότι έχουμε σχέδιο και ισχυρή πολιτική βούληση, τεχνογνωσία και επαγγελματισμό έτσι ώστε την επόμενη τετραετία να προχωρήσουμε γρηγορότερα και αποφασιστικότερα στην ανανέωση των γερασμένων υποδομών, στην αύξηση των μισθών για όλους και τη συνέχιση της βελτίωσης του ΕΣΥ και την αντιμετώπιση των εναπομεινάντων πυρήνων του βαθέως κράτους» είπε ο κ. Οικονόμου υπογραμμίζοντας «ο στόχος είναι να κάνουμε τα καλά καλύτερα και να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα αλλά και τις αδυναμίες».

Ρουσόπουλος: Δε θα υπάρξει κυβέρνηση από τις εκλογές της 21ης Μαΐου

Η συνολική εισαγωγική τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις εκλογές

Όπως είχε εξαρχής ξεκαθαρίσει ο Πρωθυπουργός, οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν κοντά στο τέλος της τετραετίας και όπως ανακοίνωσε νωρίτερα στις 21 Μαΐου, σχεδόν ένα μήνα πριν από την ολοκλήρωση του συνταγματικά προβλεπόμενου κύκλου της Κυβέρνησης, έτσι ώστε εφόσον χρειαστούν δεύτερες εκλογές, κάτι πολύ πιθανό εξαιτίας του εκλογικού νόμου που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, του νόμου της απλής αναλογικής, αυτές να πραγματοποιηθούν το αργότερο τις πρώτες μέρες του Ιουλίου. Νομοθετικό έργο στη Βουλή θα υπάρχει μέχρι τις πρώτες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και στη συνέχεια η Βουλή θα διαλυθεί εντός των προβλεπόμενων από το Σύνταγμα χρονικών ορίων. Ο Πρωθυπουργός πιστεύει ειλικρινά στη θεσμικότητα, βασικό στοιχείο της οποίας είναι η ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας, ώστε η πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή να μην υποτάσσεται σε μικροπολιτικά παιχνίδια. Η σταθερότητα, η συνέπεια, ο σεβασμός στους θεσμούς είναι βασικά αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας και ταυτόχρονα είναι οι οδοί για να επιτύχουμε την ανανέωση, τον εκσυγχρονισμό και την πρόοδο της χώρας μας. Μετά από μια υπερδεκαετή περίοδο αναταραχής και μεγάλων προβλημάτων, η Ελλάδα χρειάζεται μια αναβαθμισμένη κανονικότητα. Οι πολίτες, στις επικείμενες εκλογές, καλούνται να αποφασίσουν ποια Ελλάδα θέλουν για την επόμενη μέρα και ποια Κυβέρνηση είναι η κατάλληλη για να πραγματώσει τις προσδοκίες τους.

Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Η Κυβέρνησή μας, στα τέσσερα σχεδόν χρόνια που πέρασαν, κατάφερε πολλά, με την κοινωνία των πολιτών στο πλευρό της. Δεν θα είχαμε αντέξει τόσες μεγάλες κρίσεις, δεν θα είχαμε καταφέρει όσες μεταρρυθμίσεις ολοκληρώσαμε, χωρίς την κατανόηση, τη στήριξη, τη συμπαράσταση του πλέον δυναμικού και υπεύθυνου μέρους της ελληνικής κοινωνίας. Οι ειλικρινείς και απροκατάληπτοι πολίτες αναγνωρίζουν όσα κάναμε για να βελτιώσουμε τη ζωή τους και να ισχυροποιήσουμε την Πατρίδα: Τη μείωση των φόρων, τη μείωση της ανεργίας, την ψηφιοποίηση του Κράτους, την ομαλοποίηση της κατάστασης με τις συντάξεις, την τακτοποίηση του μεταναστευτικού, τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας στη διάρκεια της πανδημίας και όλων των κρίσεων που ακολούθησαν, κυρίως της εισαγόμενης ακρίβειας που πυροδότησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την ενίσχυση της εθνικής άμυνας, την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και των δικαιωμάτων των πολιτών. Αυτά δεν μπορούν να μηδενιστούν, δεν μπορούν να σβήσουν μονοκονδυλιά από όσα δεν προλάβαμε να κάνουμε ή από όσα δεν κάναμε όσο καλά και οι ίδιοι θα θέλαμε. Οι ψύχραιμοι, οι συνετοί πολίτες ξέρουν ότι έχουμε σχέδιο, ισχυρή πολιτική βούληση, τεχνογνωσία και επαγγελματισμό έτσι ώστε να μπορέσουμε την επόμενη τετραετία να προχωρήσουμε γρηγορότερα και αποφασιστικότερα στην ανανέωση των γηρασμένων υποδομών, την αύξηση των μισθών για όλους τους Έλληνες, τη συνέχιση βελτίωσης του Ε.Σ.Υ., την αντιμετώπιση των εναπομείναντων πυρήνων του βαθέος κράτους. Έχουμε επίγνωση της κατάστασης και ξέρουμε πολύ καλά τι ακόμα πρέπει να γίνει, τι ακόμα πρέπει να κάνουμε και πώς θα το κάνουμε.

Ο στόχος είναι να κάνουμε τα καλά καλύτερα και να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα, αλλά και τις αδυναμίες. Δεν λέμε ότι όλα έγιναν άψογα. Ούτε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, ούτε ότι δεν έγιναν λάθη. Αλλά, με ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας, θα μπορέσουμε να ενεργήσουμε πιο δραστικά, πιο γρήγορα, πιο αποτελεσματικά για να αφήσουμε πίσω μας και αυτά που μας πληγώνουν και αυτά που μας κρατούν δεμένους με ένα παρελθόν που πασχίζουμε να ξεπεράσουμε, για να τα αφήσουμε πίσω μας. Γιατί αυτό επιβάλλουν οι καιροί και γιατί δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διακοπεί η ανοδική πορεία της χώρας και να γυρίσουμε πίσω, στην κατάσταση που παραλάβαμε το 2019.

Από την άλλη, η Αντιπολίτευση υπολείπεται τραγικά των διεθνών περιστάσεων, αλλά και των απαιτήσεων της ελληνικής κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε ρυθμούς ξεπερασμένων εποχών, εκφράζοντας τον παλαιοκομματισμό, τον κρατισμό, την αμφισβήτηση της Δικαιοσύνης και των θεσμών. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας πορεύεται σφιχταγκαλιασμένος με τους αμετάκλητα καταδικασμένους κ. Παππά και Παπαγγελόπουλο και είναι ο πολιτικός εκφραστής του πολακισμού, ο πολιτικός εκφραστής εκείνης της ιδεολογίας που θέλει να διχάσει, της τοξικότητας, του πολιτικού λόγου που είναι κενός από προτάσεις για το αύριο της Πατρίδας και για την προκοπή των πολιτών. Δεν έχει πρόταση για το αύριο: Δεν ξέρει ούτε το τι, ούτε το πώς. Δεν ξέρει πώς να δημιουργήσει όφελος, πώς να οικοδομήσει μια καλύτερη χώρα, μια καλύτερη κοινωνία, μια Ελλάδα καλύτερη από αυτήν που παρέδωσε το 2019.

Αντίθετα, ειδικεύεται στο πώς θα καταστρέψει ό,τι καλό έγινε με κόπο, με τη συνεργασία Κυβέρνησης και κοινωνίας όλη αυτή την περίοδο. Κοιτάζει πίσω και ονειρεύεται να αλλάξει ταχύτητα στη χώρα, βάζοντας όμως όπισθεν. Δεν εισφέρει τίποτα δημιουργικό και τίποτα επωφελές. Ετοιμάζεται να συγκυβερνήσει με εκείνους που ασχολούνται αποκλειστικά με μικροπολιτικά και μικροκομματικά παιχνίδια. Με εκείνους που δεν τολμούν να πουν στον λαό ποιον θέλουν για Πρωθυπουργό της χώρας. Με εκείνους που περηφανεύονται για την πολιτική κληρονομιά του κρατισμού και της αναξιοκρατίας. Και τη συγκυβέρνηση που οραματίζονται και απεργάζονται την ολοκληρώνει με αυτούς που μόλις προχθές πρότειναν την ανατίναξη ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος. Αμετανόητοι, ανήμποροι και αντιδραστικοί.

Με αυτές τις επιλογές, με αυτή την αντίληψη για την πολιτική και το μέλλον του τόπου θα αναμετρηθούμε στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Η Ελλάδα που θέλουμε, η Ελλάδα που μας αξίζει θα αναμετρηθεί με τη στροφή στο παρελθόν, θα αναμετρηθεί με αυτούς που θέλουν να αλλάξουν ταχύτητα για να βάλουν όπισθεν.

 

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top