Γέφυρα Σερβίων: Για άμεση αντιμετώπιση δεσμεύθηκε ο υφυπουργός Μεταφορών 

Με ενίσχυση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας «με κάθε τρόπο»   

Επείγουσα έρευνα για την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων ζήτησε η Εισαγγελία Κοζάνης / Video: Kεντρικό δελτίο ειδήσεων Star, φωτογραφία Ευρωκίνηση

Σύσκεψη εργασίας με αντικείμενο την ενίσχυση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει ανακύψει με την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων πραγματοποιήθηκε σήμερα, 21 Μαρτίου 2023, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου και τη συμμετοχή του Υφυπουργού Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Κασαπίδη και παρουσία βουλευτών του νομού Κοζάνης και των Δημάρχων Σερβίων και Βελβεντού. 

Μπαράζ ανατροπών με τη Γέφυρα Σερβίων: Κλείνει για όλα τα οχήματα

Να σημειωθεί ότι προ ημερών η γέφυρα είχε κλείσει για όλα τα οχήματα σύμφωνα με απόφαση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας λόγω πραγματοποίησης έργων εξαιτίας ρωγμής που υπήρχε στη γέφυρα και έργων δομικής αποκατάστασης.  

Προβλήματα ασφάλειασ στη Γέφυρα Σερβίων (Video εκπομπής Star: Αλήθειες με τη Ζήνα)      

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου εκφράστηκε η βούληση να εξαντληθεί κάθε μέσο προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια της Περιφέρειας να καλύψει άμεσα τις απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της Γέφυρας, η λειτουργία της οποίας έχει εξαιρετική σημασία όχι μόνο για την τοπική κοινωνία, αλλά και την εθνική οικονομία.    

Ανοιχτή η Γέφυρα Σερβίων για τα οχήματα κάτω των 3,5 τόνων

Μετά τη σύσκεψη Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε:

Επιβλέπων μηχανικός για Σέρβια: «Θα μπορούσε να μας πέσει η γέφυρα»

«Πήρα την πρωτοβουλία ως μέλος της Κυβέρνησης, αλλά και ως Βουλευτής του Νομού Κοζάνης, να πραγματοποιηθεί η σημερινή σύσκεψη με τη συμμετοχή του αρμόδιου Υφυπουργού Υποδομών κ. Καραγιάννη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, βουλευτών του Νομού, Δημάρχων, Υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου και της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση του προβλήματος στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, που αποτελεί ένα εθνικό θέμα. 

Η Κυβέρνηση θα στηρίξει με κάθε τρόπο την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η οποία έχει και την αρμοδιότητα για την εκπόνηση μελετών και την υλοποίηση των έργων, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που έχουν διαπιστωθεί στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων με σκοπό να βρεθεί, το συντομότερο δυνατόν, η καλύτερη και ταχύτερη λύση για την αποκατάσταση της λειτουργίας της γέφυρας με απόλυτη ασφάλεια.

Επιπλέον, έχω επικοινωνήσει με τους Προέδρους της ΔΕΗ και του Τεχνικού  Επιμελητηρίου, ώστε να εκτιμηθεί η δυνατότητα χρήσης της οδού του φράγματος Πολυφύτου από τα ΙΧ, ως προσωρινή λύση, ενώ απηύθυνα έκκληση και στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ και στην Υγειονομική Περιφέρεια να ενισχυθούν εκτάκτως οι υγειονομικές υπηρεσίες στις περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα πρόσβασης στις μεγάλες υγειονομικές μονάδες του Νομού.

Βρισκόμαστε, άλλωστε, σε διαρκή επικοινωνία με την Περιφέρεια για την αναζήτηση λύσεων και σε άλλα ζητήματα που έχουν προκύψει εξαιτίας της διακοπής κυκλοφορίας στη Γέφυρα και αφορούν άλλα Υπουργεία».      

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης δήλωσε  από την πλευρά του : 

«Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του  κ. Παπαδόπουλου και του κ. Καραγιάννη, με την οποία η Κυβέρνηση στηρίζει την προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια για να ανατάξει την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων και να συντηρήσει το επαρχιακό οδικό δίκτυο, που θα δεχτεί όλο το μεταφορικό φορτίο το επόμενο δίμηνο, καθώς οι απαιτήσεις ξεπερνούν τις δυνατότητες της Περιφέρειας. Η επισκευή της σοβαρής ζημιάς θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα προβούμε σε εργασίες επισκευής και συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου με τη συνδρομή και του Υπουργείου».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top