Δημοσκοπήσεις μετά τα Τέμπη: Μειώθηκε η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Τέμπη: «Φταίνε όλες οι κυβερνήσεις», λένε πάνω από οι μισοί Έλληνες

Σημαντικό κλείσιμο της «ψαλίδας» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στο 4%, έναντι 7,5% τον Ιανουάριο, κατέγραψε η δημοσκόπηση της Pulse για τον Σκάι

Κλείσιμο της «ψαλίδας» ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν νέες δημοσκοπήσεις, που έγιναν μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Αν και οι διαφορές που παρουσίασαν τέσσερις δημοσκοπήσεις έχουν αρκετή απόσταση ως προς το μέγεθος της διαφοράς ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, το συμπέρασμα είναι κοινό: η διαφορά των δύο κομμάτων μειώθηκαν και η Νέα Δημοκρατία απομακρύνθηκε από την αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές.

Παράλληλα, η δημοσκόπηση της Pulse για τον Σκάι έδειξε ότι ένας στους 2 Έλληνες θεωρεί ότι για το δυστύχημα των Τεμπών ευθύνονται διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις (51%), ενώ ένα ποσοστό 28% θεωρεί ότι ευθύνεται η σημερινή κυβέρνηση.

H δημοσκόπηση της Pulse για τον Σκάι έδειξε ότι ένας στους 2 Έλληνες θεωρεί ότι για το δυστύχημα των Τεμπών ευθύνονται διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις (51%),

Εξάλλου, για το ίδιο θέμα, οι πολίτες απάντησαν στη δημοσκόπηση της Metron Analysis σε ποσοστό 80% πως έχουν ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις.

Χατζηδάκης στο Star: Τι έφταιξε στα Τέμπη και συνέβη το δυστύχημα 

Oι πολίτες απάντησαν στη δημοσκόπηση της Metron Analysis σε ποσοστό 80% πως έχουν ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις.

 

Τέμπη: Τι θα ισχυριστεί ο επιθεωρητής στην απολογία του

Pulse: Στο 4% η ψαλίδα από 7,5% τον Ιανουάριο

Η χθεσινή δημοσκόπηση της Pulse για τον Σκάι κατέγραψε σημαντικό κλείσιμο της ψαλίδας ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στο 4%, έναντι 7,5% τον Ιανουάριο.

Η χθεσινή δημοσκόπηση της Pulse για τον Σκάι κατέγραψε σημαντικό κλείσιμο της ψαλίδας ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στο 4%, έναντι 7,5% τον Ιανουάριο.

Ειδικότερα η εκτίμηση της δύναμης της ΝΔ μειώθηκε στο 30% (έναντι 33,5% τον Ιανουάριο) κάτι που σημαίνει ότι η «γαλάζια παράταξη» βρίσκεται πλέον περισσότερες από 7 μονάδες μακριά από την τροχιά της αυτοδυναμίας, ακόμη και με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε στο 26%, ενώ το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής φαίνεται να απώλεσε 1 μονάδα (10% σήμερα έναντι 11% τον Ιανουάριο).

Σκέρτσος στο Star: Πότε και πώς θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία εκλογών

Παράλληλα οι μετρήσεις της Pulse δείχνουν ότι το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση παρέμειναν στα ίδια ποσοστά, 6% και 4% αντίστοιχα, ενώ το ΜέΡΑ 25 φαίνεται να ενισχύθηκε κατά μία μονάδα (3,5% έναντι 2,5% τον Ιανουάριο) κάτι που σημαίνει ότι αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή θα εισερχόταν στη Βουλή.

Metron Analysis: Στο 7,4% η ψαλίδα από 8,9% τον Ιανουάριο

Η επίσης χθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega, υπολόγισε τη διαφορά στο 7,4% (εκτίμηση ψήφου) προσδιορίζοντας τη ΝΔ στο 33,7% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 26,3%. Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ βρίσκεται περίπου 4 με 4,5 μονάδες μακριά από αυτοδυναμία, σύμφωνα με την πιο αισιόδοξη γι’ αυτήν μέτρηση της περιόδου.

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega, υπολόγισε τη διαφορά στο 7,4% (εκτίμηση ψήφου) προσδιορίζοντας τη ΝΔ στο 33,7% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 26,3%

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο η Metron Analysis εκτιμούσε τη δύναμη της ΝΔ στο 36,4% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 27,5% με την ψαλίδα να είναι στο 8,9%.

Βελόπουλος για εκλογές: Δε θα συνεργαστώ με κανέναν

Σημειώνεται ακόμη ότι η Metron Analysis κατέγραψε μικρή πτώση 0,6% του ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου (11,8% έναντι 12,4% τον Ιανουάριο) ενώ αντίθετα εκτίμησε ότι το ΚΚΕ ενισχύθηκε κατά 1,5% (7,5% έναντι 6% τον Ιανουάριο), η Ελληνική Λύση κατά 0,7% (5,2% έναντι 4,5% τον Ιανουάριο) και το ΜέΡΑ 25 κατά 1% (4,5% έναντι 3,5% τον Ιανουάριο).

MRB: Στο 3,2% η ψαλίδα από 6,4% τον Ιανουάριο

Σε αντίστοιχα συμπεράσματα ως προς τις τάσεις αλλά όχι ως προς το μέγεθος της ψαλίδας είχε καταλήξει προ ολίγων ημερών η έρευνα της MRB η οποία εκτίμησε ότι (μετά από αναγωγή επί των εγκύρων) η ψαλίδα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε στο 3,2% έναντι 6,4% τον Ιανουάριο.

Εκλογές: Πότε θα γίνουν τελικά μετά την αλλαγή σχεδίων λόγω Τεμπών

Σύμφωνα με την ίδια εταιρεία η δύναμη της ΝΔ μειώθηκε κατά 2,3 εκατοστιαίες μονάδες (30,4% σήμερα έναντι 32,7% τον Ιανουάριο) κάτι που σημαίνει ότι βρίσκεται πλέον τουλάχιστον 7 μονάδες μακριά από την αυτοδυναμία. Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να ενισχύθηκε 0,9% (27,2% σήμερα έναντι 26,3% τον Ιανουάριο). Πτώση κατέγραψε, σύμφωνα με την MRB το ΠΑΣΟΚ που βρέθηκε στο 10% (έναντι 11,4% τον Ιανουάριο).

Αντίθετα το ΚΚΕ δείχνει να ενισχύθηκε κατά 0,3% (5,7% σήμερα έναντι 5,4% τον Ιανουάριο), η Ελληνική Λύση κατά 0,2% (5% σήμερα έναντι 4,8% τον Ιανουάριο) και το ΜέΡΑ 25 κατά 1,2% (4,3% σήμερα έναντι 3,1% τον Ιανουάριο).

Prorata: Στο 2,5% η ψαλίδα από 5% τον Ιανουάριο

Η έρευνα της Prorata που δημοσιεύθηκε την Τρίτη κατέγραψε μείωση της ψαλίδας ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ από 5% σε 2,5%. Ειδικότερα εκτίμησε ότι η πρόθεση ψήφου προς τη ΝΔ μειώθηκε κατά 2,5% (28,5% σήμερα έναντι 31% τον Ιανουάριο) ενώ εκείνη προς τον ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε σταθερή στο 26%.

Μετά το Πάσχα οι εκλογές – Τι είπε ο Μητσοτάκης στους υπουργούς

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίθετα με τις άλλες δύο έρευνες η Prorata κατέγραψε αύξηση της πρόθεσης ψήφου προς το ΠΑΣΟΚ κατά 0,5% (9,5% σήμερα έναντι 9% τον Ιανουάριο).

Η εν λόγω έρευνα εκτιμά ότι αύξηση μισής μονάδας κατέγραψε και το ΚΚΕ (5% σήμερα έναντι 4,5% τον Ιανουάριο), ενώ η πρόθεση ψήφου σε Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 παρέμεινε σταθερή σε 3,5% και 3% αντίστοιχα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top