Εκλογές: Πότε θα γίνουν τελικά μετά την αλλαγή σχεδίων λόγω Τεμπών   

Το κατακαλόκαιρο θα στηθεί τελικά η δεύτερη κάλπη!   

«Κλείδωσαν» οι νέες ημερομηνίες για τις εκλογές μετά τα Τέμπη (Video Star)  

Οριστικό «φρένο» στα σενάρια εκλογών στις 9 Απριλίου λόγω της τραγωδία στα Τέμπη  έβαλε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο.  Το ενδεχόμενο αυτό είχε πέσει πάντως ήδη στο τραπέζι την πρώτη κιόλας μέρα μετά το δυστύχημα, όπως είχε γράψει το star.gr.

Τέμπη: Κατήφεια και δάκρυα Υπουργών στο Υπουργικό Συμβούλιο   

 

«Κάηκε» οριστικά το σενάριο εκλογών στις 9 Απριλίου

Πρόκειται για την «ταφόπλακα» ουσιαστικά στο σενάριο της προσφυγής στις κάλπες στις 9 Απριλίου, καθώς ο Πρωθυπουργός είπε στους υπουργούς του ότι το επόμενο διάστημα θα περάσουν ακόμα 10 νομοσχέδια από τη Βουλή, άρα αυτή δεν θα διαλυθεί την άλλη εβδομάδα.

Μετά το Πάσχα οι εκλογές – Τι είπε ο Μητσοτάκης στους υπουργούς

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, ο Γιώργος Γεραπετρίτης ενημέρωσε τους υπουργούς ότι η Βουλή θα κλείσει 7 Απριλίου, καλώντας τους να προτεραιοποιήσουν τις νομοθετικές τους πρωτοβουλίες. 

Κυβέρνηση: ο αριθμός των νομοσχεδίων που θα έρθουν στη Βουλή μέχρι το Πάσχα

Κυβέρνηση: ο αριθμός των νομοσχεδίων που θα έρθουν στη Βουλή μέχρι το Πάσχα  

Eκλογές στις 21 Μαΐου το επικρατέστερο σενάριο

Αν όλα πάνε με βάση τον σχεδιασμό, η  προσφορότερη ημερομηνία για να στηθούν οι κάλπες είναι η 21η Μαϊου, με την εξαγγελία τους μετά το Πάσχα. Σε ένα τέτοιο σενάριο, εφόσον υπάρξουν δεύτερες εκλογές,  που είναι εξαιρετικά πιθανό ενδεχόμενο αυτές θα γίνουν στις 2 Ιουλίου, μετά τις Πανελλαδικές. Οι Πανελλαδικές είναι κρίσιμες, καθώς, χρειάζονται περίπου 10 μέρες μετά τις πρώτες εκλογές για υπηρεσιακή κυβέρνηση και είναι αναγκαίο να υπάρχει υπηρεσιακός υπουργός Παιδείας για τη διεξαγωγή τους. 

Αλλάζουν όλα στη βραδιά των εκλογών - Νωρίτερα τα αποτελέσματα

Στην περίπτωση αυτή η κυβέρνηση θα επανέλθει σε ένα σενάριο που ήταν στο παρελθόν στο  τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά τελικά η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της διεξαγωγής τους στις 9 Απριλίου. Τελικά το σενάριο αυτό όμως βαίνει προς υλοποίηση, λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη.        
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top