Βελόπουλος για εκλογές: Δε θα συνεργαστώ με κανέναν

«Δεν έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη»

«Καλά αυτοί πρόδωσαν τη Μακεδονία και θα πάω εγώ μαζί τους;, είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα μπορούσε μετεκλογικά να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ / Βίντεο: ΕΡΤ

Ξεκάθαρη θέση πως δε θα συνεργαστεί με κανέναν στις εκλογές εξέφρασε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Εάν θα αποκτήσει αυτή η χώρα σοβαρή κυβέρνηση, θα είναι αυτή η κυβέρνηση που αναλαμβάνει τις ευθύνες της και δεν κάνει διάχυση ευθυνών», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, μιλώντας την ΕΡΤ.

Δημοσκόπηση MRB: Στο 3,2% η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ημέρες μετά αφού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης άφησε παράθυρο συνεργασίας ακόμη και με την Ελληνική Λύση, ο κ. Βελόπουλος είπε: «Καλά αυτοί πρόδωσαν τη Μακεδονία και θα πάω εγώ μαζί τους; Στο θέμα της Μακεδονίας, εγώ είμαι κάθετος. Προέρχομαι από τη Μακεδονία, είμαι Μακεδόνας, Μακεδόνας. Την προδοσία της Μακεδονίας δεν τη σηκώνω με τίποτα. Δεν θα μπορώ να πετάξω εγώ. Δεν θα περνάω από τα Τέμπη μετά, και είναι λογικό και δικαιολογημένο».

Πρόβλημα η Θεσσαλονίκη για τη ΝΔ μετά την «αποχώρηση» Καραμανλή  

Για το θέμα του δυστυχήματος στα Τέμπη, ο κ. Βελόπουλος είπε πως δεν έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, τονίζοντας πως αμφισβητεί «το αξιακό σύστημα της όποιας κυβέρνησης».

Ραγκούσης: Ο σταθμάρχης Λάρισας μπήκε ρουσφετολογικά στη θέση το 2022

«Δεν ομιλώ γι’ αυτήν την κυβέρνηση, για όλες. Γιατί είναι γρανάζι η Δικαιοσύνη στην παράνομη κυβέρνηση. Είναι δυνατόν μια κυβέρνηση να διορίζει την ανώτατη ηγεσία του Αρείου Πάγου. Δεν έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία», επεξήγησε ο κ. Βελόπουλος λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να φαίνεται και να είναι τίμια».

Σκέρτσος στο Star: Πότε και πώς θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία εκλογών

Απαντώντας στο ερώτημα εάν φταίνε όλοι το ίδιο για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, είπε πως «περίμεναμε να βγούμε όλοι, ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας, εγώ, να βγούμε την επομένη μέρα των Τεμπών, να πουμε "όλοι όσοι ενεπλάκησαν, απαλλάσσονται των καθηκόντων τους και οδηγούνται στη Δικαιοσύνη"». Παράλληλα, σημείως πως από το 2012 όλοι οι πολιτικοί που ενεπλάκησαν, υπουργοί Υποδομών Μεταφορών, θα έπρεπε να μην κατέβαιναν στις εκλογές.

Σπίρτζης για Τέμπη: Δεν αισθάνομαι ευθύνη δική μου ή του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν υπάρχει "λειτουργούσε στο 62% η τηλεματική". Δηλαδή στο υπόλοιπο 38% κινδύνευαν ζωές και το ξέραμε;», πρόσθεσε ο κ. Βελόπουλος και για άλλη μια φορά αναρωτήθηκε: «Είπε ο κ. Τσίπρας σήμερα – το 62% είχε πει ο κ. Σπίρτζης, σήμερα μας είπε το 72%, κάθε μέρα περνάει και το ποσοστό – δηλαδή μας λέει ότι στο 72% λειτουργούσε η τηλεματική, στο 28 όμως υπήρχε κίνδυνος να πεθάνετε. Είναι σοβαρό κράτος αυτό;».

Συνεχίζοντας, είπε πως ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί»; Δηλαδή επί τοις εκατό κυβερνάμε; Φταίω 40 εγώ, 60 ο άλλος, 30%, 20%;».

Παράλληλα, τόνισε πως ο ίδιος τον Σεπτέμβριο του 2020 είχε κάνει ομιλία στη Βουλή, αναφερόμενος «σε νεκρούς που θα θρηνήσουμε στον σιδηρόδρομο λόγω ελλείψεως τηλεδιοίκησης».

Όσον αφορά το αν θεωρεί ότι για να αλλάξει το δημόσιο πρέπει να υπάρξει αξιολόγηση και ενδεχομένως απολύσεις, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ήταν ξεκάθαρος πως «αξιολόγηση σημαίνει ότι, αν δεν μου κάνεις φεύγεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top