Δημοσκόπηση MRB: Στο 3,2% η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Τι απάντησαν οι πολίτες για το ποιο φταίει για το δυστύχημα στα Τέμπη 

Η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open 

Μείωση της διαφοράς στην πρόθεση ψήφου, μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, στις 3,2 μονάδες μετά από αναγωγή επί των εγκύρων, δείχνει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN. 

Οι πολίτες αξιολογούν τη στάση κυβέρνησης και κομμάτων για  το δυστύχημα των Τεμπών ενώ καταλόγισαν ευθύνες όχι μόνο στη σημερινή αλλά και στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Δημοσκόπηση GPO για το Star: Προβάδισμα ΝΔ με διαφορά 7,1%  

Πρόθεση ψήφου 

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, η διαφορά των δύο κομμάτων ανέρχεται σε 3,2 μονάδες:

ΝΔ: 30,4%
ΣΥΡΙΖΑ: 27,2%
ΠΑΣΟΚ: 10%
ΚΚΕ: 5,7%
Ελληνική Λύση 5%
ΜέΡΑ25 4,3%
Έλληνες 4,4%.
Αναποφάσιστοι: 8,3%.

Πόσο θα επηρεάσουν τα Τέμπη την ψήφο στις εκλογές 
 

Το 55,6% απαντά πως το θέμα των Τεμπών θα επηρεάσει πολύ ή αρκετά τον τρόπο που θα ψηφίσει στις εκλογές 2023, ενώ το 40,4% απαντά πως η τραγωδία θα επηρεάσει λίγο ή καθόλου τον τρόπο που θα ψηφίσει.

Δημοσκόπηση μετά τα Τέμπη: Πτώση ΝΔ, στασιμότητα για ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ   

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 33,8%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 29,3%. Κανένας από τους 2 απαντά το 28,8%.

Πώς αξιολογούν τη στάση της κυβέρνησης και του Κώστα Αχ. Καραμανλή

Το 62,5% αξιολογεί πολύ ή αρκετά αρνητικά τη στάση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τη συγγνώμη που διατυπώθηκε για το δυστύχημα, ενώ το 27,5% την αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά.

Το 54,9% αξιολογεί αρνητικά ή πολύ αρνητικά τη στάση του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, ενώ το 34,5% θετικά και μάλλον θετικά. 

Πώς αξιολογούν τη στάση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ

Το 30,1% αξιολογεί θετικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με το δυστύχημα ενώ το 51,7% την αξιολογεί αρνητικά ή πολύ αρνητικά.

Ποιος φταίει για το δυστύχημα των Τεμπών

Σε ερώτηση για το ποιος φταίει για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το 46,8% απαντά πως φταίνε η σημερινή κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, το 13% πως φταίει πρωτίστως η κυβέρνηση της ΝΔ, το 8,8% πως φταίει ο σταθμάρχης, το 8,5% πως φταίει το υπουργείο Μεταφορών και ο πρώην υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής, το 5,6% πως φταίνε οι προηγούμενες κυβερνήσεις κυρίως, το 5,3% πως φταίει ο ΟΣΕ/ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το 3,6% απαντά πως φταίει η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων  και το 2,5% πως φταίει η Hellenic Train 2,5%.

δημοσκόπηση MRB: Η ευθύνη για το δυστύχημα στα Τέμπη

δημοσκόπηση MRB: Η ευθύνη για το δυστύχημα στα Τέμπη    

Το 64,1% απαντά πως η επιτροπή που συγκροτήθηκε για το δυστύχημα σίγουρα ή μάλλον δεν θα ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας, ενώ το 27,3% απαντά πως μάλλον ή σίγουρα θα ρίξει φως στα αίτια.

Τα συναισθήματα που κυριαρχούν

Σε ερώτηση για το ποιες λέξεις εκφράζουν περισσότερο τους Έλληνες για το παρόν και το μέλλον της χώρας, το 63,4% απαντά πως αισθάνεται οργή, το 37,3% παραίτηση/απογοήτευση, το 35% φόβο, ελπίδα το 23,1%, περηφάνεια το 10,3% και σιγουριά το 7,5%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top