Δημοσκόπηση GPO για το Star: Προβάδισμα ΝΔ με διαφορά 7,1%  

Πώς αποτιμούν οι πολίτες τη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη   

Η δημοσκόπηση της GPO για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (Video Star)  

Προβάδισμα 7,1% στη Νέα Δημοκρατία καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, από τον Διευθυντή  Ερευνών της GPO Αντώνη Παπαργύρη.

Η 1η δημοσκόπηση της GPO για τo 2023 στο δελτίο του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα

Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 33,3% έναντι 26,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Και ακολουθούν : ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής 9,6%, ΚΚΕ 6,3%, Ελληνική Λύση 3,4%, ΜΕΡΑ25  2,2%,  Έλληνες για την Πατρίδα (Κασιδιάρης) 1,8%,  Εθνική Δημιουργία (Τζήμερος-Κρανιδιώτης) 1,2%. Άλλο 3,4%. Λευκό – Άκυρο 1,5%. Δεν θα ψηφίσω 1,8%. Δεν γνωρίζω-Δεν απαντώ 9.3%.

Δημοσκόπηση GPO για το Star Πρόθεση ψήφου

Πρόταση μομφής καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Καταλληλότερος πρωθυπουργός 

Καταλληλότερος πρωθυπουργός για το 46,2% είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ για το 34,1% ο Αλέξης Τσίπρας. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 18,9%.

Με εκπλήξεις και «διάσημους» τα ψηφοδέλτια των κομμάτων στις εκλογές  

 

Δημοσκόπηση GPO για το Star: Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός

Δημοσκόπηση GPO για το Star: Δείτε στο video το απόσπασμα για τις απαντήσεις στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό 

Το 50,9% τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία λόγω της απλής αναλογικής ενώ το 45,9%  προτιμά να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας.

Δημοσκόπηση GPO για το Star: προτίμηση αν δεν υπάρξει κυβέρνηση με την απλή αναλογική

Το 64,8% πιστεύει ότι στις ερχόμενες εκλογές πρώτο κόμμα θα έρθει η Νέα Δημοκρατία, έναντι 24,9% που πιστεύει ότι πρώτο κόμμα θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση GPO για το Star: Παράσταση νίκης


Η αποτίμηση της θητείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη 
  

Το 50,4% των ερωτηθέντων  αποτιμά θετικά και μάλλον θετικά την θητεία της κυβέρνησης ενώ το  49,4% την αποτιμά αρνητικά και μάλλον αρνητικά.

Δημοσκόπηση GPO για το Star: Αποτίμηση κυβέρνησης ΝΔ

Δημοσκόπηση GPO για το Star: Δείτε στο video το απόσπασμα για την αποτίμηση της θητείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τους δημοφιλέστερους Υπουργούς  

Το 51,4% θεωρεί ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, το 29,8% ότι θα ήταν καλύτερα και το 17,3% ότι θα ήταν ίδια.

Δημοσκόπηση GPO για το Star: Πώς θα ήταν τα πράγματα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ


Οι δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών 

Στις δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Κ. Μητσοτάκης με 49,4% θετικές γνώμες. Και ακολουθούν: Α. Τσίπρας 37,9%. Ν. Ανδρουλάκης 33,8%.  Δ. Κουτσούμπας 31,4%. Γ. Βαρουφάκης 21,8%. Κ. Βελόπουλος 9,8%.

Δημοσκόπηση GPO για το Star: Δημοφιλίες Υπουργών

23,3% των πολιτών δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν με την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια στο μυαλό τους, 23,1% με τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, 20,1% με την ανάπτυξη της οικονομίας, 13,1%  με τη δικαιοσύνη και την διαφάνεια, 11,5% με την ιδεολογική ταύτιση και 7,6% με την εξωτερική πολιτική.

Δημοσκόπηση GPO για το Star:  Τα κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσουν οι πολίτες

Πρώτος ο Ν. Δένδιας στην αξιολόγηση των Υπουργών 

Στην αξιολόγηση των Υπουργών το 51,2% θεωρεί ότι ο Ν. Δένδιας έχει παράξει θετικό έργο. Ακολουθούν:  36,3% ο Κ. Πιερρακάκης, 22,3% ο Τ. Θεοδωρικάκος, 20.5% ο Α. Γεωργιάδης, 16,5% ο Χ. Σταϊκούρας, 16,2% ο Ν. Παναγιωτόπουλος, 15,3% ο Β. Κικίλιας, 13,9% ο Μ. Βορίδης, 12,8% ο Κ. Χατζηδάκης 8,6% ο Κ. Σκρέκας.

Δημοσκόπηση GPO για το Star: H αξιολόγηση των Υπουργών

Δημοσκόπηση GPO για το Star: Η αξιολόγη των υπουργών

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top