Πρόβλημα η Θεσσαλονίκη για τη ΝΔ μετά την «αποχώρηση» Καραμανλή  

Ετοιμάζει περιοδεία ο Μητσοτάκης στη Δυτική Θεσσαλονίκη  

Κώστας Καραμανλής: Το παρασκήνιο της απόφασης να μην είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2023 (Video Star)

Ακόμη πιο έντονο γίνεται, θεωρητικά τουλάχιστον,  το πρόβλημα της ΝΔ στην Α’  Θεσσαλονίκης, όπου η ΝΔ έχει σταθερά  διαρροές προς την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου στις δημοσκοπήσεις, παρότι αντέχει στο Λεκανοπέδιο, μετά την αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή από τον κοινοβουλευτικό βίο.   

Καραμανλής: Το παρασκήνιο της απόφασης να μην είναι υποψήφιος

Πρόβλημα υπάρχει και στη  Β΄ Θεσσαλονίκης, όπως και σε άλλες εκλογικές περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας, όπου παρά τις απώλειες που εξακολουθεί να υφίσταται ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος είναι σαφώς πιο χαμηλά σε σύγκριση με περιοχές της Νότιας και Κεντρικής  Ελλάδας. 

Μητσοτάκης για εξωδικαστικό: «Κούρεμα» στις οφειλές δανείων έως και 90%

Να σημειωθεί ότι ακόμα και στις εκλογές του 2019, όταν το ποσοστό της ΝΔ στην Επικράτεια έφτασε το 39,85% στην Α΄ Θεσσαλονίκης ήταν 35,52%, ενώ το ποσοστό της Ελληνικής Λύσης βρισκόταν στο 5,39% (3,7% στην Επικράτεια).        

Την 1η Μαρτίου  λίγες ημέρες όπως όλα δείχνουν, πριν την προκήρυξη των εκλογών -  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιοδεύσει πάντως στην Δυτική Θεσσαλονίκη όπου τα ποσοστά της ΝΔ σε αρκετούς Δήμους της ήταν ακόμη πιο χαμηλά το 2019 σε σύγκριση με την Α΄ Θεσσαλονίκης.   

Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι σειρά κορυφαίων Υπουργών της κυβέρνησης, όπως πρόσφατα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.             

Στη ΝΔ ελπίζουν και ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο οποίος φέρεται να έχει αποδεχθεί σχετική πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό σε προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και θα δώσει «ώθηση» με τη δημοφιλία του στην πόλη, στα ποσοστά της.     
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top