Κώστας Καραμανλής: Δε θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές

Το τηλεφώνημα με τον Μητσοτάκη και το παρασκήνιο της απόφασης

 

Ο Κώστας Καραμανλής δε θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές, όπως ανακοίνωσε με δήλωσή του.

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως θα στηρίζει πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά πως αποφάσισε να βάλει τέλος στην κοινοβουλευτική του διαδρομή.

Προκήρυξη εκλογών στις 10 Μαρτίου – Κάλπες 9 Απριλίου και 28 Μαΐου

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Ως εκ τούτου δε θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα. Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της. Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες», ήταν η δήλωση του κ. Καραμανλή.

Κώστας Καραμανλής: Ευχές για τη νέα χρονιά με μια οικογενειακή φωτογραφία

καραμανλης μητσοτακης

Τηλεφωνική επικοινωνία φέρεται να είχαν χθες το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής Eurokinissi ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το πρωί, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τηλέφωνο τον Κώστα Καραμανλή και τον ρώτησε τι θα κάνει σχετικά με πιθανή υποψηφιότητά τους στις εκλογές.

«Έχω πάρει την απόφασή μου, σκέφτομαι να κάνω άλλα πράγματα», φέρεται να απάντησε ο κ. Καραμανλής.

«Το δέχομαι και το σέβομαι», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατά τη χθεσινή επικοινωνία, ο Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είπε ακόμα στον πρωθυπουργό: «Φεύγω τώρα που η παράταξη είναι ισχυρή και είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές».

Ως προς το πώς θα συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία ο κύριος Καραμανλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να του ζήτησε να κάνει μία ομιλία σε εκδήλωση της νέας Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη, κάτι το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να απεδέχθη.

Θετικός στον κορωνοϊό ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν ξεχνώ ότι υπό την κομματική ηγεσία του Κώστα Καραμανλή εντάχθηκα στην πολιτική»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην απόφαση του Κώστα Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Καραμανλή για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και τον τόπο. Προσωπικά, μάλιστα, δεν ξεχνώ ότι υπό τη δική του κομματική ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική.
 
Γνωρίζω ότι έχει πάντα στην καρδιά του τη Νέα Δημοκρατία. Πολύ περισσότερο σήμερα, που η καμπή στη δική του πολυετή διαδρομή συμπίπτει με το άνοιγμα νέων και αισιόδοξων οριζόντων για την πατριδα και το κόμμα μας.
 
Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι, απ’ όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Και θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά», ήταν η δήλωση του πρωθυπουργού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top