Προκήρυξη εκλογών στις 10 Μαρτίου – Κάλπες 9 Απριλίου και 28 Μαΐου

«Κλειδώνουν» οι ημερομηνίες για τις εθνικές εκλογές

Οριστική είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για να πραγματοποιηθούν οι εκλογές την Κυριακή 9 Απριλίου.

Όπως μετέδωσε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star o προϊστάμενος του πολιτικού ρεπορτάζ Πέτρος Μποτσαράκος, η πρώτη εκλογική αναμέτρηση, η οποία θα γίνει με απλή αναλογική, θα γίνει την Κυριακή των Βαΐων. Ωστόσο, η δεύτερη προσφυγή στις κάλπες, με το μπόνους, οι εκτιμήσεις είναι πως θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Μαΐου, στις 28 του μηνός.

Ημερομηνία εκλογών: Οριστικά στις 9 Απριλίου η διεξαγωγή τους! 

Η καθυστέρηση αυτή, των 49 ημερών, ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις θα οφείλεται στο γεγονός ότι μετά τις πρώτες εκλογές έχουμε Πάσχα, που σημαίνει ότι τα πρωτοδικεία θα καθυστερήσουν να εκδώσουν οριστικά αποτελέσματα.

Δημοσκόπηση: Μπροστά η ΝΔ – Πόσο κοντά είναι στην αυτοδυναμία

Οριστική είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για να πραγματοποιηθούν οι εκλογές την Κυριακή 9 Απριλίου / Eurokinissi - Τατιάνα Μπόλαρη

Όσον αφορά τη διάλυση της Βουλής, αυτή θα γίνει την Παρασκευή 10 Μαρτίου.

Νέα δημοσκόπηση: Τι ψηφίζουν οι νέοι έως 34 ετών – Ποιον αρχηγό προτιμούν

Αυτό «έδειξε» και με σημερινές δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο οποίος είπε πως οι εκλογές δε θα έχουν προκηρυχθεί έως τις 4 Μαρτίου, που θα γίνει ο πανελλήνιος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ.

Αλλάζουν όλα στη βραδιά των εκλογών - Νωρίτερα τα αποτελέσματα

Εάν είχαν προκηρυχθεί οι εκλογές, ο διαγωνισμός θα ακυρωνόταν και δε θα πραγματοποιούταν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top