Σκέρτσος στο Star: Πότε και πώς θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία εκλογών

Τι απάντησε στις βολές Σπίρτζη για το δυστύχημα στα Τέμπη

 Στον λόγο για τον οποίο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε την απόφαση να μη γίνουν τώρα εκλογές και πότε θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία -  που όπως όλα δείχνουν θα είναι η 21η Μαΐου – αναφέρθηκε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος

Εκλογές: Πότε θα γίνουν τελικά μετά την αλλαγή σχεδίων λόγω Τεμπών  

«Ο Πρωθυπουργός  στο Υπουργικό Συμβούλιο έδωσε τον τόνο και είπε ότι θα έχουμε τη λειτουργία της Βουκλής ως το Πάσχα και από εκεί και πέρα θα ανακοινωθούν οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τις εκλογές από τον ίδιο» αποκάλυψε ο Υπουργός Επικρατείας για τα όσα ελέχθησαν στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο.  

Τέμπη: Κατήφεια και δάκρυα Υπουργών στο Υπουργικό Συμβούλιο

«Ο πόνος δε συνάδει με ένα προεκλογικό κλίμα έντασης» υποστήριξε επίσης ο Α. Σκέρτσος,  οποίος πρόσθεσε, απαντώντας στην  ερώτηση της Μ. Ζαχαρέα γιατί δε θα διεξαχθούν τελικά οι εκλογές στις 9 Απριλίου 2023, όπως φέρεται να ήταν η ειλημμένη απόφαση του πρωθυπουργού: «Όλοι παλεύουμε με έντονα συναισθήματα και θυμού και οργής και σοκ, τα οποία είναι πολύ κακός σύμβουλος για να αποφασίσουμε στις εκλογές. Πρέπει να δώσουμε χώρο και χρόνιο στα συναισθήματά μας, όλοι πενθούμε αυτή τη στιγμή» τόνισε, για το δυστύχημα στα Τέμπη.     

Αποκάλυψη - Τέμπη: Ποιοι πιστοποίησαν την «ικανότητα» του σταθμάρχη;

Σκέρτσος: Πότε θα λειτουργήσει ξανά ο σιδηρόδρομος

Όσον αφορά το πότε θα λειτουργήσει εκ νέου ο σιδηρόδρομος στη χώρα μας και με ποιες συνθήκες ασφάλειας, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι έχουν γίνει συνεννοήσεις με τη γαλλική εταιρεία Alstom για επιτάχυνση της παράδοσης του συστήματος τηλεδιοίκησης και ότι τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου αναμένεται να επαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος. 

Συνάντηση Γεραπετρίτη με τους εργαζόμενους στα τρένα

«Καμία σκιά για τα Τέμπη- Θα αποδοθεί δικαιοσύνη»     

Σχετικά με τη διαμάχη ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και το τι πρέπει να συμβεί για να πάμε μπροστά στην ασφάλεια των σιδηροδρόμων, ο Υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι «πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν. Ο ΟΣΕ ήταν ο μεγάλος  ασθενής, υπήρξε σημαντική υστέρηση την περίοδο των μνημονίων και από- επένδυση». Παραδέχθηκε πάντως ότι «υπήρξε προσπάθεια, δεν είχε όμως το αποτέλεσμα που θέλαμε».  

Για τις προειδοποιήσεις για τα θέματα ασφάλειας και στις μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των σιδηροδρομικών έργων έκανε λόγο για «διαχρονικές ευθύνες που έχουν να κάνουν με τον τρόπο που καταρτίζονται οι προδιαγραφές»,  τις  οποίες  χαρακτήρισε «ελλειμματικές».  

Αναφέρθηκε ακόμα σε συστημικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τον ανθρώπινο παράγοντα και στη διαρκή εκπαίδευση που απαιτείται στα νέα συστήματα, όπως και στις ελάχιστες προσλήψεις τα προηγούμενα χρόνια, με τη σημερινή κυβέρνηση όμως να έχει δρομολογήσει 214 προσλήψεις. 

Η απάντηση στις βολές Σπίρτζη για τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο δυστύχημα στα Τέμπη
 

Ο υπουργός Επικρατείας απάντησε και στην κριτική του υπουργού Μεταφορών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη,  στη σημερινή κυβέρνηση για ευθύνες της στο δυστύχημα των Τεμπών  και τη μη λειτουργία συστημάτων (όπως το GSMR) που ήταν έτοιμα ή σχεδόν έτοιμα στον σιδηρόδρομο.  

Σπίρτζης για Τέμπη: Δεν αισθάνομαι ευθύνη δική μου ή του ΣΥΡΙΖΑ

«Θα κριθεί για το γεγονός ότι δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη» τόνισε, ενώ παρέπεμψε στην έρευνα της Δικαιοσύνης για τις συμβάσεις στον ΟΣΕ, για τις οποίες ανέφερε ότι έχουν ασκηθεί ήδη 4 διώξεις. 

Αρχή για Ξέπλυμα: Στο μικροσκόπιο όσοι υπέγραψαν συμβάσεις του ΟΣΕ

Ακόμη, διέψευσε από την πλευρά του ότι ήταν κατά μεγάλο μέρος έτοιμο στο σύστημα τηλεδιοίκησης που παρέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση,  

«Σταμάτησε το 2017 και παραδόθηκε μόλις το 18% του συστήματος. Ένα μέρος του χρειάστηκε να ανακατασκευασθεί γιατί κατασκευάσθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ με λάθος υλικά» επισήμανε.   

«Η επόμενη ημέρα είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Να μην υπάρξει καμία σκιά. Να υπάρξει ανάταξη της εμπιστοσύνης στον ελληνικό σιδηρόδρομο» υπογράμμισε.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top