Κικίλιας: Η συγγνώμη μας θα είναι κούφια λόγια εάν δεν ακολουθήσουν πράξεις

«Τα παιδιά στα βαγόνια που έσωσαν συνανθρώπους τους είναι η ελπίδα της χώρα

«Σε αυτό το τραγικό δυστύχημα συγκεντρώθηκαν τα χειρότερα χαρακτηριστικά του ελληνικού κράτους», είπε ο Βασίλης Κικίλιας / Βίντεο: ΑΝΤ1

Συγκλονισμένος από την τραγωδία των Τεμπών δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Ως άνθρωπος, ως πατέρας, συμπάσχω, όπως συμπάσχει και όλη χώρα. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να βιώσει το πένθος, τον πόνο και το Γολγοθά που ανεβαίνουν οι οικογένειες, οι συγγενείς, οι φίλοι αυτών των ανθρώπων που χάθηκαν», τόνισε ο υπουργός Τουρισμούς, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Τέμπη: Το έγγραφο με το blanco στην ώρα αναχώρησης των σταθμαρχών

Όπως είπε, η συγγνώμη της κυβέρνησης απέναντι στους συγγενείς των θυμάτων και στην ελληνική κοινωνία «θα είναι κούφια λόγια αν δεν ακολουθήσουν πράξεις, έτσι ώστε να διορθωθούν οι παθογένειες των ελληνικών σιδηροδρόμων με ριζοσπαστικές αλλαγές».

Μήνυση για συγκάλυψη ευθυνών σε σιδηροδρομικό δυστύχημα το 2022

«Σε αυτό το τραγικό δυστύχημα συγκεντρώθηκαν τα χειρότερα χαρακτηριστικά του ελληνικού κράτους: ωχαδελφισμός, αναξιοκρατία, εργολαβικά συμφέροντα, προχειροδουλειές, κακοτεχνίες, συμβάσεις που λιμνάζουν, διαχρονική πολιτική ευθύνη και τοξική κομματική αντιπαράθεση», εξήγησε.

Εκλογές: Πότε θα γίνουν τελικά μετά την αλλαγή σχεδίων λόγω Τεμπών   

«Αντιθέτως, στα πρώτα κύματα της πανδημίας- το βίωσα τότε ως υπουργός Υγείας- το ίδιο δημόσιο, οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας, οι νοσηλευτές, οι οδηγοί του ΕΚΑΒ, οι καθαρίστριες, οι τραπεζοκόμοι, πάλευαν μέσα στα νοσοκομεία να μη φεύγει κανένας από τη βάρδιά του, φρόντιζαν τους συνανθρώπους μας, έσωζαν ανθρώπινες ζωές και ο πολιτικός διάλογος και η συναίνεση ήταν σε καλύτερο επίπεδο», σημείωσε.

Τα κρίσιμα ερωτήματα για το μοιραίο δυστύχημα των Τεμπών

Παράλληλα, εξήρε τη γενναιότητα όσων επιβατών με αυτοθυσία απεγκλώβισαν άλλους επιβάτες του μοιραίου τρένου: «Οφείλω να το πω, γιατί τα παιδιά αυτά τα οποία μπήκαν μέσα στα βαγόνια και έσωσαν τους συνανθρώπους τους, είναι η ελπίδα και η αρετή πάνω στην οποία πρέπει να οικοδομήσουμε την επόμενη μέρα του ελληνικού κράτους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top