Κουτσούμπας από Τέμπη: Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο

«Πρόκειται για προδιαγεγραμμένο έγκλημα - Όλες οι ευθύνες να αποδοθούν»

Να φτάσει «το μαχαίρι στο κόκκαλο» ζήτησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια στους συγγενείς των αθώων αυτών θυμάτων, αυτής της μεγάλης τραγωδίας», είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Τέμπη: Συγκλονίζει η θεία φοιτητή - «Σκάστε, σήμερα ουρλιάζουν οι μανάδες»

«Δεν πρόκειται για δυστύχημα ή ατύχημα, πρόκειται για προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Το είχαν καταγγείλει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, στους σιδηροδρόμους, το ΚΚΕ από το βήμα της Βουλής, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εδώ και μήνες. Είναι προδιαγεγραμμένο έγκλημα», σημείωσε ο ίδιος.

Πλεύρης: Διαβάζαμε τα ονόματα των αγνοουμένων στους συγγενείς τους

«Δεν πρόκειται για δυστύχημα ή ατύχημα, πρόκειται για προδιαγεγραμμένο έγκλημα», είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας από το σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη

«Δεν πρόκειται για δυστύχημα ή ατύχημα, πρόκειται για προδιαγεγραμμένο έγκλημα», είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας από το σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη

«Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν. Και οι κρατικές και οι κυβερνητικές και της ιδιωτικής εταιρίας και οι ατομικές ευθύνες που υπάρχουν. Όλες. Δεν πρέπει να παραγραφούν, δεν πρέπει να ξεχαστούν. Αυτόν τον ρόλο θα επιτελέσουμε από εδώ και πέρα», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Τέμπη: Μαζί στη ζωή, μαζί και στον θάνατο οι δίδυμες με την ξαδέλφη τους

«Διότι όσο υπάρχουν, όπως σήμερα, συστήματα ασφαλείας που δεν λειτουργούν, την ώρα που η επιστήμη, η τεχνολογία τα προσφέρει, τα διαθέτει τον 21ο αιώνα, όσο δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό, εκπαιδευμένο, εξειδικευμένο, πιστοποιημένο, με σωστές εργασιακές σχέσεις. Όσο δεν υπάρχουν έλεγχοι, δεν υπάρχει συντονισμός, δεν υπάρχει παρακολούθηση της πορείας των υποδομών, συντήρηση αυτών των σιδηροδρομικών γραμμών, των σηματοδοτήσεων και τόσων άλλων. Όσο υπάρχει η απελευθέρωση η περιβόητη της αγοράς, οι ιδιωτικοποιήσεις, η κατάτμηση του ΟΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε συνέχεια και το ξεπούλημα σε ιδιωτική εταιρία, που προχώρησαν όλες οι κυβερνήσεις και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτή η τραγική κατάσταση και να πληρώνουμε συνεχώς νέα θύματα», επεσήμανε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Τέμπη: Στους 47 οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων - Βρέθηκαν τρεις σοροί

Τέμπη: «Κομμάτια ανθρώπων στα συντρίμμια» - Σοκάρει η περιγραφή διασώστη

«Προειδοποιούμε: Πρέπει το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο. Υπάρχουν ευθύνες τεράστιες και αυτές είναι που πρέπει να αποκαλυφθούν εδώ και τώρα. Εμείς αυτό θα κάνουμε, το όχι πια, η οργή, η αγανάκτηση του λαού μας που έχει ξεχειλίσει, θα πρέπει να εκφραστεί και με πολιτικές επιλογές και με οργανωμένο αγώνα πάλι, διεκδικώντας τα αυτονόητα. Δηλαδή την ανάπτυξη και την προστασία της ζωής και της ευημερίας του ελληνικού λαού και όχι τα κέρδη των λίγων εταιρειών», κατέληξε.

 

Τέμπη: Ένας 20χρονος ήρωας. Βγήκε από τις φλόγες και έσωσε δέκα ανθρώπους

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top