Εκλογές 2023: Γιατί αυτή θεωρείται η επικρατέστερη ημερομηνία

Αποφασίζει τις επόμενες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ημέρες αποφάσεων αναμένεται να είναι οι γιορτινές ημέρες για τον πρωθυπουργό, ο οποίος στα Χανιά (και όχι στο Μέτσοβο, όπως είχε αρχικά ανακοινώσει) θα εξετάσει τις εισηγήσεις για τον χρόνο των εκλογών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να λάβει αποφάσεις, ωστόσο δεν πρόκειται να ανακοινωθούν πριν το τέλος του χειμώνα.

Σενάρια για εκλογές πριν το Πάσχα - Οι επικρατέστερες ημερομηνίες

Κομβικό ρόλο στις αποφάσεις του πρωθυπουργού για τον χρόνο των εκλογών θα είναι το γεγονός ότι κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί διπλή προσφυγή στις κάλπες λόγω απλής αναλογικής και δυσκολίας αυτοδυναμίας.

Η συνάντηση Οικονόμου – Μητσοτάκη και οι φήμες για υποψηφιότητα

Η επικρατέστερη ημερομηνία, βάσει των εισηγήσεων που έχει δεχθεί ο κ. Μητσοτάκης, είναι η Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου, χωρίς αυτό να σημαίνει έχει «κλειδώσει».

Κομβικό ρόλο στις αποφάσεις του πρωθυπουργού για τον χρόνο των εκλογών θα είναι το γεγονός ότι κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί διπλή προσφυγή στις κάλπες λόγω απλής αναλογικής

Κομβικό ρόλο στις αποφάσεις του πρωθυπουργού για τον χρόνο των εκλογών θα είναι το γεγονός ότι κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί διπλή προσφυγή στις κάλπες λόγω απλής αναλογικής / Eurokinssi - Τατιάνα Μπόλαρη

Η προσφυγή στις κάλπες στις 9 Απριλίου θα σημαίνει πως η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση θα πρέπει να γίνει 7 ή 15 Μαΐου, με επικρατέστερη τη δεύτερη ημερομηνία, καθώς χρειάζεται να πραγματοποιηθούν κάποιες διαδικασίες μετά το πέρας της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης, όπως οι διερευνητικές εντολές αλλά και το νέο άνοιγμα και κλείσιμο της Βουλής.

Μητσοτάκης: Άκουσε τα κάλαντα στο Μαξίμου μαζί με τη Μαρέβα

Μια πιθανή απόφαση για εκλογές πριν το Πάσχα αφήνει ανεπηρέαστο το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι οποίες ξεκινούν στις 2 Ιουνίου.

Μητσοτάκης: «Με το Market Pass ενοχλήθηκαν οι αριστεροί του χαβιαριού»

Σε διαφορετική περίπτωση, εάν παραδείγματος χάριν η πρώτη εκλογική αναμέτρηση διεξαγόταν στις 23 Απριλίου, τότε η δεύτερη αναμέτρηση θα έπρεπε να γίνει στις 28 Μαΐου ή – ακόμη χειρότερα – στις 4 Ιουνίου, αλλάζοντας τον προγραμματισμό των Πανελλαδικών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top