Σενάρια για εκλογές πριν το Πάσχα - Οι επικρατέστερες ημερομηνίες

Τι είπε ο Μάκης Βορίδης για την ημερομηνία των εκλογών

«Ένα ενδεχόμενο είναι πριν από το Πάσχα να είναι η πρώτη κάλπη και πριν τις πανελλαδικές η δεύτερη», είπε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης / Βίντεο: Mega

Ορθάνοικτο είναι το ενδεχόμενο να σουβλίσουμε τον οβελία το 2023 εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο Mega, ένα από τα σενάρια για τις εκλογές είναι να γίνουν πριν το Πάσχα, με τις επαναληπτικές να πραγματοποιούνται τον Μάιο του 2023.

Η συνάντηση Οικονόμου – Μητσοτάκη και οι φήμες για υποψηφιότητα

«Ένα ενδεχόμενο είναι πριν από το Πάσχα να είναι η πρώτη κάλπη και πριν τις πανελλαδικές η δεύτερη», είπε ο υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε: «Εάν γίνουν, παραδείγματος χάριν, στις 2 ή τις 9 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων), τότε οι δεύτερες κάλπες θα γίνονταν στα μέσα Μαΐου».

 

Οικονόμου: Η απάντηση για τις εκλογές - Το σενάριο για μετά το Πάσχα

«Να υπολογίσετε ένα καθαρό διάστημα δύο μηνών από την χρονική στιγμή που αποφασίζει ο πρωθυπουργός να διαλύσει την Βουλή για την όλη διαδικασία. Γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστούν δύο εκλογικές διαδικασίες για να βγει κυβέρνηση με την απλή αναλογική», σημείωσε ο κ. Βορίδης.

«Φρένο» στα σενάρια για αλλαγή ημερομηνίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Οι παρουσιαστές της εκπομπής σχολίασαν πως η 26η Μαρτίου ή οι αρχές Απριλίου είναι οι πιθανότερες ημερομηνίες, με τον κ. Βορίδη πάντως να σχολιάζει πως την ημερομηνία για τις εκλογές θα τη μάθει όταν την ανακοινώσει ο πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στην υπόθεση Qatargate και την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή, σημειώνοντας πως «κρίθηκε ύποπτη φυγής και επιπλέον κρίθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος απαγωγής της από καταριανούς πράκτορες, το όποιο το βρήκα προχωρημένη σκέψη από τον Εισαγγελέα».

Εύα Καϊλή: Παραμένει στη φυλακή - Ο «κίνδυνος απαγωγής από το Κατάρ»

Τέλος, σχετικά με τον μεγάλο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2023 για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, είπε πως οι αιτήσεις έχουν φτάσει τις 108.000, ενώ οι προσλήψεις για το 2023 θα είναι γύρω στις 5.500, «ίσως λίγες παραπάνω».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top