Εύα Καϊλή: Παραμένει στη φυλακή - Ο «κίνδυνος απαγωγής από το Κατάρ»

Για τουλάχιστον άλλον έναν μήνα στη φυλακή η πρώην ευρωβουλευτής

Δείτε το ρεπορτάζ της Μαρίας Ψαρά - Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Παρατείνεται η φυλάκιση της Εύας Καϊλή για τουλάχιστον ένα μήνα όπως ανακοίνωσε το προδικαστικό συμβούλιο. Η κ. Καϊλή θα παραμείνει για όλο το διάστημα των εορτών στις φυλακές του Χάρεν, μακριά από την κόρη της.

Καϊλή: «Τα χρήματα ήταν για τον Παντσέρι - Βρέθηκαν σπίτι μου λόγω ασυλίας»

Το προδικαστικό συμβούλιο διευκρινίζει ότι η κ. Καϊλή μπορεί εντός 24 ωρών να εφεσιβάλει την απόφαση. Σύμφωνα, ωστόσο, με τις πληροφορίες του Star και της Μαρίας Ψαρά, κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις της πλευράς Καϊλή. 

Σημειώνεται ότι εάν δεν ασκηθεί έφεση εντός 24 ωρών, τότε η κ. Καϊλή θα έχει τη έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση πάλι σε έναν μήνα.

Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή, υποστήριξαν ενώπιον των δικαστών ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είναι αθώα, δεν έχει δωροκηθεί και συνεργάζεται με τις Αρχές και ζήτησαν να παραμείνει σε κατ'οίκον περιορισμό με βραχιολάκι και μια παρακολουθούμενη σταθερή τηλεφωνική γραμμή στο σπίτι της.

Η ίδια η κ. Καϊλή επικαλέστηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, το ότι είναι μητέρα ενός μικρού παιδιού μόλις 2 ετών, για να λάβει ωστόσο την απάντηση του εισαγγελέα Μισέλ Κλεζ, πως το παιδί της «δεν έχει καμιά δικονομική αξία».

Εύα Καϊλή: Δεσμεύτηκε το οικόπεδο σε Πάρο και κοινός λογαριασμός με Τζόρτζι

O εισαγγελέας και το σενάριο «απαγωγής από το Κατάρ»

Το κλίμα ήταν αρνητικό για την κ. Καϊλή και το αίτημά της να τεθεί σε κατ'οίκον περιορισμό.

Μάλιστα, ένα από τα επιχειρήματα του εισαγγελέα, είναι ότι στην περίπτωση του κατ' οίκον περιορισμού δε θα μπορούσε να προστατευθεί η κ. Καϊλή από ενδεχόμενη απόπειρα απαγωγής της από τις μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ.

Ολοκληρώθηκε η απολογία της Εύας Καϊλή - Το απόγευμα η απόφαση των δικαστών

Περίπου 1,5 ώρα κράτησε η κατάθεση της Εύας Καϊλή

Υπενθυμίζεται ότι η ακρόαση της Εύας Καϊλή νωρίτερα σήμερα στο Προδικαστικό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, διήρκησε περίπου 1,5 ώρα.

Εξερχόμενος ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος της, Αντρέ Ριζόπουλος, δήλωσε ότι ζητήθηκε η κ. Καϊλή να αφεθεί ελεύθερη με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, προσθέτοντας ότι η ίδια συνεργάζεται ενεργά στις έρευνες των δικαστικών Αρχών και απορρίπτει κάθε διαφθορά σε ό,τι την αφορά.

Ο έτερος δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος επανέλαβε σε δηλώσεις του πως η ευρωβουλευτής είναι αθώα.

«Η κυρία Καϊλή είναι χάλια», πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας στο Star, ξεκαθαρίζοντας ότι ήταν καθαρά «μια νομική δίκη και όχι συναισθηματική».

Περίπου 1,5 ώρα κράτησε η κατάθεση της Εύας Καϊλή

Περίπου 1,5 ώρα κράτησε η κατάθεση της Εύας Καϊλή - Φωτογραφία AP (Olivier Matthys)

Και οι δύο δικηγόροι δε θέλησαν να δώσουν κάποιο στοιχείο από την ακρόαση διότι -όπως είπαν- τα στοιχεία είναι απόρρητα.

«Η Εύα Καϊλή δηλώνει αθώα» - Τι είπαν οι δικηγόροι της από τις Βρυξέλλες

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top