Εύα Καϊλή: Δεσμεύτηκε το οικόπεδο σε Πάρο και κοινός λογαριασμός με Τζόρτζι

Ολοκληρώθηκε η απολογία της - Αναμένεται η απόφαση των δικαστών

Σοβαρές υπόνοιες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μέσω του οικοπέδου που αγόρασε η Εύα Καϊλή στην Πάρο / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Qatargate. Το οικόπεδο επτά στρεμμάτων στην Πάρο που αγοράστηκε από την Εύα Καϊλή και τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, έχει πλέον δεσμευθεί.

Η δέσμευση έγινε με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, στο πλαίσιο ερευνών που διεξάγονται στην Ελλάδα.

Παράλληλα, δεσμεύθηκε και ένας κοινός τραπεζικός λογαριασμός της Εύας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζόρτζι, μέσω του οποίου διακινήθηκαν τα χρήματα για την αγορά του εν λόγω ακινήτου.

Ολοκληρώθηκε η απολογία της Εύας Καϊλή - Το απόγευμα η απόφαση των δικαστών

Ολοκληρώθηκε η απολογία της Εύας Καϊλή

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στις Βρυξέλλες η οποία ήταν κεκλεισμένων των θυρών. 

Η απολογία της Εύας Καϊλή διήρκησε περίπου μία ώρα και σύμφωνα με ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, αργά το απόγευμα αναμένεται να αποφασιστεί αν η ευρωβουλευτής θα προφυλακιστεί ή όχι όπως είπαν και οι δικηγόροι της.

«Η διαδικασία είναι απόρρητη και η απόφαση θα βγει αργά το απόγευμα. Η κα Καϊλή είναι αθώα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σε βάρος της Εύας Καϊλή διενεργείται έρευνα για διαφθορά στην οποία ενέχεται το Κατάρ, υπόθεση που οδήγησε στην απαλλαγή της από τα καθήκοντα της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Εύα Καϊλή: Ερευνάται ο ρόλος της στην επιτροπή για τις παρακολουθήσεις

Το πολύκροτο σκάνδαλο συντάραξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και προκάλεσε εντάσεις στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Κατάρ. Η κυρία Καϊλή κατηγορείται πως ήταν μέρος της τετράδας των υπόπτων που έχουν προφυλακιστεί και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «διαφθορά», ότι ανήκαν «σε εγκληματική οργάνωση», προχώρησαν σε «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι με την Εύα Καϊλή / NDP

Τη 14η Δεκεμβρίου η βελγική δικαιοσύνη διέταξε να παραμείνουν προφυλακισμένοι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι -ο σύντροφος της Εύας Καϊλή- και ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, που θεωρείται πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top