Οικονόμου: Η απάντηση για τις εκλογές - Το σενάριο για μετά το Πάσχα

«Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση συμπαγής και αποτελεσματική»

Eφικτή είναι η επίτευξη αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές, δήλωσε από τη Βρετανία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης / Βίντεο: Star

Για τον χρόνο των εκλογών και τις «διπλές» κάλπες μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν «όσο πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας».

Μάλιστα, πρόσθεσε με νόημα, «δεν θα μας κατηγορήσει κανείς, αν διεξαχθούν 2-3 μήνες πριν» και πρόσθεσε: «Νομίζω από την άνοιξη και μετά αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι είναι πιθανόν να έχουμε τις εκλογικές διαδικασίες, δεδομένου ότι θα έχουμε μία εκλογική αναμέτρηση που πιθανότατα θα είναι δύο γύρων». 

Μητσοτάκης: Απολύτως εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας

Υπενθυμίζεται πως οι εκλογές έγιναν τον Ιούλιο του 2019, άρα 2-3 μήνες πριν την τετραετία είναι τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2023.

Σημειώνεται, δε, πως ένα από τα σενάρια, που συζητούνται έντονα για τις εκλογές, είναι για τέλη Απριλίου ή αρχές Μαΐου και στη συνέχεια τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου, δεδομένου ότι πολύ πιθανόν να χρειαστεί διπλή εκλογική αναμέτρηση, λόγω της απλής αναλογικής στις πρώτες κάλπες και στη συνέχεια της ενεργοποίησης του μπόνους των εδρών με τον νέο εκλογικό νόμο.

Μητσοτάκης: Eφικτή η επίτευξη αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές

Εξάλλου, και ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε τη σημασία και των δυο εκλογικών αναμετρήσεων που θα υπάρξουν, αν με την πρώτη δεν σχηματιστεί κυβέρνηση.

Μητσοτάκης: Χρειάζονται δύο πλήρεις θητείες για να αλλάξει η χώρα

«Είναι το ίδιο κρίσιμες , το ίδιο αποφασιστικές και οι δυο εκλογικές αναμετρήσεις», υπογράμμισε.

Πέτσας: Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2023

Σε ότι αφορά την επόμενη μέρα των εκλογών και για το σχηματισμό κυβέρνησης , ο κ. Οικονόμου, μεταξύ άλλων ,τόνισε ότι «τις απαντήσεις  τις δίνει ο λαός», επισημαίνοντας ότι η χώρα «χρειάζεται  μια κυβέρνηση, συμπαγή αποτελεσματική, με κατανόηση της παγκόσμιας κατάστασης» όπως διαθέτει σήμερα.

Αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη γειτονική Αλβανία, ανέφερε ότι εκτός από συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία, θα επισκεφθεί και χωριά όπου ζει η ελληνική μειονότητα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top