Μητσοτάκης: Χρειάζονται δύο πλήρεις θητείες για να αλλάξει η χώρα

«Χρειάζεται ευρωπαϊκή λύση η ενεργειακή κρίση», ανέφερε από το Λονδίνο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι χρειάζονται δύο πλήρεις θητείες για να αλλάξει η πορεία της χώρας / Βίντεο: ΑΝΤ1

Στις μεταρρυθμίσεις, την μακροπρόθεσμη τροχιά ανάπτυξης, τη στήριξη της οικονομίας κατά την διάρκεια της πανδημίας, τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας έναντι της οξείας ενεργειακής κρίσης, αλλά και στα διλήμματα εν όψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης αναφέρθηκε - μεταξύ άλλων - ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας νωρίτερα ως κεντρικός ομιλητής στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο που οργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley.

Ο πρωθυπουργός, συνομιλώντας με τον Franck Petitgas, επικεφαλής της Morgan Stanley International, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, αλλά και στη στήριξη της οικονομίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, που έχουν θέσει την οικονομία σε μακροπρόθεσμη τροχιά ανάπτυξης.

Πέτσας: Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2023

Όπως τόνισε, με οδηγό την ανάπτυξη, η Ελλάδα - σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν - προβλέπεται να έχει τη μεγαλύτερη μείωση χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 2019 στην Ε.Ε.

Ρεύμα: Νέος υπολογισμός για τις χρεώσεις από το 2023 – Τι αλλάζει

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε ταυτόχρονα στη στήριξη της κοινωνίας έναντι της ενεργειακής κρίσης, επαναλαμβάνοντας ότι χρειάζεται ευρωπαϊκή λύση. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αξιοποίηση από τη χώρα μας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και στο σχέδιό του να μετατραπεί η Ελλάδα σε περιφερειακό κόμβο ενέργειας.

«Παράθυρο» Μητσοτάκη για έκτακτες επιδοτήσεις για ενέργεια και ακρίβεια

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται από τη Βουλή

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι χρειάζονται δύο πλήρεις θητείες για να αλλάξει η πορεία της χώρας και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει αυτοδυναμία στις εκλογές του 2023.

Δημοσκόπηση: Σε ασφαλή απόσταση από ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ – Τι διαφορά έχουν

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με επενδυτές και στελέχη επιχειρήσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top