Εύα Καϊλή: Στις φυλακές του Σαιν – Ζιλ για το «Qatar Gate»

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει κι οι ποινές

Δείτε στο βίντεο το αναλυτικό ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του Star, Μαρίας Ψαρά στις Βρυξέλλες (Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star - 11/12/22)

Στις γυναικείες φυλακές του Σαιν – Ζιλ στο Βέλγιο κρατείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της Εισαγγελίας, η οποία έκανε λόγο για τέσσερις συλλήψεις για την πολύκροτη υπόθεση του «Qatar Gate».

Η Εύα Καϊλή πέρασε τη τρίτη νύχτα της στις γυναικείες φυλακές του Σαιν Ζιλ στο Βέλγιο - Intimenews

Η Εύα Καϊλή πέρασε την τρίτη νύχτα της στις γυναικείες φυλακές του Σαιν Ζιλ στο Βέλγιο - Intimenews

Οι κατηγορίες που φέρεται να αντιμετωπίζει η κ. Καϊλή είναι αυτές της διαφθοράς, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. 

Εύα Καϊλή: Αυτό είναι το σπίτι της στις Βρυξέλλες

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στην κατοχή της βρέθηκαν 160.000 ευρώ μετρητά σε σακούλες. 

Σύμφωνα πάλι με τη Le Soir, στο σπίτι της κ. Καϊλή βρέθηκαν 150.000 ευρώ σε 20ευρα και 50ευρα, αλλά και αρκετά δώρα και τιμαλφή με «σφραγίδα» Κατάρ.

Ο πατέρας της, Αλέξανδρος Καϊλής, εντοπίστηκε να φεύγει από το ξενοδοχείο Sofitel των Βρυξελλών με μια συνηθισμένη «βαλίτσα καμπίνας», στην οποία, κατά τους Βέλγους, βρέθηκαν 600.000 ευρώ. 

Ανδρέας Σπυρόπουλος στο Star: «Η κ. Καϊλή είχε πάρει τις αποφάσεις της»

Ο πατέρας της Ελληνίδας ευρωβουλευτού προσήχθη από τις βελγικές αρχές την περασμένη Παρασκευή. Τις επόμενες μέρες αναμένεται επίσης να κληθεί και η αδελφή της, Μανταλένα, η οποία είναι σύμβουλος ευρωπαϊκής πολιτικής και νομοθεσίας. Είναι επίσης επικεφαλής της ΜΚΟ ELONTech, η οποία δίνει νομικές συμβουλές πάνω σε θέματα νέων τεχνολογιών. Δεν αποκλείεται να κληθούν κι άλλα πρόσωπα από το στενό περιβάλλον της κ. Καϊλή.

Η Εύα Καϊλή κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διαφθορά - Intimenews

Η Εύα Καϊλή κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διαφθορά - Intimenews

Qatar Gate: Οι επόμενες κινήσεις των βελγικών αρχών

Σύμφωνα με πληροφορίες του βελγικού Τύπου, η Εύα Καϊλή αναμένεται να παραμείνει στις γυναικείες φυλακές του Σαι – Ζιλ έως πέντε ημέρες και στη συνέχεια θα εμφανιστεί ενώπιων των αρχών, οι οποίες και θα αποφασίσουν αν θα παραμείνει προφυλακισμένη έως την έναρξη της δίκης ή όχι. 

Qatar Gate: Ακολουθούν κι άλλα πρόσωπα, εκτιμούν στο ΠΑΣΟΚ

Οι βελγικές αρχές θα πρέπει να αποφασίσουν αν η κ. Καϊλή είναι ύποπτη τέλεσης ίδιων ή παρόμοιων εγκλημάτων ή φυγής. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, η δίκη για το Qatar Gate θα ξεκινήσει περίπου σε έναν με ενάμιση χρόνο. 

Qatar Gate: Τα πρόσωπα του σκανδάλου

Εκτός από την Εύα Καϊλή οι βελγικές αρχές συνέλαβαν τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι και τον πρώην Ιταλό ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντζέρι, ο οποίος και θεωρείται ο εγκέφαλος του σκανδάλου και πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης των Καταριανών. 

Μαζί με την Εύα Καϊλή συνελήφθη και ο σύζυγός της, Φραντζέσκο Τζόρτζι - Intimenews

Μαζί με την Εύα Καϊλή συνελήφθη και ο σύζυγός της, Φραντζέσκο Τζόρτζι - Intimenews

Εύα Καϊλή: Συνελήφθη με 160.000 ευρώ σε σακούλες

Ο πατέρας της Ελληνίδας ευρωβουλευτού αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, όπως ελεύθερος αφέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, Λούκε Βισεντίνι. 

Qatar Gate: Έρχονται και νέες συλλήψεις

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της βελγικής Εισαγγελίας, η έρευνα για το Qatar Gate μόλις ξεκίνησε και έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει. 

Η έρευνα των βελγικών αρχών συνεχίζεται και δεν αποκλείεται η σύλληψη κι άλλων προσώπων - Intimenews

Η έρευνα των βελγικών αρχών συνεχίζεται και δεν αποκλείεται η σύλληψη κι άλλων προσώπων - Intimenews

Αναφέρεται, επίσης, ότι έγινε έρευνα και στο σπίτι δεύτερου ευρωβουλευτή, ο οποίος είναι ύποπτος για εμπλοκή στο πολύκροτο σκάνδαλο. 

QatarGate: Οι χλιδάτες διακοπές του Αντόνιο Παντζέρι

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, πρόκειται για τον Βέλγο ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπελά, ο οποίος ανήκει στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Όπως αναφέρουν η Le Soir και το περιοδικό Knack, oι βελγικές αρχές φέρονται να πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του, παρουσία της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα. Μάλιστα κατά την έρευνα από αξιωματικούς της Κεντρικής Υπηρεσίας Πάταξης της Διαφθοράς OCRC κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές κι άλλο υλικό.

Στη φυλακή η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι

Έρευνα διενεργήθηκε σε 16 ακόμα σπίτια, κάτι που δείχνει ότι είναι πιθανόν η λίστα των υπόπτων να διευρυνθεί ακόμα περισσότερo. 

Η Εύα Καϊλή θα παραμείνει στις φυλακές έως και πέντε μέρες μέχρι να αποφασίσουν οι αρχές αν θα συνεχίσει να κρατείται έως την εκδίκαση της υπόθεσης - Eurokinissi

Η Εύα Καϊλή θα παραμείνει στις φυλακές έως και πέντε μέρες μέχρι να αποφασίσουν οι αρχές αν θα συνεχίσει να κρατείται έως την εκδίκαση της υπόθεσης - Eurokinissi

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εισαγγελίας:

«Συνολικά έξι άτομα στερήθηκαν την ελευθερία τους την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας απο την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Υπάρχουν υποψίες ότι τρίτα μέρη σε πολιτικές ή και στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν με μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Βουλής.

Εύα Καϊλή: Συνελήφθη, λένε τα βελγικά ΜΜΕ– Βαριές κατηγορίες

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. Δύο αφέθησαν ελεύθερα από τον ανακριτή».

Qatar Gate: Τι θα γίνει με την έδρα της Καϊλή

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα γνωστοποίησε με επιστολή της την αφαίρεση όλων των αρμοδιοτήτων της κ. Καϊλή, ενώ σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να συνεδριάσει η ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρουσία και του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη. Το μεσημέρι θα συγκληθεί επίσης στις Βρυξέλλες για το ίδιο θέμα η Διάσκεψη των Προέδρων.

Η Εύα Καϊλή δεν μπορεί να χάσει την έδρα της στο ευρωκοινοβούλιο μέχρι να τελεσιδίκησει η υπόθεση - Intimenews

Η Εύα Καϊλή δεν μπορεί να χάσει την έδρα της στο ευρωκοινοβούλιο μέχρι να τελεσιδίκησει η υπόθεση - Intimenews

Εύα Καϊλή: Δεύτερη νύχτα υπό κράτηση για το σκάνδαλο διαφθοράς του Κατάρ

Βάση νόμου, ακόμη και αν δικαστεί η Εύα Καϊλή δεν μπορεί να χάσει την έδρα της, παρά μόνο όταν φτάσει να τελεσιδικήσει η απόφαση του δικαστηρίου κι αφού υπάρξει σύγκλιση αρμόδιων οργάνων του ευρωκοινοβουλίου. Ο μόνος τρόπος να χάσει την έδρα της, είναι αν η ίδια παραιτηθεί. Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που χάσει την έδρα, θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται βάση του εθνικού νόμου και την έδρα θα «κερδίσει» ο τρίτος σε σταυρούς υποψήφιος, Νίκος Παπανδρέου.

Η Εύα Καϊλή με την αδελφή της Μανταλένα

Η Εύα Καϊλή με την αδελφή της Μανταλένα

Μετσόλα: Αναστέλλει όλες τις αρμοδιότητες της Καϊλή

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από τις 26 Ιουλίου ήθελε να διαγράψει την Εύα Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, αλλά το ενδεχόμενο μιας νέας κρίσης εσωστρέφειας, σε συνδυασμό με την μετατόπιση της συζήτησης από το ζήτημα της επισύνδεσης του, φρέναραν τις αποφάσεις του. 

Δημήτρης Μάντζος για Καϊλή: «Στην πολιτική δεν υπάρχουν συναισθήματα»

Πάντως ο ίδιος έστειλε μήνυμα μηδενικής ανοχής σε φαινόμενα διαφθοράς στο κόμμα του, με αφορμή τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Όπως είπε, δε θα δεχθεί «ψήγμα υπόνοιας διαφθοράς όποιον κι αν αφορά, καμία προσωπική στρατηγική που βάζει πάνω από το συλλογικό συμφέρον το ατομικό» και διαμήνυσε ότι θα μείνει εκτός ψηφοδελτίων του κόμματος όποιος δεν έχει διάθεση για κοινούς αγώνες. Υπογράμμισε, δε, ότι δε θα αφήσει κανέναν να αμαυρώσει το νέο ξεκίνημα της παράταξης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top