Εύα Καϊλή: Συνελήφθη, λένε τα βελγικά ΜΜΕ– Βαριές κατηγορίες

Politico για Qatar Gate και Καϊλή: Το «πιο σοκαριστικό» σκάνδαλο

Συνελήφθη η Εύα Καιλή. Είναι μεταξύ των 4ων -συνολικά- ατόμων που κατηγορούνται για: συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα "βρώμικου" χρήματος και διαφθορά! Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων Star 11/12/22

Η Εύα Καϊλή είναι ανάμεσα στα τέσσερα άτομα για τα οποία η ομοσπονδιακή Εισαγγελία Βρυξελλών εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, κατηγορούμενη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματικής οργάνωσης και διαφθοράς, σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων «L'Echo» και «Soir» για το σκάνδαλό του Κατάρ.

Στην ανακοίνωσή της, η Εισαγγελία Βρυξελλών, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα, τονίζει ότι συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά.

Εύα Καϊλή: Τι είναι το σκάνδαλο διαφθοράς του Κατάρ στο οποίο εμπλέκεται

Εύα Καϊλή: Δεύτερη νύχτα υπό κράτηση για το σκάνδαλο διαφθοράς του Κατάρ

Η  Εύα Καϊλή στην Ευρωβουλή/INTIMENEWS

Η  Εύα Καϊλή στην Ευρωβουλή/INTIMENEWS

Εύα Καϊλή: Ποιος είναι ο Ιταλός σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Συνολικά έξι άτομα στερήθηκαν την ελευθερία τους την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου ως μέρος μιας μεγάλης έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Υπάρχουν υποψίες ότι άτομα σε πολιτικές και/ή στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις του Κοινοβουλίου.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά. Δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα από τον ανακριτή. Έρευνα έγινε και στο σπίτι δεύτερου βουλευτή γύρω στις 8 χθες το βράδυ.

Προς το συμφέρον της έρευνας δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες αυτή τη στιγμή».

Εύα Καϊλή: Όταν αποθέωνε τα «εργασιακά δικαιώματα» στο Κατάρ

Οι πληροφορίες του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star σχετικά με την επιχείρηση των βελγικών αρχών για υπόθεση διαφθοράς, με πρωταγωνιστές αξιωματούχους του Κατάρ 10/12/22

Φραντσέσκο Τζόρτζι: Τι του έγραφαν στο Instagram για το Κατάρ

Η Εύα Καϊλή με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι για ψώνια σε εμπορικό κέντρο/NDP

Η Εύα Καϊλή με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι για ψώνια σε εμπορικό κέντρο/NDP


Βρυξέλλες: «Σφράγισαν» το γραφείο της Εύας Καϊλή

Η πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, Εύα Καϊλή

Η πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, Εύα Καϊλή/INTIMENEWS

Politico για Qatar Gate: Το «πιο σοκαριστικό» και «κραυγαλέο» σκάνδαλο που έπληξε τις Βρυξέλλες εδώ και χρόνια

«Το Qatar Gate είναι το πιο ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ σκάνδαλο στις Βρυξέλλες εδώ και χρόνια». Αυτό γράφει σήμερα το Politico / Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων Star 11/12/22

Ως το πιο σοβαρό, σοκαριστικό και κραυγαλέο σκάνδαλο στις Βρυξέλλες εδώ και πολλά χρόνια, χαρακτηρίζει το Politico την υπόθεση διαφθοράς που έχει προκαλέσει ''σεισμό'' στην πολιτική σκηνή, στην οποία εμπλέκεται η Εύα Καϊλή.

Στο εκτενές ρεπορτάζ, που επικαλείται ειδικούς και αναλυτές, αναφέρονται τα προφίλ των εμπλεκομένων, το σχέδιο του Κατάρ αλλά και οι κινήσεις της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Εύας Καϊλή.

Όσον αφορά στο προφίλ της 44χρονης πολιτικού, η εφημερίδα γράφει χαρακτηριστικά: «Η Εύα Καϊλή -μία από τους 14 αντιπροέδρους του Κοινοβουλίου- είναι ένας από τους πιο ισχυρούς παίκτες του θεσμού και πρώην παρουσιάστρια ειδήσεων με διασημότητα στην πατρίδα της, την Ελλάδα, μια από τις πιο λαμπερές φιγούρες των Βρυξελλών. Επίσης έχει αναδειχθεί ως μία από τους πιο φανατικούς υπερασπιστές του Κατάρ. Πρόσφατα χαρακτήρισε τη χώρα "πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα" μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, παρά τις έντονες διεθνείς ανησυχίες για τις συνθήκες για τους εργαζομένους στις κατασκευές γηπέδων. Μέλος του κεντροαριστερού κόμματος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D), το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει ειδικές αρμοδιότητες που σχετίζονται με τη Μέση Ανατολή'».

Όπως μεταδίδει το Politico, αρχικά η έφοδος των Βελγικών αρχών σε 16 πρόσωπα, έφερε κατηγορίες σε πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και η Καϊλή, για «εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος». Από τις έρευνες εντοπίστηκαν και 600.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα, ενώ κατασχέθηκαν κινητά και υπολογιστές και στη συνέχεια εξηγεί: Μπορεί το σκάνδαλο να μην αφορά "μεγάλα ονόματα" του Ευρωκοινοβουλίου -καθώς στο Κατάρ στόχευαν σε συγκεκριμένα πρόσωπα- ωστόσο οι "συναλλαγές" με το Κατάρ, αποδεικνύεται πως ήταν μία έξυπνη "επένδυση" της χώρας του Κόλπου.

Ωστόσο, σε δήλωσή του αξιωματούχος του Καταρ απορρίπτει κάθε συσχέτιση με το σκάνδαλο. «Το κράτος του Κατάρ απορρίπτει κατηγορηματικά οποιεσδήποτε απόπειρες συσχέτισής του με κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Tι είναι το σκάνδαλο διαφθοράς του Κατάρ

Υπενθυμίζεται ότι το σκάνδαλο αφορά υπόθεση χρηματισμού από το Κατάρ, στην οποία εμπλέκεται η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή και ο σύζυγός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες από Βρυξέλλες, βρέθηκαν στο σπίτι που ανήκει στον σύντροφό της, 100.000 ευρώ.  Επίσης όπως γράφει η βελγική εφημερίδα L’Echo, ανακρίθηκε και ο πατέρας της.

Για μήνες οι εισαγγελικές αρχές στο Βέλγιο υποψιάζονταν ότι το Κατάρ, όπου διεξάγεται αυτή τη στιγμή το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, προσπαθούσε να επηρεάσει τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Προσπαθούσε δηλαδή να ασκήσει επιρροή σε πρόσωπα στρατηγικής σημασίας στην Ευρώπη, πληρώνοντας μεγάλα χρηματικά ποσά ή προσφέροντας μεγάλα δώρα.

Υπάρχουν μάλιστα, πληροφορίες που λένε ότι μπορεί να δούμε και άλλα πρόσωπα να έρχονται στην επιφάνεια Οι βελγικές αρχές ερευνούν τις διασυνδέσεις του Κατάρ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και άλλους οργανισμούς με έδρα τις Βρυξέλλες.

Οι βελγικές Αρχές πραγματοποίησαν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, τουλάχιστον 17 έρευνες σε διάφορους δήμους των Βρυξελλών, μεταξύ των οποίων και στην οικία της Εύας Καϊλή, στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από το Γραφείο Καταστολής Διαφθοράς. 

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα "L'Echo", η κ. Καϊλή πέρασε τις τελευταίες δύο νύχτες στο κρατητήριο, καθώς στο σπίτι της βρέθηκαν «τσάντες με χαρτονομίσματα». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top