Εύα Καϊλή: Τι είναι το σκάνδαλο διαφθοράς του Κατάρ στο οποίο εμπλέκεται

«Καθαρά χέρια» ονομάζεται η επιχείρηση των βελγικών αρχών

Οι πληροφορίες του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star σχετικά με την επιχείρηση των βελγικών αρχών για υπόθεση διαφθοράς, με πρωταγωνιστές αξιωματούχους του Κατάρ 10/12/22

«Καθαρά χέρια» ονομάζεται η επιχείρηση των βελγικών αρχών που επικεντρώνεται στην υπόθεση διαφθοράς, με «πρωταγωνιστές» αξιωματούχους του Κατάρ. Στο εν λόγω σκάνδαλο μάλιστα φέρεται να εμπλέκεται η η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή και ο σύζυγός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας L'Echo: «τσάντες με χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι» της, σημειώνοντας ότι «το συνολικό ποσό αυτών των μετρητών δεν είχε ακόμη καθοριστεί».  Επίσης όπως γράφει η βελγική εφημερίδα L’Echo, ανακρίθηκε και ο πατέρας της, ο οποίος φέρεται να είχε στην κατοχή του βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα. 

«Τσάντες με χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι» της Εύας Καϊλή

Η Εύα Καϊλή με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι για ψώνια σε εμπορικό κέντρο/NDP

Η Εύα Καϊλή με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι για ψώνια σε εμπορικό κέντρο/NDP

Δείτε στο βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο του Κατάρ

Σύμφωνα με τη Δέσποινα Μανδελενάκη στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, «για μήνες οι εισαγγελικές αρχές στο Βέλγιο υποψιάζονταν ότι το Κατάρ, όπου διεξάγεται αυτή τη στιγμή το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου προσπαθούσε να επηρεάσει τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Εύα Καϊλή: Όταν αποθέωνε τα «εργασιακά δικαιώματα» στο Κατάρ

Προσπαθούσε δηλαδή να ασκήσει επιρροή σε πρόσωπα στρατηγικής σημασίας στην Ευρώπη, ώστε να προωθηθεί η δράση του κράτους. 

Εύα Καϊλή: Ποιος είναι ο Ιταλός σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι

Η Εύα Καϊλή σε έξοδό της/NDP

Η Εύα Καϊλή σε έξοδό της/NDP

Και πως το έκανε αυτό; Πληρώνοντας μεγάλα χρηματικά ποσά ή προσφέροντας μεγάλα δώρα σε τρίτους με σημαντική πολιτική ή και στρατηγική θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η έρευνα ξεκίνησε τον Ιούλιο και συνεχίζεται, ενώ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης έρευνας, με στόχο κυρίως συμβούλους και πολιτικό προσωπικό του Ευρωκοινοβουλίου. 

Υπάρχουν μάλιστα, πληροφορίες που λένε ότι μπορεί να δούμε και άλλα πρόσωπα να έρχονται στην επιφάνεια Οι βελγικές αρχές ερευνούν τις διασυνδέσεις του Κατάρ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και άλλους οργανισμούς με έδρα τις Βρυξέλλες».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top