«Τσάντες με χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι» της Εύας Καϊλή

Οι Αρχές «προσήγαγαν και τον πατέρα της κυρίας Καϊλή»

Σε κρατητήριο στις Βρυξέλλες, φέρεται να πέρασε τη νύχτα η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και -μέχρι πρότινος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Εύα Καιλή. Προηγήθηκε έρευνα στο σπίτι της/Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων Star 10/12/22

Σε κρατητήριο των Βρυξελλών διανυκτέρευσε η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή, με τις βελγικές Αρχές να βρίσκουν σακούλες με μετρητά στο σπίτι της, ενώ όπως γράφει η βελγική εφημερίδα L’Echo ανακρίθηκε και ο πατέρας της, ο οποίος φέρεται να είχε στην κατοχή του βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα. Υπενθυμίζεται ότι είναι σε εξέλιξη έρευνες για χρηματισμό από το Κατάρ.

Εύα Καϊλή: H παρουσίαση δελτίου, η πολιτική και το σκάνδαλο διαφθοράς

H Εύα Καϊλή σε έξοδό της/NDP

H Εύα Καϊλή σε έξοδό της/NDP

Για «σεισμό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» κάνει λόγο η εφημερίδα Le Soir, που αναφέρει ότι δύο δημόσια πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής από την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) και ο επικεφαλής οργάνωσης συνδικαλιστικών οργανώσεων συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής, ενώ λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε η προσαγωγή της Αντιπροέδρου του ΕΚ Ε.Καϊλή και έρευνα στην οικία της.  Όπως επισημαίνεται, βοηθός ευρωβουλευτή της ομάδας S&D που είχε υποβληθεί σε κράτηση νωρίτερα είναι ο σύντροφος της Ελληνίδας ευρωβουλετή. 

 

Η Εύα Καϊλή με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι για ψώνια σε εμπορικό κέντρο/NDP

Η Εύα Καϊλή με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι για ψώνια σε εμπορικό κέντρο/NDP

Εύα Καϊλή: Ποιος είναι ο Ιταλός σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι

«Συνελήφθη επ'αυτοφώρω να διαπράττει αδίκημα»

H Εύα Καϊλή/NDP

H Εύα Καϊλή/NDP

Διεγράφη η Εύα Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ με απόφαση Ανδρουλάκη

«Η έρευνα στο σπίτι της αιρετής, προστατευόμενης με βουλευτική ασυλία, φαίνεται να δείχνει ότι συνελήφθη επ'αυτοφώρω να διαπράττει αδίκημα», σημειώνει η εφημερίδα, που προσθέτει ότι η ομοσπονδιακή εισαγγελία δεν θέλησε να σχολιάσει. 

Και οι πέντε οδηγήθηκαν σε ανάκριση και αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστή εντός 48 ωρών, ο οποίος στη συνέχεια θα αποφασίσει για πιθανά εντάλματα σύλληψης, τονίζει. Αναφέρει, επιπλέον, ότι εκτός της Ε.Καϊλή, οι υπόλοιποι έχουν ιταλική υπηκοότητα και «δημοσίως είναι πολύ ενεργοί σε ενώσεις υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ΜΚΟ». 

Η Πρεσβεία του Κατάρ στο Βέλγιο δεν απάντησε στο αίτημα της εφημερίδας για αντίδραση, ενώ η υπηρεσία Τύπου του ΕΚ δηλώνει ότι «δεν σχολιάζει τις νομικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη», προσθέτοντας, ότι «όπως πάντα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνεργάζεται πλήρως με τις αρμόδιες εθνικές αρχές. Το ίδιο και στη συγκεκριμένη περίπτωση». 

Ανδρουλάκης: Η Καϊλή λειτουργούσε ως Δούρειος Ίππος της ΝΔ

Η εφημερίδα σημειώνει την ισχυρή παρουσία λόμπυ στις Βρυξέλλες, καθώς αποτελεί έδρα θεσμών, και τονίζει ότι «ωστόσο, οι έρευνες προσπαθούν να διαπιστωθεί εάν οι συντελεστές της υπόθεσης δεν ξεπέρασαν πολύ το απλό lobbying». 

H Εύα Καϊλή/NDP

H Εύα Καϊλή/NDP

Έρευνες της αστυνομίας σε σπίτια τεσσάρων κοινοβουλευτικών βοηθών 

Σύμφωνα με την εισαγγελία, η επιχείρηση «στόχευε ιδιαίτερα σε βοηθούς του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου», ενώ διευκρινίζει ότι έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια τεσσάρων κοινοβουλευτικών βοηθών που συνδέονται με την ομάδα S&D και ενός που συνδέεται με την ομάδα του Λαϊκού Κόμματος. 

ΠΑΣΟΚ: Να παραδώσει την έδρα η Εύα Καϊλή

Τονίζει ότι σφραγίσθηκαν τα γραφεία μιας κοινοβουλευτικής βοηθού της Βελγίδας ευρωβουλευτή Marie Arena, η οποία δήλωσε ότι αυτό συνδέεται με τη δράση της βοηθού για την ΜΚΟ Fight intimity, αλλά και του βοηθού του επίσης Βέλγου ευρωβουλευτή Marc Tarabella. 

Σε μονόστηλο δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρεται στο βιογραφικό της Ε.Καϊλή, τη διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ, τη σχέση της με Ιταλό ύποπτο, αλλά και σε πρόσφατη ομιλία της στην Ολομέλεια που επικρίθηκε ως υπερβολικά φιλική προς το Κατάρ. 

«Βρέθηκαν τσάντες με χρήματα στο σπίτι» της Εύας Καϊλή

Επίσης δημοσίευμα της εφημερίδας L'Echo σημειώνει ότι:

«τσάντες με χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι» της Εύας Καϊλή, σημειώνοντας ότι «το συνολικό ποσό αυτών των μετρητών δεν είχε ακόμη καθοριστεί». 

H Εύα Καϊλή σε χαλαρές στιγμές στη Μύκονο/NDP

«Προσήχθη και ο πατέρας της Καϊλή»

Οι Αρχές «προσήγαγαν τον πατέρα της κυρίας Καϊλή, ο οποίος είχε επίσης μια βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα και βρισκόταν σε διαδικασία μετακίνησης, αφού είχε προειδοποιηθεί από συνεργούς, πιστεύουν οι ανακριτές», προσθέτει.

De Standaard: «Άγνωστο τί ήθελε να πετύχει το Κατάρ»

Δεν είναι γνωστό τι ακριβώς ήθελε να πετύχει το Κατάρ, σημειώνει η εφημερίδα De Standaard. Την 1η Δεκεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε τη χορήγηση στους πολίτες του Κατάρ πρόσβαση στην Ευρώπη χωρίς βίζα, απόφαση που υπερψηφίσθηκε με μεγάλη πλειοψηφία, σημειώνει η εφημερίδα, που αναρωτιέται εάν η απόφαση ελήφθη με αθέμιτη επιρροή. 

Ο ιστότοπος της γαλλόφωνης ραδιοτηλεόρασης RTBF σημειώνει ότι, σύμφωνα με την Εισαγγελία χώρα που αφορά την έρευνα «επηρέασε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας μεγάλα χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα». 

«Τα δώρα ή τα προνόμια που προσφέρονται θα μπορούσαν να συνδέονται με την επιθυμία του Κατάρ να βελτιώσει την αρνητική φήμη του για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη μεταχείριση των ξένων εργαζομένων», όσοι δε είναι ύποπτοι για δωροληψία είναι «προσωπικότητες με 'σημαντική πολιτική ή/και στρατηγική θέση' εντός του Κοινοβουλίου», τονίζεται. 

Οταν η Εύα Καϊλη αποθέωνε το Κατάρ για… πρωτοπορία στα εργασιακά δικαιώματα/Kontra24 9/12/22
 

Το δημοσίευμα αναφέρει μεταξύ των υπόπτων είναι ο Ιταλός Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ενώ για την Ε.Καϊλή αναφέρει ότι είχε συναντηθεί στο Κατάρ λίγο πριν την έναρξη του Μουντιάλ με τον Υπουργό Εργασίας του Κατάρ Ali bin Samikh Al Marri και χαιρέτισε τη δέσμευση του Κατάρ να «συνεχίσει τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις», ενώ σημειώνει και την ομιλία στην Ολομέλεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top