ΠΑΣΟΚ: Να παραδώσει την έδρα η Εύα Καϊλή

Στ. Πέτσας: Να περιμένουμε τις έρευνες για την υπόθεση Καϊλή

Μάντζος για Καϊλή στον ΣΚΑΪ: Μείζον πολιτικό και νομικό ζήτημα - Την καλούμε να παραδώσει την έδρα 10/12/22
 

Αυτονόητη χαρακτήρισε τη διαγραφή από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ της Εύας Καϊλή με απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος υπογραμμίζοντας ότι «την καλούμε πλέον να παραδώσει την έδρα στην παράταξη με την οποία εξελέγη. Και αυτό θα πρέπει να είναι ένα ηχηρό μήνυμα για το τι εννοούμε στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, όταν μιλάμε για αξιακή ανανέωση. Καμία ανοχή στη διαφθορά και στην αδιαφάνεια. Όλα και για όλους στο φως. Θα είμαστε άτεγκτοι και ανεπιφύλακτοι σε κάθε ανάλογη υπόθεση».

Εύα Καϊλή: H παρουσίαση δελτίου, η πολιτική και το σκάνδαλο διαφθοράς

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις με την κ. Καϊλή, μιλώντας στον «Σκάι» ο Δ. Μάντζος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ευρωβουλευτής «έχει εδώ και μήνες λάβει πολύ συγκεκριμένες και αγεφύρωτες αποστάσεις και διαφοροποιήσεις από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, τις θέσεις και τις αξίες που αυτό εκφράζει», παραθέτοντας τρία δεδομένα:

«Πρώτον, εντός 24ώρου από τη μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο τέλος Ιουλίου για απόπειρα εγκατάστασης του Predator, η κ. Καϊλή βγαίνει και λέει, πριν καν το πει η ΝΔ, ότι οι υποκλοπές συνηθίζονται και συμβαίνουν παντού, προσπαθώντας να υποβαθμίσει το θέμα.

Δεύτερον, στο τέλος Αυγούστου, η κ. Καϊλή, σε αγαστή αρμονία με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τη ΝΔ και το Μέγαρο Μαξίμου, εμποδίζει την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και της Εξεταστική Επιτροπή PEGA, να εξετάσουν το ζήτημα.

Και, τρίτον, στο τέλος Νοεμβρίου, στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψάλλει παιάνες για το Κατάρ, όταν όλη η Ευρώπη και όλη η υφήλιος μιλά για μία αδιαφανή ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και, το κυριότερο, για μία συστηματική παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα αυτή».

«Αυτοί οι τρεις λόγοι είναι αρκετοί ώστε ο Νίκος Ανδρουλάκης να έχει αποφασίσει να μην συμπεριληφθεί η κ. Καϊλή σε οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής», επεσήμανε ο κ. Μάντζος.

Επίσης, ο κ. Μάντζος επισήμανε ότι «στην περίπτωση της κας Καϊλή δεν υπάρχει predator. Ουδέν κινητό βρέθηκε με απόπειρα ίχνους predator» και έκανε λόγο για «συγκεκριμένες, σημαντικές και αγεφύρωτες αποστάσεις και διαφοροποιήσεις της Εύας Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, τις θέσεις και τις αξίες που αυτό εκφράζει».


Εύα Καϊλή: Ποιος είναι ο Ιταλός σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι

H  Εύα Καϊλή

H  Εύα Καϊλή/NDP

Πέτσας: Να περιμένουμε τις έρευνες για την υπόθεση Καϊλή

Η Εύα Καϊλή φέρεται να συνελήφθη - Ερευνάται για διαφθορά

Σοκαρισμένος για δυο λόγους σε σχέση με την υπόθεση της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ,  ο ένας είναι ότι η Εύα Καϊλή είναι μια φρέσκια φωνή στη σοσιαλδημοκρατία κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς και το δεύτερο έχει να κάνει με το γεγονός ότι ξεκινά μια έρευνα και «φαίνεται να έχουμε μια αντιστροφή αυτού που έχουμε κατακτήσει στο Κράτος Δικαίου: αντί να είσαι αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου είσαι ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Αυτό πρέπει να προβληματίσει όλο το πολιτικό σύστημα».

«Από εκεί και πέρα αν υπάρχουν στοιχεία από τις βελγικές αρχές, αυτές είναι αρμόδιες να διερευνήσουν την υπόθεση» τόνισε ακόμα ο κ. Πέτσας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top